IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Mлекарот Дуле е во притвор
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Mлекарот Дуле е во притвор

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 19202122>
Автор
Порака Обратен редослед
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Статус: Офлајн
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2010 во 09:44
Originally posted by marsovec marsovec напиша:

So nasiot nezakon e zabraneto samata divo da israsne?.A 2008 godina izjavata deka celiot kraj e  preplaven so div konop,.ili sega tazi dupce ne e dupceno...dupceno e samo kaj NEPRIJATELOT.
A neprijatel e onoj detektiran vednas po katil fermanot do komitetite?нене
...zarem i takov zakon ,..fali?изненадување
збунетост
...nishto chudno,...a,za kazna ...na konopot...treba da se soseche od koren,...shtom nikne!да
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2010 во 06:39
So nasiot nezakon e zabraneto samata divo da israsne?.A 2008 godina izjavata deka celiot kraj e  preplaven so div konop,.ili sega tazi dupce ne e dupceno...dupceno e samo kaj NEPRIJATELOT.
A neprijatel e onoj detektiran vednas po katil fermanot do komitetite?нене
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
DameMak Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2009
Поени: 617
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DameMak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2010 во 03:06
Originally posted by zamislena zamislena напиша:

Што се расправате ..монтиран .... немонтиран.....

Таа тревка   Дуле ја  садел  и одгледувал..за храна на кравите...

..така  повеќе  ..млеко  давале .....голема%20насмевка

Па иако се мајтапиш - имаш и право.
Еден мој пријател ми кажуваше дека кога ги носел овците (не кравите) на поење на два извори над кои само над едниот си растел коноп, овциве се туркале да се напијат водичка од изворот над кој растел конопот.

Инаку трикот со „див коноп по полето“ не е само селска итроштина на нашите селани. Тој до совршенство е разработен и практикуван по полињата во Холандија. Во Холандија имаш закон според кој е дозволено да пушиш марихуана, ама во исто време имаш закони со кој е забрането да увезуваш или да произведуваш марихуана.

Кога ќе ги проучиш овие закони ќе сватиш дека тука нешто не штима. Како може легано да уживаш во дрогата, и да ја купиш во специјализирани продавници, ако во исто време е забранет увоз и организирано производство.

Одговорот е во „дивиот коноп кој си расти по непрегледните ниви на Холандија“ и кој потоа селаните си го берат како тревки.

Дали СДСМ ќе предложат закон (како во Холандија, а некаде прочитав дека имало иницијатива и во Хрватска) за легализација на пушењето канабис (марихуана)?

Изменето од DameMak - 17.Јули.2010 во 03:08
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2010 во 02:46
Originally posted by DameMak DameMak напиша:

Originally posted by BoaVista BoaVista напиша:

И да, не ми е јасно за каква држава плаќаме данок, која ги користи државните ресусрси за монтирање процеси против својте граѓани само зашто не размислуваат како власта.

Монтирање викаш, а?
Монтирање на систем за наводнување?

Па ова било супер трик (ама селски) кој што не проаѓа.
Ќе станам производител на дрога, ќе станам член на СДСМ, ќе урлам против власта, и ако ме фатат со дрогата - ќе се вадам дека сум невинашце и дека процесот ми е монтиран.
...a be,...si znae chovekot kako se montira,..ne e da ne si znae!изненадување

...samo namesto ednoto lajno ,...stavi go drugoto,...i vechno taka ke si prefrlaat.!
Кон врв
zamislena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2010
Поени: 14571
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zamislena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2010 во 02:40

Што се расправате ..монтиран .... немонтиран.....
 Таа тревка   Дуле ја  садел  и одгледувал..за храна на кравите...
..така  повеќе  ..млеко  давале .....голема%20насмевка
Кон врв
DameMak Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2009
Поени: 617
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DameMak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2010 во 02:35
Originally posted by BoaVista BoaVista напиша:

И да, не ми е јасно за каква држава плаќаме данок, која ги користи државните ресусрси за монтирање процеси против својте граѓани само зашто не размислуваат како власта.

Монтирање викаш, а?
Монтирање на систем за наводнување?

Па ова било супер трик (ама селски) кој што не проаѓа.
Ќе станам производител на дрога, ќе станам член на СДСМ, ќе урлам против власта, и ако ме фатат со дрогата - ќе се вадам дека сум невинашце и дека процесот ми е монтиран.
Кон врв
BoaVista Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 24.Ноември.2009
Поени: 124
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BoaVista Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2010 во 01:41
Срамно и жалосно е ова што ни се случува денес. Само се надевам дека постои правда и дека кога тогаш ќе излезе на виделина. А господата од власта нека се подразмислат малку и нека си ги чукнат тоа главите, не е се во политиката, си играат со човечки животи и судбини. И после некој ќе ми каже живееме во демократија, која пуста демократија, а отвориш уста против диктаторот, во затвор те ставаат.

Изменето од BoaVista - 17.Јули.2010 во 01:50
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2010 во 23:00
Бог да чува...но и овие некој некогаш поведени со праксата ...нели..да не продолжат вака да делат правда и заштита на народот...ѓавол
Народе косете се што ќе видите...да не завршите в затвор.А ако ве фатат при косење...обработка на инкриминираната тревка...и тоа е уште подиректен доказ...ѓавол
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2010 во 22:55
....aaa,изненадување..sega mi e pojasno,...dule,..kapoto nad site kapi!...vo svetot!..

...neshto nachuv sega,.збунетост.vo kolumbvija bile kako muvi bez glavata,..koga ja chule vesta grozna ...изненадување.

p...a, chestitki za makedonskata ...milicija,..si ja znaat oni svojata rabota,..pa, ete,..

...i chesnite zemjodelci trpat poradi toa!...alal da im e na shefot nivni,..koj li beshe?збунетост

ah,..ke zaboravev ,..za malku :

...bog da chuva!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2010 во 22:52
Ова на големо ќе испадне.
Го знаете случајот со Сако и Ванцети во Америка?.Пример за местења и неправди.
Е тоа ќе биде ова со тревкава која расте на територија на целата Пелагонија.
Да не има некоја нива и градоначалникот?
Па сите сосе него...кој им е крив ако не чистеле...за чистење сите во апс...се разбира кои се означени  со пусулчето( до комитетите) за расчистување со непријателите на ДПМНЕ, ќе останат внатре.
Нема лабаво.
До кога?ѓавол
Не ќе да е на добро...ненененене
Кон врв
trnar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Мај.2008
Поени: 184
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај trnar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2010 во 22:45
Originally posted by brza brza напиша:

aman изненадување,..i na dule ..cela tema mu posvetivte,..mlekarot?..изненадување....a, koj e pa toj ?!збунетост

Dule mozebi e najslabata karika vo Makedonija.Zboruvame za demokratijata,za slobodite,za metodite.Zamisli utre nekoj se namerachi na moeto rabotno mesto vo moeto JP preku nok odnosno otkoga sum zaminal mi stavaat 1gr.heroin vo fioka i otide jabana covekot,5god zatvor,a nekoj politicki podoben i zasluzen ke sedi na moeto stolce.Ne daj boze sega da naucat koj se krie zad avatarov,a sepak mozat.Kade mi e sega slobodata na govor?

Изменето од trnar - 16.Јули.2010 во 22:46
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2010 во 22:37
aman изненадување,..i na dule ..cela tema mu posvetivte,..mlekarot?..изненадување.

...a, koj e pa toj ?!збунетост
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2010 во 22:25
јас мислам дека треба да ги затворат сите соселани на Дуле...оти по сите меѓи расте истиот канабис!
или во нивните ниви нема прскачи?
или тие не биле толку бучни колку кутриов Дуле,а?
и што е со претресот на домот?
најдоа ли и таму од тревката?
абе ....срамота....немам што да кажам друго
срамота за власта!!!!!
и како до сега не ја прочепкале нивата на Дуле туку баш сега?
а башка невладиниве студентски сили страшно загрижени зошто некоја партија застанала зад еден фармер кај кој нашле корени на див канабис
ах бре кутра младино наша...во дворовите на вашите факултети и училишта секојдневно дилаат дрога...

Изменето од Andjelina - 16.Јули.2010 во 22:33
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2010 во 22:21
Беше на лице место или напамет зборуваш?
Такви тревки има и околу Скопје..прошетајте за да се уверите...сега исто така личат...јави%20ми%20се
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 19202122>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.