IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Исхрана и кулинарство
  Активни теми Активни теми RSS - Резонанција во кујна
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Резонанција во кујна

 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 11>
Автор
Порака Обратен редослед
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2008 во 00:19
...da ne te "plasham' ama koga ke gi naviknesh na toj kecap, nema spas, jas teram do 100 tegli...  so zdravje da izedete...krv da vi se storiголемо%20гушкање.... toa i malidzano odi kako alva... malidzanoto go pravam so ajvarski zelen piper...  mesto 3 kg vezen stavam 5 kg. ajvarski... na 10 modri patlidzani... eve deneska se bavtav so toa 80 modri gi ispekov, izlupiv, vo rerna...utre piperot 40 kg. pa przenjeto... za shmek sekogash pri kraj stavam 1 fildzan vinski ocet, po 1 fildzna sol i sheker i obavezno senf... ako ne si pravela probaj... jashlivo e...a izleguva bajagi...
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2008 во 17:36
Mamamd, go napraviv kecapot vcera i sin mi preeska vtora tegla otvori, znaci epten dobar . Vika = ke pravis uste ednas . A i maz mi vika- ova brzo ke se izede...

Fala uste ednas
Кон врв
...Well... Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...ExtraVagant...

Регистриран: 30.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 5231
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ...Well... Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2008 во 22:45
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Ednostavno neliголема%20насмевка...
10 kg...crven patlidzan se secka na parcinja, 50 parcinja zelen piper (moze lut) isto seckan na parcinja, 5 glavici kromid-cisten, seckan, 3 glavici luk- cisten seckan, 2 kesi biber vo zrna, 2 kitki magdonos-seckan, 2 kitki kerevis-seckan, 3 lista lorber, 3 lazici origano. Seto se vari dodeka da omekne. Se presuva preku presa ili minuva preku mashinka za dvoebnje lushpi i semki. Vaka iscedena smesa se vari do gustina po zelba . Pri kraj se dodava 1 fildzan vinski ocet, 1 fildzan sheker, 1-2 fildani sol-po vkus i 5 lazici senf, izmeshano i izmateno so smesata cecap. Se flashira ili tegliraголема%20насмевка toplo so toplo. Ova e malku po naporno ama e fantastiecn preliv za testenini ili osnova za pica. BON APETIT...

 
ubacete malce bazilika, unutra plus, po vkus koj kako sakaнамигнување
Кон врв
...Well... Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...ExtraVagant...

Регистриран: 30.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 5231
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ...Well... Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2008 во 22:43
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

...za praseto poubavo da se ispece...treba se poliva so sosot vo koj se pece...


specijalno za gladnite za  prasecko... ajde Wel...
 
 
paaaaaaa pa pa...epa fala...ajde site "zamezete"газење%20од%20смеење
 
PS.ne sum ja videl temava, retko idam tuka...u zadnje vreme pazam sho jadam, za da ne stanam prasechkoголема%20насмевка
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2008 во 19:57
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Ednostavno neliголема%20насмевка...10 kg...crven patlidzan se secka na parcinja, 50 parcinja zelen piper (moze lut) isto seckan na parcinja, 5 glavici kromid-cisten, seckan, 3 glavici luk- cisten seckan, 2 kesi biber vo zrna, 2 kitki magdonos-seckan, 2 kitki kerevis-seckan, 3 lista lorber, 3 lazici origano. Seto se vari dodeka da omekne. Se presuva preku presa ili minuva preku mashinka za dvoebnje lushpi i semki. Vaka iscedena smesa se vari do gustina po zelba . Pri kraj se dodava 1 fildzan vinski ocet, 1 fildzan sheker, 1-2 fildani sol-po vkus i 5 lazici senf, izmeshano i izmateno so smesata cecap. Se flashira ili tegliraголема%20насмевка toplo so toplo. Ova e malku po naporno ama e fantastiecn preliv za testenini ili osnova za pica. BON APETIT...


