![]() |
|
Суетата на модерното општество и човечката личнос |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 8910 |
Автор | |
Blue Scarlet ![]() Модератор ![]() ![]() Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Koga nesto ima poenta ... edna recenica e sosema dovolna ... mec koj ke presece ...
![]() |
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
![]() |
|
polzavce ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Суета постои кај секој човек..кај човекот од било кое историско доба.....не е суетата карактеристика само на модерното општество..
Работата е што модернизмот ни понуди (и сеуште ни нуди) повеќе опции за реализирање, надградување, напумпување и ојачување на нашата суета.... Или можеби не повеќе опции, оти јас како суетна личност ќе најдам начин да ја покажам суетата вака или онака, но современото општество ми нуди суетата моја да можат да ја видат повеќе луѓе, почесто да ја презентирам итн итн... Да се борам со сопствената суета е мноогу тешко...но малото успехче неверојатно многу поттикнува, мотивира и стимулира за понатамошна борба... |
|
МИР со сите
|
|
![]() |
|
Glenn ![]() Сениор ![]() ![]() Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Хммм, се слагам со Полжавот
![]() |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
![]() |
|
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Suetata nikogas nema i nemoze da bide del od sekoj covek...toa samo sakame da si gi ublazime nasite apetiti za samodokazuvanje.
Mudar covek nemoze da bide sueten...suetata go ubova duhot kaj lugeto. |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
![]() |
|
DragancoLeskoec ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 984 |
![]() |
|
![]() |
|
polzavce ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Јас сум убедена дека постои кај секој човек, но некој има контрола врз неа, а друг нема...Првиот не и дозволува да го завладее, вториот и дозволува...
Кога зборуваме за борба со сопствената суета би сакала да потенцирам дека потешко е да се воздржиме од суетно однесување, отколку од суетна помисла во себе.... Ете..не сме се испонашале суетно, ама пак сме биле суетни.... Затоа длабинската интроспекција е задолжително „хоби“ за секој од нас.... |
|
МИР со сите
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 8910 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |