|
Бурмали џамија на плоштадот?! |
Внеси реплика | страница <1234 16> |
Автор | ||||
Zajcef
Сениор TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
А црквата е градена на темелите на некој антички храм,а храмот е граден на некое праисториско светилиште и т.н.Верските објекти често се градени на исти места(еден над друг)поради специфичноста на локациите-ако така се враќаме бог знае каде ќе отидеме... |
||||
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
||||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
И јас го велам истото...тоа е домино реакција, а првото домино го бутка ИВЗ... |
||||
Zajcef
Сениор TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Не-ние го бутнавме првото домино!Убаво се кажа-не буцкајте во секуларноста на државата,оставете ја црквата на страна,ама не национален дух ќе сме јачале а не ни текнува дека покрај нашиот ќе му го јачаме и на тој на грб што го носиме од 2001...
|
||||
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
||||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ima li uste nekoja inicijativa za nekoj verski objekt ? ..... na primer nekoj budisticki hram ili nekoja sinagoga .... dodeka ima mesto na plostadot ... otkako 24 / 7 & Co , Ltd kje napravi nekoj luna park ili mozebi kosmodrom , posle kje bide docna ... kje nema mesto
Изменето од miroslav_g8 - 26.Април.2009 во 19:26 |
||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Што има врска црквата со џамијата - или видела жаба како коњ се потковива па сака и таа
Не сте ми јасни - има ли црква у Арачиново,има ли црква у Липково,а и зошто да има кога нема верници православни таму.Така и за џамијава - што сега сакаат џамија на плоштад кога на плоштад нема муслимански верници да живеат - или и тоа ке биде |
||||
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 1618 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
prasuvas dali ima muslimani vo Skopje ??????????
|
||||
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related |
||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Не во Скопје бидејки во Скопје веке има џамии - прашувам за плоштад
|
||||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
pa sto ako ima ? ...... koga ima , neka ima za site i sve ...... zosto skopje da ne nalikuva na jerusalim ? ......... sega , ne znam kako stojat tamu rabotite so budisticki hramovi ama ako nemaat a nie imame , onda kje bideme cekor ponapred |
||||
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 1618 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ZABRANA ZA TIE STO NE ZIVEAT U SKOPJE !!!!!! |
||||
||||
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
+++++ GI ZABORAVIV I BIKOVITE, PROSTITUTKITE I DRUGITE STATUI KOI VEKE POCNALLE DA NIKNAT U SKOPJE ... Изменето од Pacifist - 26.Април.2009 во 19:34 |
||||
||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Има будисти у Скопје и тоа во близина на плоштадот,поточно на бул.Партизански одреди пред ЛУК ОИЛ - така да наместо џамија ке ставиме будистички храм,сепак џамии има полно
|
||||
abnormalen
Сениор ... Регистриран: 05.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
i crkvi ima premnogu, pa ne vikam mesto niv da se gradi nesto drugo! znaci, neka nikne i budisticki hram , pokraj crkvata i djamijata.
|
||||
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
spored tvojata formaula ni u Cair ne bi treballo da ima crkva zatoa sto tamu nema tolku makedonci ... a sega gi ima dve - tri i nikomu ne mu precat ...
|
||||
||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Тие цркви не се изградени денес - ги изградиле тие што живееле некогаш таму а верувај ако не се посетени самата црква ке ги затвори.И знам дека не пречат никому затоа зошто сите се распоредувале на кого како му одговара,но на плоштад џамија е само заинат и знам дека е така - демек има црква па ај и џамија,ако почнувате така верата да ја објаснувате сега ке поверувам дека сте верници заинает а не затоа зошто така треба.
Прашај ме дали сум против да градите џамија во Чаир,во Арачиново,во Липково - ама немам воопшто против ниеден верски објект но ова е апсурд - за нас христијаните верски објект е божјо место,мене мојата вера ми дозволува и во џамија да се помолам на својот господ,верувај немам против никаков верски објек но заинат верски објект неможам да сватам |
||||
Внеси реплика | страница <1234 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |