IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Состојба на умот или нешто друго?!?!?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Состојба на умот или нешто друго?!?!?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
Автор
Порака
ZeZnAtA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Регистриран: 26.Мај.2007
Статус: Офлајн
Поени: 19172
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2012 во 14:44

pr.dokolu tvojot najblizok resi da se samoubie,,ke mu go podadaes pistolot?

Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2012 во 14:44
abe...znaes oti me imaat na nisan mi se zdosadi da cekam dva meseci da me odblokiraatсмеење
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2012 во 14:56
Originally posted by ZeZnAtA ZeZnAtA напиша:

pr.dokolu tvojot najblizok resi da se samoubie,,ke mu go podadaes pistolot?

Odenjeto vo krajnosti ne e produktivno za edno konstruktivno razmisluvanje...no sepak,koga me prasuvas ke ti odgovoram..

ZIVOTNIOT KRUG MOZE SAMO I SAMO DA GO SMENI TOJ STO E VO NEGO...ili...ne prevzemanjeto nisto koga se raboti za tugj zivot e samo najdobriot nacin da mu pomognes...

DODEKA NESTOTO NE SE SKRSI NEMA DA ZNAES KAKO UBAVO BILO KOGA BILO CELO...ako ne vo ovoj zivot...vo zledniot ke bide podobro...

VO PATOT NA EDNA DUSA NEMOZE NIKOJ DA VLIJAE...AMA BAS NIKOJ

Кон врв
pajser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Регистриран: 04.Март.2011
Локација: Lao People's Dem. Rep.
Поени: 13975
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2012 во 15:06
Originally posted by Joshua_Tree Joshua_Tree напиша:

abe...znaes oti me imaat na nisan mi se zdosadi da cekam dva meseci da me odblokiraatсмеење

,,,,,,газење од смеење,,,,,,,,,,,koooooomaaaaaaaaaaaa,,,,,,,,,,,,,,даскелет,,,,,,,,,,,,,,,
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2012 во 15:19
za zal...sekogas ucime...od...nasata...zelba...za...bolka
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2012 во 16:44
Originally posted by Joshua_Tree Joshua_Tree напиша:

ZIVOTNIOT KRUG MOZE SAMO I SAMO DA GO SMENI TOJ STO E VO NEGO...

Потполно точно.

И спомнатата жена во темава си го сменила животот... од оној кој го имала до тогаш во овој кој го има сега. И утре можеби повторно ќе го смени во нешто друго.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2012 во 16:59
Друже Џошуа, сакаш да кажеш, да ја оставиме да продолжи со самоуништувањето и уништувањето на семејството и личностите околу неа? Ние бараме излез од ситуацијата, најлесно би ни било да избегаме од проблемот.. Но дотолку повеќе што личноста од која ете би сакале да се одвоиме не би ни дозволила..
Еве само ќе надополнам а претходно кажав. Мене не може да ме излаже дека е болна, ама пак затоа другите од кругот на семејството т.е само една личност и верува и ја сожалува, а таа друга личност е тесно поврзана со мене, па така да тоа индиректно и директно влијае на мене и на конекцијата со личноста што и верува и ја сожалува во лагите и глумењето на таканаречените болести... Е сега тука останува уште едно решение.. Според мене најлесно би било јас да се оттргнам од таму и да си го продолжам својот пат.

The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2012 во 22:27
Originally posted by NRGMKD NRGMKD напиша:

Е сега тука останува уште едно решение.. Според мене најлесно би било јас да се оттргнам од таму и да си го продолжам својот пат.

Потполно си во право.

Секој си го оди својот пат.

И таа жена си го оди својот.

Изменето од Messenger - 06.Октомври.2012 во 08:56
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Феникс Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46

Регистриран: 12.Март.2010
Поени: 8143
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Феникс Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2012 во 11:47

ако одејки по својот пат нанесува болка на останатите кои се околу неа ..а не го разбира тоа и го прави  веќе по навика ...од зараза или  било која причина која она секако ке си ја пронајде во нејзина корист......и ке најде оправдување за нејзините постапки.....би требало да не се остави сама....одвикнувањето од некоја зависност најчесто се заменува со друга....ако се остави сама да прнајде начин нема да пронајде подобар од овој..туку само ке навлезе подлабоко во проблеми кои ке се рефлектираат на сите околу неа.....и треба помош а не напуштање ...

...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2012 во 15:35

Треба да се помогне во увидот да види како ги афектира најблиските, но ултимативно останува до неа да си го избере својот пат во животот.

Затоа патиштата понекогаш се вкрстуваат, а понекогаш и се разминуваат.

Кон врв
vivi1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Легенда

Регистриран: 20.Јули.2005
Поени: 18941
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vivi1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2012 во 17:01
Originally posted by NRGMKD NRGMKD напиша:

само една личност и верува и ја сожалува, а таа друга личност е тесно поврзана со мене, па така да тоа индиректно и директно влијае на мене и на конекцијата со личноста што и верува и ја сожалува во лагите и глумењето на таканаречените болести... Е сега тука останува уште едно решение.. Според мене најлесно би било јас да се оттргнам од таму и да си го продолжам својот пат.

poleka kulturno ke si prodolzis prijatelce po svojot pat
borbata e licna i koga e destruktivna, ne izmacuvaj se sebesi

pobogat si so licno iskustvo, zatoa e tesna vrskataнамигнување

ps, nikogas ne sum go sakala toj fb!
vivi
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.