![]() |
|
Дијагноза и сервис за камера |
Внеси реплика ![]() |
Автор | |
solidsnake ![]() Група ![]() Регистриран: 13.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 70 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 23.Јуни.2009 во 11:09 |
Се работи за мала минидв камера која почна да дава чудна слика (види прилог) Тоа е сликата што ја дава низ објектив, како на екранот така на тв излез и на снимка. При репродукција е сосема во ред. Значи најверојатно некоја електроника околу сензорот. Дали некој имал ваков проблем досега и уште побитно каде може да се реши истиот, што би се рекло сервисер да препорачате.
|
|
![]() |
|
Александар_А ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ова мене ми личи на проблем со LCD дисплејот. Флет кабелче... такво нешто. Сакаш да кажеш дека кога снимаш го гледаш ова а кога ќе се пушти после е во ред.
![]() Не ми е баш јасно.
|
|
![]() |
|
solidsnake ![]() Група ![]() Регистриран: 13.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 70 |
Не, може не бев доволно јасен.
Таква е сликата кога се гледа и на лцд екранот и на окуларот и кога ќе се поврзе на телевизор и кога се снима. И снимката е таква дури и репродуцирана на друго место. Значи тоа е она што камерата го гледа. При репродукција на порано снимени материјали, сликата си е сосема нормална на лцд дисплејот, а исто така и сите менија и ознаки на дисплејот си се гледаат нормално, што го исклучува дисплејот. Се надевам сега е појасно. |
|
![]() |
|
Александар_А ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Да, да сега е доста појасно.
Уф! Тогаш е проблемот или во чипот (сензорот) за светлина или во електрониката која го обработува сигналот. Можеби има некакви надежи ако е удрено или паднато... да се подсреди (во случај ако е одкачено нешто) ако не е...
![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
|
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |