![]() |
|
Дисциплина |
Внеси реплика ![]() |
страница 123> |
Автор | ||
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 12.Јуни.2007 во 13:53 |
|
ДИСЦИПЛИНА (лат:disciplina) стега; навика за покорување кон определен поредок; збир на прописи што
го определуваат начинот на одржувањето на поредокот во определени
установи и организации (на пр., во војската, во училиштата и сл.); дел
или гранка од науката, од уметноста или од спортот.
ДИСЦИПЛИНАТА е она што го воодушевува цивилизираниот
хомосапиенс- Изменето од mamma - 12.Април.2008 во 17:27 |
||
![]() |
||
sandrica ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 379 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Koga site nie bi bile disciplinirani svetov bi bil sovrsen.
|
||
Just love
|
||
![]() |
||
Goddes of Chaos ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Април.2007 Локација: Ecuador Статус: Офлајн Поени: 337 |
|
Toa ti e pogolemite ribi gi jadat pomalite..
koj ne e discipliniran i na vreme ne gi izvrsuva
zadadenite obvrski avtomatski e pregazen od
vremeto i od okolinata drugite luge okolu sebe
i propaga poleka no sigurno toa ti e kapitalizam
borba za zivot surova realnost e toa
|
||
![]() |
||
sweet angel ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 172 |
|
Disciplinata kako poim e dobredojdena i e progresivna no e izmanipulirana vo forma na poslusnost sprema nekoj stalez (produkt na komunistickiot-"fashisticki" rezim) koj asocira na provokator i okupator na slobodnata misla de fakto borba protiv obicniot intelegenten i sovremen covek... borba protiv negoviot "zdiv" prozapadno orientiran so cel - normalen zivot kade se pocituvaat zakonite na edno opstestveno i liberalno kapitalisticko ureduvanje.
Ete taka ja definiram disciplinata vo Makedonija. |
||
![]() |
||
sensei ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
|
Ama paranoicno i pristapi na temava
![]() |
||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||
![]() |
||
LouWeed ![]() Сениор ![]() ![]() I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
|
za disciplina ti treba hitler.....onaka so kamsik...
||
![]() |
||
mamma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
|
Vaka sega:
nas covek-balkanec odi da zivee vo Svedska na pr.i posle samo nekolku nedeli stanuva discipliniran. Ne frla otpad po ulici,ne pluka po trotoari,djubreto si go frla na tocno opredeleno mesto.......kao prav svedjanec. Se vraka po 1 god.doma- tuka na balkanot uste pomalku vreme mu treba i....pak e nediscipliniran. Ovde nikoj ne go kaznuva sto :gazi po treva,trese pepelnik od kolata na parking,jade kifla i hartijata si ja frla onaka vo let po ulica....... Neznam dali za takva disciplina stanuva zbor vo temata... jas samo dadov primer |
||
![]() |
||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|
eh,mori mammo,....pa,zatoa i im e najubava nivnata"ebanovina",.....i toa shto go kaza ,..najmnogu im fali koga se nadvor,....se drugo e na vtoro mesto,...
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
||
![]() |
||
sweet angel ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 172 |
|
![]() |
||
![]() |
||
|
Toa se banalni i raboti koi ne zasluzuvaat vnimanie nego ajde malku taka podetalno da razgovarame za disciplinata koja ja nametnuvaat politickite partii vrsejki "discipliniran" pritisok vrz pametniot i obrazovan covek koi go opisuvaat istite kako DIVJAK bidejki ne e nivni poslusnik a srekjata i pocituvanjeto kako i dobrata kariera ja nasol vo nekoja stranska zemja kade postoi DISCIPLINA vo instituciite a eve kako sto spomna ti pa duri i na samata ulica....na peshachki premin... ![]() |
||
![]() |
||
mamma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
|
A jas i ti li ke razgovarame?
Toa se mozebi banalni raboti,sto jas gi spomenav no se mnogu vistiniti. A za ova drugoto:politicki partii,politicki pritisoci(disciplinirani)nemozam da komentiram mene nikoj nemoze da me "disciplinira"do tolku za da jas si ja baram srekata,karierata i pocituvanjeto na drugo mesto. Koga ke mi se sluci takvo nesto-ke go spodelam so vas |
||
![]() |
||
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
|
Ниедно дисциплинирање не е пријатно, туку болно. Но подоцна, произведува изобилна жетва за оние кои биле подвргнати под него...
|
||
![]() |
||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
|
Ne ja nerviraj majka mi, oti kako volcica e koga ke se naluti |
||
![]() |
||
|
Lavica...potocno |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |