IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Технологија > Хардвер и софтвер
  Активни теми Активни теми RSS - Помош !! Софтверски Проблеми!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Помош !! Софтверски Проблеми!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2930313233 55>
Автор
Порака Обратен редослед
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
Flix Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Клабинг

Регистриран: 14.Септември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 9229
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Flix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2008 во 17:00
Originally posted by fileo fileo напиша:

moze li nekoj da najde link za download na gca4040n toa e firmware za dvd rezac.

imam problem.
ne mozam da rezam nikakvo cd ili dvd.
porano mozev da rezam se, sega mi cita cd no ne cita dvd,
nesaka da reze ni obicno cd.
imam hp pavilion zd7000 laptop.
na hp web stranata nemaat update za mojot dvd burner.
citav deka i drugi so istiot kompjuter go imaat istiot problem.
interesno e toa sto cita amerikanski originalen dvd film, no ne cita nikakvo drugo dvd.

Изгледа така е специјално направен барав на нет и водв дека и други го бараат истото, ако најдам ќе ти ставам линк намигнување
Кон врв
fileo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2008
Поени: 165
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fileo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2008 во 15:48
moze li nekoj da najde link za download na gca4040n toa e firmware za dvd rezac.

imam problem.
ne mozam da rezam nikakvo cd ili dvd.
porano mozev da rezam se, sega mi cita cd no ne cita dvd,
nesaka da reze ni obicno cd.
imam hp pavilion zd7000 laptop.
na hp web stranata nemaat update za mojot dvd burner.
citav deka i drugi so istiot kompjuter go imaat istiot problem.
interesno e toa sto cita amerikanski originalen dvd film, no ne cita nikakvo drugo dvd.

Изменето од fileo - 26.Септември.2008 во 15:49
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Клабинг

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Flix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2008 во 23:00
Е па ако не ти помага тоа еве ти генератор на зборови

http://www.filetransit.com/view.php?id=12689
Кон врв
kuzmanov Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 30
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kuzmanov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2008 во 22:53
Originally posted by Inspekorat Inspekorat напиша:

Ili pak nekoj slicen program da e mi trebit za sliki da stavam i muzika vo pozadina da imat i nekoj efektcinja vrz slikite! FALA

ulead 9
Кон врв
luckyboy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Мај.2007
Поени: 285
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај luckyboy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2008 во 22:33
хехе уште да знаев C++ се ќе бесе ок! ?:D:D
Кон врв
blagorodna Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Декември.2007
Поени: 568
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blagorodna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2008 во 21:45
sco sa ovija sifri, spansko selo za mene...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Клабинг

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Flix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2008 во 21:42
Originally posted by luckyboy luckyboy напиша:

Ми треба некаков софтвер каде што ќе можам да генерирам комбинации од букви и бројки барем со 10тина полина (**********)

Фала однапред,

Напиши си програма во C++

Еве ти едноставен пример за бројки

1. #include <iostream>
  2. #include <cstdlib>
  3. #include <ctime>
  4.  
  5. int main(int argc, char *argv[]){
  6. if(argc != 3){
  7. cout << "Usage: " << endl;
  8. cout << " rand [int x] [int y]" << endl;
  9. cout << " [x] = highest possible value of a random number" << endl;
  10. cout << " [y] = quantity of random numbers created" << endl << endl;
  11. exit(1);
  12. }
  13. long int M = atoi(argv[1]);
  14. int quantity = atoi(argv[2]);
  15. srand(time(NULL));
  16. for(int count = 1; count <= quantity; ++count)
  17. cout << (((int)(((double)rand()/(double)(RAND_MAX+1))*M))*-1)+1 << endl;
  18. return 0;
  19. }

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај luckyboy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2008 во 21:14
Ми треба некаков софтвер каде што ќе можам да генерирам комбинации од букви и бројки барем со 10тина полина (**********)

Фала однапред,
Кон врв
Паланчански Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2007
Локација: Dubrovnik
Поени: 1655
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Паланчански Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Септември.2008 во 11:21
Тогаш во прашање е CD-то. Друго решение не гледам. Два постоечки и еден избришан Windows исто работат. Проблемот мора да е во инсталирањето.
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
Кон врв
Dark HaCkeR Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Хакериште

Регистриран: 20.Април.2008
Поени: 683
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dark HaCkeR Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Септември.2008 во 05:41
Originally posted by Паланчански Паланчански напиша:

Имам еден мал проблем. Повеќе ме нервира тоа што не можам да го решам, отколку што ми е потребно да го решам. Компјутерот не ги прикажува системските и скриените папки и датотеки. Го штиклирам радио-копчето да ги покаже папките, но ништо не се случува. Кога повторно ќе се обидам, гледам дека самиот се вратил во претходната состојба.
За да биде ситуацијата уште понејасна, напоменувам дека имам два оперативни система (WindowsXP). Едниот од нив е преинсталиран пред неколку дена, на форматирана партиција, но останува истата ситуација. И двата Windows-а одбиваат послушност.
Може ли овој проблем да е некаде во BIOS-от????
Windowsot nema nikakov dopir so BIOS, a i ne te razbiram bas so sakas tocno da napravis
Кон врв
Паланчански Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2007
Локација: Dubrovnik
Поени: 1655
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Паланчански Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2008 во 11:54

Имам еден мал проблем. Повеќе ме нервира тоа што не можам да го решам, отколку што ми е потребно да го решам. Компјутерот не ги прикажува системските и скриените папки и датотеки. Го штиклирам радио-копчето да ги покаже папките, но ништо не се случува. Кога повторно ќе се обидам, гледам дека самиот се вратил во претходната состојба.
За да биде ситуацијата уште понејасна, напоменувам дека имам два оперативни система (WindowsXP). Едниот од нив е преинсталиран пред неколку дена, на форматирана партиција, но останува истата ситуација. И двата Windows-а одбиваат послушност.
Може ли овој проблем да е некаде во BIOS-от????
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Хакериште

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dark HaCkeR Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2008 во 21:01
Instaliraj go voa i ke ti simne drajveri
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај luckyboy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2008 во 20:05
abe imam windows xp i gi stavam drajverite od cedeto sto mi go dadoja so maticnata, toa cede e so univerzalni drajveri od soltek koi gi imam pred toa 1000pati instalirano i sea ne mozi da mi se instalira drajverite za mreznata i drajverite za zvucnata i nz so e problemot... dali se zafrknati kartickite deka se integrirani na maticna .... oti staviv mrezna kartica posebno i bez problem raboti i drajverite se instaliraja i nikakov problem ne mi pravese....

Изменето од luckyboy - 15.Септември.2008 во 20:05
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Хакериште

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dark HaCkeR Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2008 во 12:37
baraj drugi drajveri samo kazi mi koj Operativen sistem go koristis so ti vika voa ili kazi koga go kupi kompjuterot koj os bese prv vaka probaj stavi go cd od maticnata i ako koristis XP ima posebna papka za samo drajveri za XP ima posebna papka samo za Windwos 2000 ili vista
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2930313233 55>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.