![]() |
|
Мост на Љубовта |
Внеси реплика ![]() |
Автор | |
Klara-D ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 2671 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 09.Јули.2013 во 09:11 |
МЛАДИТЕ СИ ЈА ЗАКЛУЧУВААТ ЉУБОВТА НА МОСТОТ НА РЕВОЛУЦИЈАТА...
![]() Се повеќе парови од главниот град на златната ограда на мостот кај МАНУ заклучуваат катанец, симбол на нивната љубов, а клучот го фрлаат во реката...
На мостот кај МАНУ, кој го носи името Мост на револуцијата, се поголем број млади парови својата љубов ја одбележуваат со заклучување на катанец на оградата од мостот. Така, на едната страна, на средината на мостот, може да се забележат поголем број закачени катанци, а повеќето од нив се изгравирани со имиња, срциња или датум.
Катанецот е синоним за вечна љубов, а симпатичниот ритуал на неговото заклучување на мост е насекаде ист. Катанецот најпрво се означува, онака како што парот тоа го осмислил, потоа се заклучува на оградата на мостот и на крај клучот се фрла во реката за љубовта вечно да трае. По примерот на жителите на Париз, Прага и многу други европски градови, така и младите во нашиот главен град почнаа да покажуваат својата романтична страна и се почесто да го практикуваат овој ритуал. Најпознатиот мост на љубовта Мостот на уметноста, се наоѓа во Париз, а неговите две огради се зафатени со катанци на парови од целиот свет, па затоа ова место се смета за едно од најромантичните во светот. Корените на овој обичај на закачување катанци датира многу одамна и прв пат се појавил во Кина, а денес е проширено во целиот свет. |
|
![]() |
|
Орка ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
И по некоја година нема да ме чуди ако некој се удира во гради дека кај нас е измислено
![]() |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
кај ми е емотиконот на Брза со попот што се крсти кога ми треба?
![]() ќе измислуваат со сила нови функции за дебилната милионска ограда сега? |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
![]() |
|
Феникс ![]() Сениор ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
![]() |
|
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
|
![]() |
|
Schatzii7 ![]() Сениор ![]() ![]() Unglaublich Регистриран: 19.Октомври.2011 Локација: Lost somewhere Статус: Офлајн Поени: 7061 |
До кога ќе копираме...никаква оригиналност да се немало.
|
|
»Wenn ein Deutscher einen Zug ausrauben möchte, kauft er sich als erstes eine Fahrkarte.« :) (Lenin 1917)
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
|
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |