![]() |
|
Mлекарот Дуле е во притвор |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 19202122> |
Автор | ||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ...nishto chudno,...a,za kazna ...na konopot...treba da se soseche od koren,...shtom nikne! ![]() |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
||
![]() |
||
marsovec ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
|
So nasiot nezakon e zabraneto samata divo da israsne?.A 2008 godina izjavata deka celiot kraj e preplaven so div konop,.ili sega tazi dupce ne e dupceno...dupceno e samo kaj NEPRIJATELOT.
A neprijatel e onoj detektiran vednas po katil fermanot do komitetite?
![]() ![]() |
||
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
||
![]() |
||
DameMak ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 617 |
|
Па иако се мајтапиш - имаш и право. Еден мој пријател ми кажуваше дека кога ги носел овците (не кравите) на поење на два извори над кои само над едниот си растел коноп, овциве се туркале да се напијат водичка од изворот над кој растел конопот. Инаку трикот со „див коноп по полето“ не е само селска итроштина на нашите селани. Тој до совршенство е разработен и практикуван по полињата во Холандија. Во Холандија имаш закон според кој е дозволено да пушиш марихуана, ама во исто време имаш закони со кој е забрането да увезуваш или да произведуваш марихуана. Кога ќе ги проучиш овие закони ќе сватиш дека тука нешто не штима. Како може легано да уживаш во дрогата, и да ја купиш во специјализирани продавници, ако во исто време е забранет увоз и организирано производство. Одговорот е во „дивиот коноп кој си расти по непрегледните ниви на Холандија“ и кој потоа селаните си го берат како тревки. Дали СДСМ ќе предложат закон (како во Холандија, а некаде прочитав дека имало иницијатива и во Хрватска) за легализација на пушењето канабис (марихуана)? Изменето од DameMak - 17.Јули.2010 во 03:08 |
||
![]() |
||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|
![]() ...samo namesto ednoto lajno ,...stavi go drugoto,...i vechno taka ke si prefrlaat.! |
||
![]() |
||
![]() |
||
zamislena ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14571 |
|
Што се расправате ..монтиран .... немонтиран.....
Таа тревка Дуле ја садел и одгледувал..за храна на кравите...
..така повеќе ..млеко давале .....
![]() |
||
![]() |
||
DameMak ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 617 |
|
Монтирање викаш, а? Монтирање на систем за наводнување? Па ова било супер трик (ама селски) кој што не проаѓа. Ќе станам производител на дрога, ќе станам член на СДСМ, ќе урлам против власта, и ако ме фатат со дрогата - ќе се вадам дека сум невинашце и дека процесот ми е монтиран. |
||
![]() |
||
BoaVista ![]() Сениор ![]() Регистриран: 24.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 124 |
|
Срамно и жалосно е ова што ни се случува денес. Само се надевам дека постои правда и дека кога тогаш ќе излезе на виделина. А господата од власта нека се подразмислат малку и нека си ги чукнат тоа главите, не е се во политиката, си играат со човечки животи и судбини. И после некој ќе ми каже живееме во демократија, која пуста демократија, а отвориш уста против диктаторот, во затвор те ставаат.
И да, не ми е јасно за каква држава плаќаме данок, која ги користи државните ресусрси за монтирање процеси против својте граѓани само зашто не размислуваат како власта. ![]() ![]() ![]() Изменето од BoaVista - 17.Јули.2010 во 01:50 |
||
![]() |
||
marsovec ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
|
Бог да чува...но и овие некој некогаш поведени со праксата ...нели..да не продолжат вака да делат правда и заштита на народот...
![]() Народе косете се што ќе видите...да не завршите в затвор.А ако ве фатат при косење...обработка на инкриминираната тревка...и тоа е уште подиректен доказ...
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
....aaa,
![]() ...neshto nachuv sega,. ![]() ![]() p...a, chestitki za makedonskata ...milicija,..si ja znaat oni svojata rabota,..pa, ete,.. ...i chesnite zemjodelci trpat poradi toa!...alal da im e na shefot nivni,..koj li beshe? ![]() ah,..ke zaboravev ,..za malku : ...bog da chuva! ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Ова на големо ќе испадне.
Го знаете случајот со Сако и Ванцети во Америка?.Пример за местења и неправди.
Е тоа ќе биде ова со тревкава која расте на територија на целата Пелагонија.
Да не има некоја нива и градоначалникот?
Па сите сосе него...кој им е крив ако не чистеле...за чистење сите во апс...се разбира кои се означени со пусулчето( до комитетите) за расчистување со непријателите на ДПМНЕ, ќе останат внатре.
Нема лабаво.
До кога?
![]() Не ќе да е на добро...
||
|
||
![]() |
||
trnar ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 184 |
|
Dule mozebi e najslabata karika vo Makedonija.Zboruvame za demokratijata,za slobodite,za metodite.Zamisli utre nekoj se namerachi na moeto rabotno mesto vo moeto JP preku nok odnosno otkoga sum zaminal mi stavaat 1gr.heroin vo fioka i otide jabana covekot,5god zatvor,a nekoj politicki podoben i zasluzen ke sedi na moeto stolce.Ne daj boze sega da naucat koj se krie zad avatarov,a sepak mozat.Kade mi e sega slobodata na govor? Изменето од trnar - 16.Јули.2010 во 22:46 |
||
![]() |
||
|
aman
![]() ![]() ...a, koj e pa toj ?! ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
|
јас мислам дека треба да ги затворат сите соселани на Дуле...оти по сите меѓи расте истиот канабис!
или во нивните ниви нема прскачи?
или тие не биле толку бучни колку кутриов Дуле,а?
и што е со претресот на домот?
најдоа ли и таму од тревката?
абе ....срамота....немам што да кажам друго
срамота за власта!!!!!
и како до сега не ја прочепкале нивата на Дуле туку баш сега?
а башка невладиниве студентски сили страшно загрижени зошто некоја партија застанала зад еден фармер кај кој нашле корени на див канабис
ах бре кутра младино наша...во дворовите на вашите факултети и училишта секојдневно дилаат дрога...
Изменето од Andjelina - 16.Јули.2010 во 22:33 |
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
![]() |
||
|
Беше на лице место или напамет зборуваш?
Такви тревки има и околу Скопје..прошетајте за да се уверите...сега исто така личат...
![]() |
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 19202122> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |