![]() |
|
Потонато, духовно богатство |
Внеси реплика ![]() |
Автор | |
Glenn ![]() Сениор ![]() ![]() Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 03.Јули.2009 во 07:35 |
Дали е океан-незнам ама мене ми е како залив со редовна плима и осека, оти ја сум попериферен човек кој безбедно сака да плива само до онаму до каде што е видливо дното без притоа да се нурка во океанските длабочини и широчини.
Има разен жив свет и фини корали и во плиткото ![]() |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
![]() |
|
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jas ne bi rekla deka e potonato bogastvo.....
zatoa sto sve sto e potonato otide vo nepovrat ....... moze da se rece deka e tuka nekade pod povrsinata na okeanot ........ dovolno e eden nepredvidliv bran da pomine da ja uzburka povrsinata....... i da izbije sve sto e pod povrsinata kako pena od bezbroj meurcinja..... ![]() |
|
![]() |
|
Lithium ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Бисер до бисер ![]() Само бисери ![]() |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Колку подлабоко нуркам...
Толку поголеми богатства ми се откриваат...
Во океанот наречен форум...
![]() А богами, има и ајкули, па не би да ризикувам да заглибам во најдлабокото...
![]() Изменето од anastea - 25.Ноември.2008 во 02:04 |
|
![]() |
|
becenevem ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Pa da, tokmu taka, duhovnoto bogastvo koe sto go imame potonato e dlaboko vo nas, i pojma nemame za se sto bi mozele da sme sposobni. Pojma nemame zasto toa na nekoj lugje ite kako im odgovara. Zatoa izmisluvat bilo sto so sto ke uspeat vnimanieto da ni go svrtat i pogresna slika da ni dadat.
|
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Има, има квалитетни луѓе на форумов и многу ми е драго поради тоа. Некои постови се толку убави што знаат во дадени ситуации да ми се промуваат низ глава, мислам некој пример, поука...
![]() Дефинитивно може да се извлече „подводно богатство“ од ова море.
Убаво го срочи тоа, мајсторе.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Zavisi od kogo ili kade ke go crpish toa nekoe bogatstvo.
Za materijalno kako dete sum slushala za nekoe VAKAVSKO, podocna razbrav deka se odnesuvalo za krazba od crkva...dzamija...grobishta... Duhovnoto...poshiroko...se ti e plagijat od bivshoyugoslovenskite prostori..barem za regularnite ucebnici... od forumov...na edni im pravish ignore...a so onie od koi mozesh da naucish neshto prodolzuvas da komunicirash...makar i so sprotivstavani mislenja---replikite se za repliciranje... |
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
СЕКОЕ СКРИЕНО БОГАТСТВО, СПОРЕД ВЕРУВАЊЕТО, Е ПРОКОЛНАТО. ПОВЕЌЕТО ОД НЕГО Е ИАВАЛКАНО СО НЕЧИЈА КРВ, КОЈА ЈА НОСИ И КЛЕТВАТА.
НО ТОА ВАЖИ ЗА МАТЕРИЈАЛНОТО БОГАТСТВО. ИМА И ДРУГО БОГАТСТВО, КОЕ СЕ ВИКА ДУХОВНО, А МОЖЕ ДА БИДЕ И СКРИЕНО, НО НЕ НОСИ КЛЕТВА СО СЕБЕ. ДА ПРЕТПОСТАВИМЕ ВАКА: АКО ФОРУМОТ Е МАЛЕЧОК ОКЕАН, А ВИ СТЕ НУРКАЧИ ВО ТОЈ ОКЕА. КАКВО СЕ БОГАТСТВО МОЖЕТЕ ДА ИЗВАДИТЕ ОД НЕГО!? јАС ЗА КРАТКО ВРЕМЕ НАПРАВИВ МАЛЕЧКА РИЗНИЦА. А ВИЕ? Изменето од mamma - 12.Април.2008 во 16:44 |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
|
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |