![]() |
|
Фан клуб AS Roma |
Внеси реплика ![]() |
страница <12 |
Автор | |
blackeye ![]() Сениор ![]() ![]() The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kako ne...sportskata sreka nekogas mozeda bide presudna... pocnuvajki od zdrepkata na natprevarite na primer...ako imas poveke sreka ke dobies polesen protivnik, neli??
bev sportist znam sto znaci toa...
![]() a vie Roma nemase sreka iskreno koga ispadna na penali vo LS.
konkretno denes, Roma imase poveke sreka od Milan...
|
|
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
|
![]() |
|
гoстин ![]() Сениор ![]() Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7557 |
Jas sum seuste sportist
![]() |
|
|
|
![]() |
|
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Бурдисо потпиша за Рома
![]() "Се е готово, станав играч на Рома. Ги спакував куферите и заминав во главниот град", изјави Бурдисо. Аргентинецот е отстапен на една година, а Рома ќе нема можност да го откупи неговиот договор. |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
![]() |
|
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Одлично засилување за одбраната на Римјаните.
|
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
![]() |
|
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Сегашниот стратег на Челзи изјави дека еден ден ќе седне на клупата на “римската волчица“.
Во изјавите во кои Карло Анчелоти негираше дека на крајот од сезона ќе ја превземе Рома, Италијанецот најави и дека планира еден ден да седне на клупата на римскиот калчолигаш. Посебно доколку работите не се одвиваат како што тој посакува на Стемфорд Бриџ. |
|
![]() |
|
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Капитенот на Рома по постигнувањето на својот 200. гол во Серие А за следна цел си го постави рекордот на Роберто Баџо од 205 постигнати погодоци.
Можеби нерешениот исход од неделниот дуел со Фиорентина и не беше некоја причина за славје во редовите на Рома, но таа средба сепак одбележа голем момент во кариерата на капитенот на римјаните Франческо Тоти. Неговите два погодоци, од кои еден од пенал, го однесоа до бројката од 200 постигнати голови во Серие А. |
|
![]() |
|
Енрике: Само уште потпис ме дели од Рома
"Се е веќе договорено, недостасува само уште потпис на мојот договор" - изјавил пред италијанските медиуми Луис Енрике, очигледно, новиот тренер на фудбалерите на Рома. Таков расплет на преговорите меѓу италијанскиот прволигаш во нова американска сопственост и поранешнот тренер на Б тимот на Барселона веќе подолго време се јавуваше. а сега стигна и до сама завршница. "Задоволен сум од донесената одлука и проектот кој Рома го најавува. Ми делува победнички, а јас сум амбициозен тренер победник. Практикувам напаѓачки фудбал, онаков каков што ги превлекува луѓето на стадионите. Луѓето во Италија сеуште не ме познаваат, па нормална е нивната недоверба, а на крајот на сезоната ќе говориме со факти" - вели Енрике. Се шпекулираше дека Енрике во Рома ќе доведе некој од поранешните играчи кои ги водеше во досегашниот тим. "Имам намера да работам со најдобрите играчи, оние од Рома и оние кои ќе успееме да ги доведе од Барселона" - одговорил Енрике. Џефрен Суарез, Џонатан Сориано, Ориол Ромеу и Мартин Монтоја се споменуваат од Б тимот на Барса кои би можеле да се преселат во Рома. |
|
![]() |
|
Вучинич сигурно ја напушта Рома
|
|
![]() |
|
Луис Енрике официјално во Рома
Управата на Рома го именуваше некогашниот шпански репрезентативец, Луис Енрике Мартинез за шеф на стручниот штаб. Луис Енрике, кој во богата играчка кариера го носеше дресот на двата шпански гиганти, со раководството на "волчицата" потпишал двегодишен договор. Тој во првата сезона ќе заработи 2,9 милиони евра, а доколку остане до летото 2013. година на клупата на трофејниот римски клуб ќе инкасира вкупно шест милиони евра. Луис Енрике во кратката тренерска кариера го предводеше единствено Б тимот на Барселона, а во новата средина обврска ќе му биде да го подобри пласманот на Рома, која минатата сезона заврши на шестото место во италијанската Серија А. |
|
![]() |
|
Бојан од следната недела во Рома
|
|
![]() |
|
АНЧЕЛОТИ ЈА СОНУВА КЛУПАТА НА РОМАТренерот на Париз Сен Жермен, Карло Анчерлоти призна дека би сакал еден ден да стане шеф на стручниот штаб на Рома за која играл осум години.
|
|
![]() |
|
ЗДЕНЕК ЗЕМАН ОФИЦИЈАЛНО Е НОВ ТРЕНЕР НА РОМА![]() Зденек Земан официјално е нов тренер на Рома. Земан кој има 65 години во периодот од 1997 - 99 година беше тренер на Рома а претходно и на Лацио. Во Италија како тренер започна со младинскиот тим на Палермо 1981 година а во кариерата во Италија беше тренер и во Ликата, Фоџа, Парма, Месина, Наполи, Салернитана, Авелино, Бреша и Пескара. Надвор од Италија работеше како тренер кај Фенербахче и Црвена Звезда. Со Рома потпишал договор на две години во вторник ќе им биде преставен на навивачите.
|
|
![]() |
|
Schatzii7 ![]() Сениор ![]() ![]() Unglaublich Регистриран: 19.Октомври.2011 Локација: Lost somewhere Статус: Офлајн Поени: 7061 |
Еден е Тоти ! По неговото пензионирање никој нема да ја облече десетката во Рома !
![]() Би било одлично кога би можеле да направиме реплики на фудбалери какви што се Тоти, Де Роси, Флоренци. Без сомнение ‘десетката’ ќе ја повлечеме кога Тоти ќе реши да ја заврши кариерата”, рекол Палота. Првиот човек на Рома потврдил дека Рома планира изградба на нов стадион кој ќе има капацитет од 52.000 места. „Конструкцијата на стадионот е клуч за развојот на фудбалот во Италија, а верувам дека властите ќе го поддржат нашиот проект. Рим годишно го посетуваат 30 милиони туристи”, дополнил Палота. Рома, оваа сезона, по неколку години стагнација се врати во врвот на италијанскиот фудбал, екипата која имаше брилијантен старт во првенството, во моментов се наоѓа на второто место во Серија А. |
|
»Wenn ein Deutscher einen Zug ausrauben möchte, kauft er sich als erstes eine Fahrkarte.« :) (Lenin 1917)
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |