![]() |
|
Батерија за видео камера |
Внеси реплика ![]() |
Автор | |
solidsnake ![]() Група ![]() Регистриран: 13.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 70 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 19.Мај.2009 во 15:58 |
Ми треба батерија за сони камера, NP FP50, гледам во пиксплус има некоја замена од Hahnel некоја ирска фирма. Има ли некој искуство колку се добри овие батерии и колку се исплатливи, со оглед дека е цената околу 30% од оригиналот на сони.
|
|
![]() |
|
Александар_А ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Мислам дека ќе ти заврши работа и тоа солидно. Јас и за камерата и за фотоапаратот имам и неоргинални батерии и одлично ме служат. |
|
![]() |
|
zokidream ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 27 |
Јас ја имам земено оваа батерија види http://pixplus.com.mk/index.aspx?directoryid=+208&ctrl=productlist&mid=179 и да знаеш нема да згрешиш,таа е замена за NP-FP70 и слободно можеш со едно полнење да снимаш од три до три ипол часа,зависи како ќе користиш.И цената не е 30 туку 50% поефтина,така да мој предлог од лично искуство ти кажувам земај и не чекај.Поздрав
Изменето од zokidream - 24.Мај.2009 во 17:13 |
|
![]() |
|
solidsnake ![]() Група ![]() Регистриран: 13.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 70 |
Да, токму таа ја имав на ум од пиксплус. Цената е 30% од оригиналната сони, не 30% поефтина. Оригинал NP-FP70 во сони галерија е 6890 денари.
Дилемата ми беше дали оваа замената покажува уште колку минути има сила во батеријата или само цртки дава? Тоа демек инфолитиум или како се вика што го имаат само сони батериите, дали го има и оваа батерија?? Во пикс плус кога прашав, незнаеја да ми кажат. Во меѓувреме порачав една 50-ка од интернет, па ја чекам да стигне. |
|
![]() |
|
zokidream ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 27 |
Исто и оваа батерија од Hahnel има инфолитиум, односно покажува колку ти преостанува сила од батеријата и тоа во минути,за тоа не бери гајле исто како оригиналната сони батерија.
Колку пари ја порача 50ка од интернет и од каде? Изменето од zokidream - 27.Мај.2009 во 20:48 |
|
![]() |
|
фала за информацијата.
Ја порачав од Star e-shop, преку amazon.co.uk, и кошта 27 фунти со се поштарина. Ама откако добив потврда за нарачката, нешто како да нема активности од кај нив. Следната недела би требало да стигне, па ќе видиме. |
|
![]() |
|
Батеријата стигна вчера, се е во ред. Вкупно ме чинеше 1901 денар.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
|
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |