![]() |
|
Бихејвиоризам(начин на однесување) |
Внеси реплика ![]() |
страница 12> |
Автор | |
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 18.Март.2010 во 13:13 |
Koga bi napravile spoj na filozofijata i psihologijata,kako produkt izleguva nacinot na naseto odnesuvanje(Behejvorizam).
Ona sto bi sakal da go podelam so vas se moite razmisluvanja vo taa nasoka. Sto bi znacelo: -Kakva e nasata interakcija so nadvoresnosta? -Kolku dolgo gi obrabotuvame podatocite primeni vo nasiot mozok? -Zosto sekogas koga nekoj ima porazlicno mislenje od nas,nezavisno od nacinot na koj toa go kazuva i misli,reagirame so pogrdni zborovi? -Kolkav e nasiot kapacitet da gi nadmineme stegite od moralnite normi? Moe mislenje e deka egoizmot vo naseto sekojdnevie ne pravi tolku mali,so sto stanuvame slepi na site ubavini servirani na tacna vo denesniot vek...Lekot,spored mene,lezi vo ona sto ne treba da go primame zdravo za gotovo. A mojot odgovor na prasanjata bi bil: -Sekogas vo sklad so prirodnite zakoni -Nikogas poveke od 3 minuti -Za da mu pokazam deka e na pogresen pat,ponekogas i ke go pluknam.Sto ne znaci deka imam negativa prema istiot -Gi pocituvam Изменето од Lithium - 18.Март.2010 во 19:54 |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
![]() |
|
Blue Scarlet ![]() Модератор ![]() ![]() Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
... Sledi go patot po koj te vodi prirodata, bidejki taa e zaednicka so onaa sto ti se slucuva, no tvoja licna spored onaa sto ti treba da go napravis ... Posveti dovolno vnimanie na onaa sto go primas , nikogas premalku nikogas premnogu ....zadrzi go efektot na prviot vpecatok ....
Sekogas edno lice, edni zborovi i dela koi gi potvrdat .... na tugjite vrati so nasmevka ....
Stegite se del od coveckata psihologija , prifati i pocituvaj ......
|
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
![]() |
|
Џо ![]() Сениор ![]() ![]() Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Одговори:
-Мојата интеракција со надворешноста(се надевам мислиш на природата,биотопот) е во склад со мојата свест.Тука исчезнуваат сите мои општествени вредности. -Зависи од величината и интерактивноста на податоците. -Тоа е нашата суетност, која е резултат на општествените норми и Животната Трка. *Не го разбирам последното прашање.(што се стеги?) |
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
srega?
![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
DragancoLeskoec ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 984 |
2.Во секојдневна интеракција со луѓе, надвор сум од глата и не обработвам никакви податоци со логичкиот дел од мозокот. 3.Заради нашето его. 4.Неограничен. |
|
![]() |
|
Glenn ![]() Сениор ![]() ![]() Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
[QUOTE=Joshua_Tree] -Kakva e nasata interakcija so nadvoresnosta?
-Kolku dolgo gi obrabotuvame podatocite primeni vo nasiot mozok? -Zosto sekogas koga nekoj ima porazlicno mislenje od nas,nezavisno od nacinot na koj toa go kazuva i misli,reagirame so pogrdni zborovi? -Kolkav e nasiot kapacitet da gi nadmineme stegite od moralnite normi? /QUOTE] -Интеркацијата ми е умерена
-Некои податоци подлежат на долгорочна анализа, некои во дел од секунда ги процесирам а некои воопшто не ми поминуваат низ филтерот.
-Не употребувам погрдни зборови (веќе поодамна) и не задолжително употребуваат сите погрдни зборови кога го бранат својот став Џошуа, не ги ставај сите луѓе во ист кош.
Употребата на соодветни зборови ја темпирам според соговорникот. Ако не пали културата тогаш на сцена стапува безобразието(крајна ригорозна мерка).
-Стегите од моралните норми? Имам огромен капацитет за надминување на кое-какви чорбалуци кои ги сервира животот а моралните начела со кои живеам не ги сметам за стеги.
|
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
![]() |
|
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
врнежлив ден....
улиците празни .......тој брза накај дома ...го гледам ....не ме приметува... можеби од големиот чадор ......чекај да го затворам.... ејјј !! па каде си ти ?? - оооо , кај си ма ти ?? стоко една.......како си накиснала сега како крава.. каде шеташ сега како луда?? и сега што?? мојот капацитет е гооолем ??? да му го покажам дека е на погрешен пат со бихејвиорот?? ма неее ....јас тоа не го примам здраво за готово..... јас сум воодушевена од средбата...... без разлика ...тој има само поразлично мислење од мене.... тој само љубезно ме дочека со негови поразлични поздрави... НО !! едно е сигурно ......уште еднаш ако го сретнам ... и колку да врне јас чадорот ќе го спуштам пред мојот видик.... вреди да накиснам целата.... п.с. одговорите ми се запишани во тефтер..... еве во ташна ми се..... но толку сум накисната што нема шанса да го извадам и да ги прочитам..... ![]() Изменето од bijonse1 - 18.Март.2010 во 22:39 |
|
![]() |
|
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Zosto koga ke ukazeme na tugite nedostatoci(plukanje) sakame da se sobleceme goli?
Neli e sramota,site ke ne gledaat? Moze i nekoj da se nasmee... Zosto se povikuvame na moralot sekogas koga sakame da gi prikrieme nasite "dupki vo glavata"? Neli ke ima nekoj da go primeti toa? Moze i da ve proziva.... Zosto naseto odnesuvanje sekogas mora da bide vo sklad so naseto opkruzuvanje? Neli moze nekoj da bide poinakov... Site plukame na svoj nacin,koga sme samo zivotni so stepen na razum i nam svojstven nacin na percepcija... |
|
|
![]() |
|
Џо ![]() Сениор ![]() ![]() Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
-Не мора . Не се сите исти . Тоа е комплексот наречен идентификација. Идентификација со другите со цел да се биде ‘појак‘ , да се има потпора на своите идеали и постапки. Тука се губат сопствените идеали , и се зимаат туѓите т.е. на ‘околината‘ со цел да се биде, реков , ‘појак‘. |
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
![]() |
|
B R A V O
|
|
|
![]() |
|
Bi si go zel pravoto da ve pozdravam site...ubavi dusi...ova e mojot posleden post ovde vo nadez deka ke me baknete site...
Zivotot nase patuvanje...kuferite nasi zelbi... Zelbata za sreka ja sakam kaj site od vas...a najmnogu kaj tie sto nesto naucija od toa... Patuvanjeto prodolzuva vo edni race...koi ke bidat mojata sledna postojka POZDRAV FORUMDZII,VE SAKAM SITE! |
|
|
![]() |
|
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Секогаш кога ќе сум им кажел да се побараат дали се заглавени во некоја канта, ми се лутеле.
|
|
![]() |
|
Glenn ![]() Сениор ![]() ![]() Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Ако ти е за среќен пат, ќе те бакнеме, не е проблем
Еве
![]() |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
![]() |
|
Blue Scarlet ![]() Модератор ![]() ![]() Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Lazna k*rtoazija ....
Zosto da si ja goltame plunkata koga sakame da plukneme nekogo ?
|
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |