|
Плин во возило да или не? |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
str8up
Сениор The Producer Регистриран: 18.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 1492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
plin, ne...
ako nekoj nema pari za benzin, nemora da kupuva golema kola sto trosi mnogu... site sakaat na vozduh da im idat kolite... ist e i muabetot so AC. -"abe si kupiv nova kola so full oprema" -"i klima?" -"da be, i klima imam, ama ne ja pustam, mnogu mi trosi, ama bitno imam, fraer sum" zatoa sekoj so svojata cerga i furaj! |
|
igram ruski rulet od k*rtasak!
Peni Saktivniot |
|
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas go prasam mehanicarot moj , sum prael muabet , demek sto misli za plin vo kola i ovaj komentira : ako sakas da si namesti nekoj bomba vo kolata , negov problem
|
|
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
|
M*A*C*A
Група Регистриран: 15.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 53 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
poubalo e na benzin ama poekonomicno so plin taka da....... odlucete
|
|
Mislam,znaci postojam
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Carpathian Lord
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член Авто-манијак Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 28 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Плинот е убава работа. Помалце го аби моторот, помалку пари на изминат км...итн итн...ама една работа не заменува...мирисот на бензин е не заменлив :)
|
|
OBEY THE LORD!
|
|
napoleon
Сениор Регистриран: 11.Октомври.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 169 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зашто ниедна фабрика не произведува возила со фабрички вграден плински уред? Инаку со сите квалификации дека плинот е подобар се сложувам. |
|
NEMA POTPIS
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a,zoshto i ,....veke vo rafineriite ne gi stavaat site onie aditivi koi shto mu "pomagaat" na motorot,...da zivee,..
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
FIAT, LADA, TAVRIA......Сите тие имаат производство на автомобили кои се на плин, земјен гас, .......... |
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
kristofer
Сениор Регистриран: 17.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 112 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
plinot mozi da je poevtin, ali dali je pokorisen za lugeto sto vozat toj avtomobil, ako/i da je napraven kako sto treba opasen je pak, ako se cuknis so nekoj drugi/ vo nesto drugo, brate ne se puli dobro.
|
|
vrtyuwged
|
|
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Новите системи за плин во автомобилите, се толку софистицирани, да нема шанси да се случи нешто од типот на експлозија. А тоа е благодарение на заштитните системи кои ги имаа вградено ви нив (заштитни вентили, капици.....). е сега ако сакаш да ризикуваш и да ставиш боца која чини 1000 денари, па ти повели..... За 200 - 300 евра добиваш одличен плински уред, а за 500-600 евра, фул инџекшн за МПИ агрегати, со сите заштити.
|
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
MAKIII
Нов член Регистриран: 05.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас имам Меган 2004год и градска ми троши 11-13литри бензин, што е навистина премногу за таа кола, и веќе се одлучив да ставам плин....., па ако може да добијам информација каде можам да го направам тоа.....Се разбира некој асален сервис...... |
|
NRGMKD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Техногас, Макпетрол или Плимонт......
|
|
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дефинитивно-плин,до следното гориво за иднината!И,без страв за безбедноста!Не дај боже да дојде до таква сообраќајка каде што би се запалил плинот,впрочем тогаш и не е толку важно дали бил плин,дизел или бензин...,сеедно е!А,ова што читаме и што слушаме е само невнимание и правење ,,фраери",во смисла на работа со отворен пламен,или алат што искри!!!.
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Do sega site vozila sto gi imam videno zapaleni kako posledica od soobrakjajni nesreki bile na benzin. Do sega nitu sum videl, a nitu pak sum slushnal deka nekade vo svetot se zapalilo ili eksplodiralo plinsko vozilo.
A vie? P.S. Patem, videte kako kako e napraven rezervoarot za benzin i kako se napraveni bocite za plin. Sto mislite, koi se pokvalitetni i koj ima poveke shansa da se osheti pri eventualen sudar? |
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |