![]() |
|
Самоповредување (self - harm) |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 6> |
Автор | |
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
И што постигна со тоа ?
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Licam na nekoj sto postignuva?
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
![]() |
|
pHp ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Да личиш. Многу постигнуваш, само не се прифаќаш себе си како таква. Бегаш од сопствениот успех, од љубовта што сама себе си ја пружаш.
|
|
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
И тоа е изворот на сите патења.
Никој нема да те сака ако првин ти не се сакаш себе си... и никого не можех навистина да сакаш ако првин не се сакаш себе си. Смени се себе си за да го смениш светот. Изменето од Messenger - 20.Јануари.2012 во 15:04 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Nemam pricina..
Izvinete sto ne sum dobro.
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
![]() |
|
Како немаш причина ?
Без причина не се чувствуваш добро, имаш флешови и без причина се повредуваш ? |
|
|
|
![]() |
|
Ne e bezpricinski.. imam fleshovi. Cry for help? Da, mozda.. i mi treba ocigledno. Porano molcev za ova, no gledam deka toa ne me odnese nikade pa pocnav da si cmizdram vaka online i na grupa po malku... zasto mi e sram, da, ama moram da si priznaam i pred sebesi deka imam problem, deka ova e problem, deka ne e zdravo, nesto sto mi pravi da se mrazam uste poveke, nesto sto me uzasnuva i tera da vrishtam, a sum nemokna, paralizirana... sakam i ne sakam nekomu da mu e bitno ova. Mi treba pomos, a se sramam od sebesi i od ova. Katastrofa!
|
|
|
|
![]() |
|
pHp ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Нема зошто да се срамиш. Ти си таква и како таква си совршена и посебна. Самото признавање треба да те радува, се случи! Нема да замине, нема да се избрише ниту една меморија, било, е и ќе биде дел од тебе кој цел живот ќе го носиш. Токму тоа те прави совршена. И помни, Бог никогаш нема да ти наметне товар кој не можеш да го носиш. Значи, можеш да го носиш.
|
|
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
|
|
![]() |
|
Vo pravo si.. toa sum sepak jas, toa se moi mehanizmi.. i ne mozam da ocekuvam deka preku nok ke nadminam se samo zatoa sto vlozuvam za svoe dobro.
|
|
|
|
![]() |
|
Ние те прифаќаме таква каква што си, ние те сакаме таква каква што си. ![]() ![]() ![]() Изменето од pHp - 20.Јануари.2012 во 16:15 |
|
|
|
![]() |
|
Токму така!
ексзи88, сите деца мислат дека нивните родители се караат и се оставаат поради нив. Мислат дека тие се причината, сметаат дека не се сакани, им недостасува љубов и потврда од родителите дека се вредни за љубење, дека вредат како човечки битија... и колку што повеќе навлегуваат вио тие свои мисли и емоции с'е повеќе им стануваат реалност на живеењето. Тоа резултира со невреднување на себе си, постојаано барање на некаква потврда од другите дека се валидни членови на општеството вредни за почит и љубов... и наместо да разберат дека секој одговара за себе и дека немаат ништо со оноа што го направиле нивните родители, тие сета кривица ја земаат на свите плеќи, се омаловажуваат, се обезвреднуваат, се сожалуваат и постојано бараат милост од другите... ... а тоа никогаш не вродува со плод. Другите можат да ги прифатат, другите ги љубат и им помагаат, но не можат со сила да ја сменат нивната психа, нивниот калуп во кој се затвориле и не можат постајано да им го докажуваат својот став кон нив. Знаеш... после некое време тоа станува непотребна тежина... Секој може да се однесува кон тебе како рамен со себе си с'е додека ти се прифаќаш како таква... ако гледа дека ти самата не се љубиш, не си веруваш, не си стабилна и постојано бараш од другиот доказ за своите квалитети и вредности... тогаш тој некој ќе се запраша дали треба постојано да го носи твоето исмислено бреме на своите плеќи ? Разбираш каде лежи зајакот ? |
|
|
|
![]() |
|
Messenger.. nekoi raboti ne se nadminuvaat tuku taka.. borbava trae so godini... ne meseci tuku godini... i za mene e uspeh sto prozborev za toa glasno.,. toa e prviot cekor valjda do nadminuvanje.. kojznae
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Само продолжи напред без самосожалување, без самообвинување и без самообезвреднување.
И не очекувај од другите да ги "потврдат" или "побијат" твоите вредности. Другите не се ништо подобри од тебе и никој не може да те суди и пресудува. Знам дека не ти е лесно, но знај дека не си единствената што минала низ вакви периоди на својот живот... не дека кажаново ти помага нешто, туку сакам да ти предочам оти има светло на крајот на тунелот и дека се стигнува до него доколку се оди натаму. |
|
|
|
![]() |
|
Za poslednovo sum svesna, no ne mozam da go preziveam tugoto kako i drugiot moeto...
|
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |