![]() |
|
Макробиотика и тумор |
Внеси реплика ![]() |
Автор | |
viktorija_P ![]() Нов член ![]() Регистриран: 16.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 16.Април.2008 во 16:16 |
dali nekoj znae nesto vo vrska so lecenje na tumur so makrobiotski nacin na ishrana ako e taka ve molam pisete mi za da mi pomognete
Изменето од mamma - 19.Април.2008 во 19:12 |
|
![]() |
|
Avatar23 ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 18.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 36 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ima mnogu primeri na lecenje tumor so makrobiotska ishrana, megu koi se vklucuva gladuvanje od 40 dena, vo period vo koj se vnesuva samo sok od cveklo, morkov, jabolko i limon. Podetalno ke treba da vidam vo knigata i da se prisetam na avtorot, od poodamna ja citav.
|
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Па мислам дека е многу важно каде е „сместен„ туморот, која големина, колку смета и на што смета?!
Сигурно е едно, таквиот начин на исхрана не може да смета, може само да користи. Интензивното внесување на цвеклото во исхраната (па и сите останати зеленчуци и овошја) го ојачуваат имунитетот а со тоа автоматски организмот се бори со туморот. Сепак за секој чекор неопходен е разговор со лекар, а и со лица кои имаат такво искуство. Јас лично би препорачала малку „гуглање„ и тоа со најобично впишување- Исхрана у време лечења тумора- најмногу “литература“ има на хрватските и српските блогови (барем јас многи ги користам за се што ми треба) Поздрав ![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
|
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |