IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Исхрана и кулинарство
  Активни теми Активни теми RSS - Резонанција во кујна
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Резонанција во кујна

 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 11>
Автор
Порака
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2008 во 00:36
... e eee...mi se zgrea pivoto... zamislete na sred doaganje...mi odnema internet... abe ziva se izedov... znaev deka ke me barate... големо%20гушкање.... a ke me baraat utre i na rabota... jas na direktorkata ke i kazam deka rezonancirav vo kujna...ako me razbere...razbere...ako ne...газење%20од%20смеење...
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2008 во 16:51
...ubavo za oci...ubavo na dusha...


Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9883
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2008 во 17:42
KE JA ISKORISTAM MOJATA...HMMM MODERATORSKA MOKJ
ZA BRISHENJEзадоволство I KE JA POVIKAM TUKA,..BIBA,OTI ZNAM DEKA KE DOJDE..
SAMO NA JADENJE MISLI....A JAS POSLE KE IZBRISHAM OVA....


BIBO,...AJ,..TE MOLAM ISPRAZNI SI GO SANDACHETO ZA DA TI PRATAM PORAKA....AJ,...TE MOLAM....трепкањетрепкање.....лутина

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
Biba_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Непоправлив оптимист

Регистриран: 18.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 13719
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Biba_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2008 во 18:31


Откако завршив со резонанцата во кујна...зачистив и друго
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2008 во 18:35
... ne mavtaj so glavata...znaeme deka frizurata ti e la fantastiko...cela KV zvoruva...голема%20насмевка... tamu...vo toa kutijata...ima edno kopce...ke mu turish edno krvce...i koga on ke te prasha se..ti pak ke mu kliknesh... i голема%20насмевка..coek ke moze da ti pishi...
...mamma ubavo ja objasniv postapkata... mislam receptot ne e vo gramovi...vo cekori i stapki eнамигнување...

Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9883
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2008 во 18:37
podobro...nio jas ne bi mozela da objasnam....големо%20гушкање

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
Biba_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Непоправлив оптимист

Регистриран: 18.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 13719
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Biba_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2008 во 18:45


Мамичко на мд... направив точно како што ми објасни... Како фала,ќе ти испратам вечер и утре свежо планиско ветре...да те освежи дури пиеш кафе и да ти даде сила во дочистувањето низ дома

...Идниот викенд пак ќе ти запеам под пенџери...Доаѓам на контрола
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2008 во 20:09
... jas si cekam...il na pendzere...il na terasa... il vo parkceto...
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Август.2008 во 08:19
 
 
    Двете.... мами....  Биба...Рушка....и било кој друг што
    доаѓа овде....во резонанцијава во кујна....би ве замолила
    да ми напишете....рецепт....како се подготвува....ДИВ ЗАЈАК....
                                                       однапред ви благодарам....големо%20гушкање
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Август.2008 во 11:44
...jas ne sum nekoj dobar sovetuvac...koga stanuva zbor za pecenoto meso...bidejki taka reci se pecam po eden princip... vo Cepter tendereto... bez masnotiii bez nishto... a vtoriot pod  folija so se zivo i divo...i doturanje zadolzitelno vino... prvo go pijanam mesoto... zajakot duri i taka pijan go ostavam da stoi 12 pa i poveke casa pa posle go pecam...pod folija na tivko... i so bajagi zacini ...
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2008 во 14:49
 
 
    И што се случи со ....зајаков......остана ....незготвен....изненадување....
Кон врв
dejanpp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 890
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dejanpp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2008 во 18:01
za da se zgotvi zajak e lesno isto e kako da gotvis stek samo sto treba da znaes kako da mu ja odzemes mirizbata
edna taktika za da premirisa e da stoi vo rasolnica 24 casa dodeka se vari ke mu stavite olovina litar crveno vino i mnogu luk i drugi zacini po zelba
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9883
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2008 во 18:22
Glavno jelo
2 kg odprilike zecje meso ili jedan zec
0,5 dcl maslinovo ulje

ruzmarin

origano

biber

mirodgija (kopar)

bosiljak

mleveni bjeli luk

so

vegeta
50-70 gr. puter
0,5-1 dcl bjelo vino
Prilog
1 - 1,5 kg mladog krompira
2 kom sargarepe

so

biber

mirodgija(kopar)

vegeta
malo ulja
malo putera

  1. Dobro operite zeca, isecite n a komade i ostavite g a da stoji u firzideru preko noci.Ovo je da se krv ocjedi skroz.
  2. Ujutru ponovo ga operite i osusite, i namazite ga maslinovim uljem
  3. Sve zacine pomesajte,i so razume se, i zacinima dobro utrljajte svaki komad mesa i ostavite da stoji ponovo u frizideru, pokriven folijom, negde oko sat vremena
  4. izvadite iz frizidera i polijte ga s bjelim vinom. Svakom komadu mesa stavite odozgo po komad putra.

    #Ponovo prekrijte tepsiju alu folijom i stavite u zagrijanoj pecnici 200`C -220 `C da se pece negde oko pola sata.

  5. U medguvremenu ogulite kompir, operite i ako su manji komadi nema potrebe da ih secete
  6. Sargarepe ocistite i isecite na vece komade.
  7. Pomesajte kompir i sargarepu, nauljite, i sve skupa posolite i zacinite sa zacinima
  8. Izvadite iz pecnice zeca, dodajte mu kompir ( svakom kopiru stavite po malo putera) i ponovo ga prekrijte alu folijom
  • Ukoliko smatrate da vam je meso previse suho mozete kad stavljata kompir da ponovo stavite piter i svakom komadu mesa *
  1. Pecite oko sat vremena sa folijom, i onda izvadite foliju i jos malo ga dopecite


Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9883
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2008 во 18:25

Pirjani zec

Potrebno:

1 zec od 2-3 kg, 100 g brašna, 100 g putera, 200 dl bijelog vina, 200 g povlake, so, biber, kocka šećera, 1 kašika senfa, 1 limun, 200 g mrkve, 100 g peršuna, 100 g crvenog luka, 3-4 lovorova lista, nekoliko zrna bibera, sirće, voda.

Priprema:

Očišćenog zeca staviti u marinadu, koji se priprema tako da se prvo u vodi prokuha povrće, lovor, biber i sirće, pa doda so. Kad se to ohladi spustiti zeca i držati ga u pajcu na hladnom mjestu oko dva dana uz povremeno okretanje. Potom zeca izvaditi, osušiti i nasječi na 4 dijela, posoliti. Prepržiti zeca na ugrijanom puteru sa svih strana. Meso izvaditi i ostaviti na toplo mjesto. Povrće iz marinade procjediti, spustiti na ugrijani puter, posoliti, pobiberiti, dodati malo senfa, kocku šećera i limunovog soka, pa ga dinstati dok povrće ne omekša. Povrće propasirati, vratiti u posudu, naliti vino i dodati zečje meso. Kad se sve zajedno malo propirja, umiješati povlaku umućenu s brašnom. Još samo malo pirjati i služiti uz okruglice od hljeba ili krompira.


Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,265 секунди.