|
Омилена пица - рецепти |
Внеси реплика | страница <1 891011> |
Автор | ||||||||||||||||||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85179 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||
во последно време ги сакам пиците кои што се со сланина , пченка и во место кечап одоздоло течна павлака
|
||||||||||||||||||||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
|||||||||||||||||||
Мали тајни за совршена пица: Тесто кое секогаш успеваСовладувањето на сите препреки во изработката на домашната пица е предизвик од кој ретко кој се откажува додека не ја пронајде совршената формула за меко тесто со малку крцкави рабови какво што подготвуваат најдобрите пица мајстори. За изработка на совршеното тесто постојат многу совети и мали
трикови, а ние ви претставуваме рецепт преку кој ви ги откриваме
најситните детали.
Подготовка:
2. Тестото оставете го на собна температура околу
половина час и потоа кога ќе нарасне префрлете го на површина врз која
претходно сте ставиле брашно и повторно замесете. Вратете го тестото
назад во садот и оставете го да одстои околу половина час, потоа
префрлете го на рамна површина и со рацете нежно развлекувајте. Кога ќе
почувствувате дека пука продолжете тестото да го развлекувате со сукало
или валјак додека не добиете дебелина од еден сантиметар. Совет: Користете морска сол, а не кујнска, бидејќи морската сол подобро влијае врз нараснувањето на тестото. Водата и млекото секогаш кратко подгрејте ги пред да ги ставите во тестото, толку колку за да не бидат ладни. |
||||||||||||||||||||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||||||||||||||||||||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||
Првото нешто кое ќе ви прелета низ главата е прашањето: Која ли е разликата помеѓу обичната и новогодишната пица? Можеби на вкус и нема голема разлика, меѓутоа изгледот на пицата е оригинален. За да ја подготвите новогодишната пица нема да ви биде потребно ништо повеќе од основните намирници:
Тајната во подготовката не е ниту во тестото, ниту во намирниците. Сè што треба да направите е да го исечете стандардното тесто во вид на триаголник, со мал квадрат на едната страна. Потоа, препуштете и се на креативноста. Експериментирајте со вкусовите, комбинациите, боите на намирниците и шарите кои ќе ги создадете со нив. На крај, печете на 180 степени околу 30тина минути и послужете ја на својата празнична трпеза. Ќе бидете пријатно изненадени од коментарите и насмевките кои ќе ги предизвикате. |
||||||||||||||||||||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||||||||||||||||||||
Kastro
Сениор Регистриран: 17.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 11937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||
Ви се пријаде пица а немате тесто – Рецепт за пица со тесто од палента – ем здраво ем брзоХраната без глутен е многу популарна во последно време, и тоа не само кај оние кои се алергични на глутен. Таа многу брзо прераснува во паметен начин на јадење со кое не се внесуваат многу јаглени хидрати и за многу кратко време ќе почувствувате дека со внесувањето на храна која не содржи глутен исчезнува чувството на подуеност. |
||||||||||||||||||||
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)
|
||||||||||||||||||||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||
Изменето од Valerija - 31.Јануари.2014 во 15:41 |
||||||||||||||||||||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||||||||||||||||||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85179 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||
Пица Капричиоза од мојата кујнаНајубавото тесто за пица, според мене е многу едноставен рецепт. Сите дома ја обожаваме, тестото е одоздола крцкаво, а во горните слоеви меко и сочно. 1. Го замесуваме тестото со млака вода до средно меко. Го оставаме да стаса, да се дуплира. Со овој начин на печење се добива многу вкусно тесто, крцкаво одоздола, а сепак меко и сочно. Најважно е да тестото кога ќе го ставите во тавче, за да се добие оригинална пица, биде навистина тенко исукано. Кога ќе се испече тоа нараснува и ја добива потребната дебелина. Моите дома ја сакаат најмногу со пикантен ајвар како подлога во нејзе, но јас ја правам и со кечап ( има слики). Инаку ако сакате можете да си ја печете во поголеми тавчиња. Јас овој пат ја правев вака, за да сите дома добијат по една пица со таа големина. Ако ви е многу состојки за вашето семејство, поделете ги. Јас ви прикажав баш како што сум ја правела. Ви ја открив мојата тајна за правење идеална пица. Колку е вкусна, знаат децата...А и ние... |
||||||||||||||||||||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||||||||||||||||||||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||
Мрзливи МаргаритиИскористете било каков леб – француски багет, чијабата или обичен бел леб. Премачкајте го лебот со маслиново масло и додајде малку лук ситно исечкан, наредете одгоре со моцарелата, доматите и босилокот и потпечете ги некои 7-8минути, дури да се стопи сирењето. Вашите мрзливи маргарити се готови! Bon appetite! Изменето од Valerija - 06.Март.2014 во 13:34 |
||||||||||||||||||||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||||||||||||||||||||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||
Им правев вакви пред некое време.
|
||||||||||||||||||||
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
||||||||||||||||||||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||
Пица со бело виноПицата се приготвува брзо и лесно, а дава неограничени можности за комбинирање на производите. Ние ви предлагаме рецепт со бело вино.- 250 гр брашно, Изменето од Valerija - 27.Март.2014 во 08:42 |
||||||||||||||||||||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||||||||||||||||||||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||
Расцветана пица
1. Во длабок сад се соединуваат квасец, 1 дл млако млеко, шеќер и лажиче брашно, па се меша и се остава на нарасне. |
||||||||||||||||||||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||||||||||||||||||||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||
Австралиската пица е најдобра на светот
На светскиот натпревар за најдобра пица во светот одржан минатиот викенд во Парма во Италија, наградата за најдобра маргарита отиде во рацете на австралискиот пица мајстор Џони Ди Франческо, сопственик на ресторан во предградието на Мелбурн. Благодарејќи на тоа што победи, неговиот мал ресторан преку ноќ стана многу славен. - Реакциите се неверојатни. Не мислев дека се вака ќе се случи. На натпреварот отидов за да го правам тоа што го сакам. Не ни помислував дека сето тоа ќе доведе до ова. Многу луѓе мислат дека е најлесно да се направи маргарита, но тоа е една од најтешките пици за правење, рече Ди Франческо за Си-Ен-Ен, додавајќи дека не планира да ја зголеми цената на маргаритатата во неговиот рестоарн, а таа изнесува 19,3 долари. Истакна дека кај другите пици со зачини и додатоци може „сокрие“ нешто кога нешто ќе се погреши, но кај маргаритите тоа е невозможно и во вкусот веднаш се чувствува ако нешто не е во ред. Токму поради тоа на натпреварот било дозволено единствено на врвот на пицата да се стават малку излупени домати, одредени видови моцарела сирење, лук, маслиново масло, сол и свеж босилок. Изменето од Valerija - 15.Април.2014 во 19:10 |
||||||||||||||||||||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||||||||||||||||||||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||
Сварете ја палентата, а кога ќе биде при крај додајте го пармезанот, кашкавалот и малку сол. На тестото за пица додајте ја палентата, наредете ги печурките и зачинете. Нарендајте уште малку кашкавал и печете 15тина минути. Изменето од Valerija - 05.Мај.2014 во 18:34 |
||||||||||||||||||||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||||||||||||||||||||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||
Пеперони пица со горгонзолаЗарем постои некој човек на планетата што не сака пица, особено доколку таа е домашна и направена со одлични состојки и љубов? Потребни состојки:
Подготовка: |
||||||||||||||||||||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||||||||||||||||||||
Внеси реплика | страница <1 891011> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |