IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Помош
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Помош

Доколку одговорите понудени подолу не ви помогнат, пишете на forum@idividi.com.mk.

Изберете тема
Регистрација и логирање
Зошто не можам да се логирам?
Дали треба да се регистрирам?
Си ја заборавив лозинката
Се регистрирав но не можам да се логирам

Кориснички опции и подесувања
Како да ги променам моите опции?
Времето и датумите не се поклопуваат со локалното време
Што означува мојот ранг?
Дали може да го променам мојот ранг?
Кој веб прелистувач може да го користам за овој форум?

Испраќање на пораки
Како да испратам порака на форумот?
Како да избришам порака?
Како да изменам порака?
Како да додадам потпис на моите пораки?
Како да креирам анкета?
Зошто неможам да го видам форумот?
Мојата порака не е прикажана, пораката е 'Скриена' или 'Чека на одобрување'
Испраќање пораки користејќи напреден текст едитор (WYSIWYG)

Форматирање на пораки
Што се кодови на форумот?
Дали може да користам HTML?
Што се смешковци?
Дали може да праќам слики?
Што се затворени теми?

Кориснички групи
Што се администратори на форумот?
Што се модератори на форумот?
Што се кориснички групи?

Лични пораки
Што е приватна порака?
Не можам да испраќам лични пораки
Не можам да испратам лични пораки до некои корисници
Како да спречам некого да ми испраќа лични пораки

RSS
What is an RSS Feed?
Како да се претплатам на RSS?
За форумот
Кој софтвер се користи за овој форум?

Регистрација и логирање
Зошто не можам да се логирам?
За да се логирате на форумот треба да ги користите кориничкото име и лозинка кои ги имате внесено при регистрација. Доколку не сте регистрирани мора да го сторите најпрво тоа. Ако веќе сте регистрирани, а не можете да се логирате, проверете дали сите cookies се овозможени во вашиот пребарувач. Во случај да сте банирани од форумот, контактирајте ги администраторите на форумот.
Кон врв

Дали треба да се регистрирам?
За пишување на форумот треба да се регистрирате.
Кон врв

Си ја заборавив лозинката
Доколку сте ја заборавиле лозинката не паничете. Вашата стара лозинка не може да ви биде вратена но за тоа ќе добиете нова. За да добиете нова отидете на страницата тука и следете ги инструкциите.
Кон врв

Се регистрирав но не можам да се логирам
По регистрацијата треба да добиете email порака за потврда на вашата email адреса. Во таа потврда се содржи линк кој треба да го кликнете. Без тоа, вашето членство нема да е активирано. Ако имате проблем, проблем пишете на forum@idividi.com.mk
Кон врв

Кориснички опции и подесувања
Како да ги променам моите опции?
Можете да ги менувате вашите подесувања, информации за профилот, регистрација и сл. на следниот линк Подесувања за форум или на Општи подесувања, откако ќе се логирате.
Кон врв

Времето и датумите не се поклопуваат со локалното време
Времето и датумот кои се користат на форумот се истите како од серверот. Доколку серверот се наоѓа во друга земја тогаш времето и датумот ќе бидат локални за таа земја. За да ги промените времето и датумот по ваше локално време само сменете ги 'Подесувањата на форумот' преку следниов линк Подесувања.
Кон врв

Што означува мојот ранг?
Ранговите во форумот покажуваат во која корисничка група припаѓате. Во зависност од рангот имате различни привилегии на форумот. Највисоки привилегии имаат администраторите и модераторите на форумот.
Кон врв

Дали може да го променам мојот ранг?
Не можете вие да си го менувате рангот. Повеќето форуми користат рангови за да го покажат бројот на пораки кои сте ги испратиле и да се идентификуваат активните членови.
Кон врв

Кој веб прелистувач може да го користам за овој форум?
All of the latest, most popular, web browsers on both Windows XP, and the Apple MAC OS X can be used with this forum, including; Internet Explorer, Mozilla, Firefox, Safari, Netscape, Opera, and other variants of these browsers. Although all these browsers can be used for this forum, we highly recommend using Firefox on all platforms.
Кон врв

Испраќање на пораки
Како да испратам порака на форумот?
За да пратите порака, кликнете на соодветното копче во форумот. Ќе морате да се регистрирате пред да испратите тема или мислење. Кои работи можете да ги направите се напишани на дното на сите страници во форумот
Кон врв

Како да избришам порака?
Ако не сте администратор или модератор можете да ги бришете само своите пораки, во случај да ги имате соодветните права за бришење на пораки. Ако некој веќе одговорил на твојата порака нема да можете да ја избришете истата.
Кон врв

Како да изменам порака?
Ако не сте администратор или модератор можете само да ги менувате своите пораки, во случај администраторите да ви имаат доделено соодветни права за менување на пораки. Кога менувате порака, на дното на пораката ќе се појават вашето корисничко име, време и датум на менување.
Кон врв

Како да додадам потпис на моите пораки?
Доколку администраторот на форумот има дозволено користење потписи, може да додавате потпис во вашите пораки. Најпрво треба да креирате потпис во 'Информации за профилот' преку линкотПодесувања.
Кон врв

Како да креирам анкета?
Доколку имате привилегија за креирање на анкета ќе ви се појави линкот 'Нова анкета' на екранот. Кога креирате анкета треба да внесете прашање и најмалку две опции за гласање.
Кон врв

Зошто неможам да го видам форумот?
Некои подфоруми дозволуваат пристап само на одредени кориснички групи. За читање, пишување и сл. мора да имате дозвола од администраторите на форумот.
Кон врв

Мојата порака не е прикажана, пораката е 'Скриена' или 'Чека на одобрување'
If the forum administrator has enabled Private Messaging you can use the forums built in Private Messaging System to send Private Messages to other forum members. The system works very much like email, but within the Forum System.
Кон врв

Испраќање пораки користејќи напреден текст едитор (WYSIWYG)
Ако користите понов интернет прелистувач би требало да имате опција за користење на напреден Текст едитор (WYSIWYG) при креирање на пораки.
Кон врв

Форматирање на пораки
Што се кодови на форумот?
Кодовите на форумот овозможуваат форматирање на пораките кои ги испраќате на форумот. Кодовите се слични со HTML со таа разлика што таговите за затворени со квадратни загради [ и ]. Кликнете овде за да ги видите достапните кодови..
Кон врв

Дали може да користам HTML?
HTML таговите не може да се користат во пораките. Ова е безбедносна мерка која спречува да се злоупотребува форумот со користење на тагови кои можат да го уништат надворешниот изглед на форумот.
Кон врв

Што се смешковци?
Смешковците се мали сликички кои можат да се користат да искажат некое чувство. Листата од смешковци може да ја видите во страницата од каде испраќате пораки. За да додадете смешко само кликнете ма сликичката.
Кон врв

Дали може да праќам слики?
Заедно со пораките може да испраќате и слики, доколку е дозволено од страна на администраторите може да upload-увате слика од вашиот компјутер. Ако форумот не подржува внесување на слики, тогаш мора да направите линк до вашата слика која мора да се наоѓа на јавно достапен сервер, на пример http://www.myserver.net/mypicture.gif.
Кон врв

Што се затворени теми?
Затворените теми се поставени како такви од страна на администраторите или модераторите. Штом еднаш дадена тема е затворена на истата повеќе не може да се праќаат пораки, да се гласа и сл.
Кон врв

Кориснички групи
Што се администратори на форумот?
Администраторите на форумот имаат највисоко ниво на контрола над форумот. Тие можат да вклучуваат и исклучуваат опции на форумот, да банираат, бришат корисници, креираат кориснички групи и сл.
Кон врв

Што се модератори на форумот?
Модератори се индивидуални корисници или групи на корисници кои секојдневно следат што се случува на форумот. Модераторите можат да менуваат, бришат, преместуваат, затвораат теми и пораки. Генерално, модераторите ги филтрираат корисниците кои испраќаат пораки со несоодветна содржина.
Кон врв

Што се кориснички групи?
Секој корисник е член на некој корисничка група и секоја група има различни привилегии во форумот.
Кон врв

Лични пораки
Што е приватна порака?
Приватна порака може да се испрати од страна на секој член до друг член (освен ако примачот на пораката не забранил примање пораки). Пристап до содржината на порака имаат само испраќачот и примачот.
Кон врв

Не можам да испраќам лични пораки
Постојат неколку причини за тоа, не сте логирани, не сте регистрирани или администраторот ја има исклучено опцијата за праќање лични пораки.
Кон врв

Не можам да испратам лични пораки до некои корисници
Корисникот на кого му пражате порака, ја има блокирано можноста да му испраќате лични пораки.
Кон врв

Како да спречам некого да ми испраќа лични пораки
Доколку добивате несакани лични пораки од некој корисник, може истиот да го блокирате да не ви испраќа пораки во иднина.
Кон врв

RSS
What is an RSS Feed?
RSS е акроним од Really Simple Syndication, што е технологија која користи XML за да овозможи на веб сајтови да ја споделат својата содржина.
Кон врв

Како да се претплатам на RSS?
Постојат повеќе начини за претплатување на RSS: користејќи интернет прелистувач кој поддржува Live RSS Bookmarks (Firefox, IE7, Safari, Opera), користејќи online RSS News Reader, преку инсталација на RSS News Reader на вашиот компјутер, итн.
Кон врв

За форумот
Кој софтвер се користи за овој форум?
Софтвер кој се користи за овој форум е Web Wiz Forums: www.webwizforums.com.
Кон врв

Скок до

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz

Страницата е генерирана за 0,158 секунди.