Fala Mamamd , ke pravam vikendov
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2008 во 13:52
Koga varite teleshko,juneshko ili govedsko meso...seedno,
obavezno(pokraj site korenja koi normano se stavaat)"frlete"
nekolku zrnca BAHAR,...mu dava specifichen vkus i miris...


Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2008 во 13:02
Ednostavno neliголема%20насмевка...
10 kg...crven patlidzan se secka na parcinja, 50 parcinja zelen piper (moze lut) isto seckan na parcinja, 5 glavici kromid-cisten, seckan, 3 glavici luk- cisten seckan, 2 kesi biber vo zrna, 2 kitki magdonos-seckan, 2 kitki kerevis-seckan, 3 lista lorber, 3 lazici origano. Seto se vari dodeka da omekne. Se presuva preku presa ili minuva preku mashinka za dvoebnje lushpi i semki. Vaka iscedena smesa se vari do gustina po zelba . Pri kraj se dodava 1 fildzan vinski ocet, 1 fildzan sheker, 1-2 fildani sol-po vkus i 5 lazici senf, izmeshano i izmateno so smesata cecap. Se flashira ili tegliraголема%20насмевка toplo so toplo. Ova e malku po naporno ama e fantastiecn preliv za testenini ili osnova za pica. BON APETIT...

Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2008 во 09:33
dajte mi recept za kecap , vkusen, da nema mnogu rabota i dosta da izleze
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Септември.2008 во 22:44
...za praseto poubavo da se ispece...treba se poliva so sosot vo koj se pece...


specijalno za gladnite za  prasecko... ajde Wel...


Изменето од mamamd - 09.Септември.2008 во 22:44
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Септември.2008 во 14:34
Originally posted by granny granny напиша:

bokal ladna voda,grance svezo nane i nekolku kapki limon....osvezi se preku den i uzivajголема%20насмевка


znam nesto slicno , go nauciv od strinata na maz mi

300 gr svezo nane so se drski,
3 l voda
6 limontusa da stoi 24 casa
potoa se preceduva
se dodava 3 kg seker, se mesa dodeka se rastopi sekerot i se sobira vo sisinja, se cuva na ladno.

mnogu zdrav i osvezitelen sok
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2008 во 20:36
...ako sakate ajvar...dojdete kaj mene... голема%20насмевка....
Кон врв
granny Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"SnowWhite"

Регистриран: 17.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 10160
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај granny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2008 во 12:29
bokal ladna voda,grance svezo nane i nekolku kapki limon....osvezi se preku den i uzivajголема%20насмевка
'She might smile at me,probably thinking to herself,"Poor woman,she will go to hell".And I was thinking,"Poor woman,she is living in hell"
Кон врв
granny Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"SnowWhite"

Регистриран: 17.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 10160
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај granny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2008 во 12:18
seckan kompir na krukcinja,morkov seckan se stava na tava, se preliva so....edna chasa slatka pavlaka(za gotvenje)pola chasa voda,edna supena lazica gustin,sol i magdonoz.Se pokriva so kapak ili folija i se pece 40min.na 200 stepeni.Odlicen prilog so pleskavici ili snicli
'She might smile at me,probably thinking to herself,"Poor woman,she will go to hell".And I was thinking,"Poor woman,she is living in hell"
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2008 во 02:05
Originally posted by Lilija7 Lilija7 напиша:

ako sakate orizot sekoe zrno da vi se deli, preprzete go, i namesto na eden fildzan oriz tri fildzani voda, stavete eden i pol fildzan voda....zadolzitelno e da se pravi vo vatrostalen sad ili zepter tava....se pece samo 10 minuti.............i ne zaboravajte da mu dodadete mnogu curry.........среќа
 
lele, mi se prijade...тага

јас па знам еден начин
го научив од таџикистанец
каде што оризот се вари како во купче (пирамида) истурен во вода и потоа се врие на пареа....поубав ориз амин
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.