![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 9192939495 146> |
Автор | |
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moze gnida i prostak sum,
moze ligav beskicmenik, moze i stoka nepropsana, no ne sum i nekoj sto seedno mu e ignoriran da bide. Megu tolpa od glupaci se naogam i jas no sepak vreskam najglasno, za se svrtis kon mene i zabelezis i za dovolno da mi bide. Ne baram mnogu, samo bar del od senka tvoja i po nekoj topol zdiv. Da me mislis ti ne treba zosto samo pomocano kose od svetov usran sum, da me sakas ni kako kuce ne moras, samo bar sutni me, samo bar opcuj me, polesno ke mi bide. |
|
![]() |
|
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Помниш ли граду?
Една свиткана женичка во доцен час доаѓа да ти го расплаче срцето, со парче леб што го носи за гладните дури од Калкута. Помниш ли граду? Еден херој од малото црковно дворче го спојува прстот со месечевата светлина за да види до каде се протегнало полето за културен натпревар. Помниш ли граду? Две души со прегратка ја оживуваат крвавата мугра кога стрелките на стариот часовник ќе застанат на 5:17. Помниш ли граду? Кале е сведок за распуканите од тага улици, кога со непрегор испраќаше еден ангел, откако со восок му го стисна гласот, баш среде срцето. Помниш ли граду? Разјарени тигри гризат по вековите што и натежнале на твојата мајка, а ти гордо ја викаш по име, оти ја прероди од ништо. Помниш ли граду? Мајска квечерина ми даде, за да го составам првиот здив и денес попусто да се обидувам да го опеам она што никој не успеал да го опее. Тебе... Изменето од Quentin - 27.Март.2008 во 22:40 |
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
ВРСКИТЕ СО МИНАТОТО СЕ КАКО РЕКИ ПОНОРНИЦИ, ЧАС ЌЕ СЕ НУРНАТ ПОД ПЕСОКОТ НА ПОТСВЕСТА, ЧАС НЕКОЈА АСОЦИЈАЦИЈА ЌЕ ГИ ИСПРОВОЦИРА ДА БЛИКНАТ ПОВТОРНО НА ПОВРШИНАТА ПОЛНИ СО ТОПЛИ ЕМОЦИИ И ПОСВЕТЛИ ОД БИЛО КОГА... |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Секогаш присутни
Гледам на грав и ги гледам нив. Се огледувам во светната лажица а таму е секогаш некој од нив. Го слушам цвркотот на пролетните крилати повратници и ги слушам нив. Читам здодевни весници и се насмевнувам оти меѓу редови ги наоѓам нив. Душкам по туѓи фотографии и ги намирисувам нив. Потпрена со грб на старата липа чекам времето да кандиса, а тие се слеале во неа и ме крепат. Ги обувам омилените топлинки а тие среќно ги поздравуваат моите стопала ме греат и тешат. Луѓето што ги сакам - што сум си ги собирала по тротоарите на животот како среќни парички со кои ништо не се купува а толку се има. Секогаш присутни – тие што ги сакам. Изменето од filmadzijka - 27.Март.2008 во 20:48 |
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
КАКО И ДА Е, ДВОРЧЕТО ТИ СВЕТИ КАКО МАЈСКА РОСА...
|
|
|
|
![]() |
|
KaLiNa ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 8416 |
ne bea raspraviite vo ovaa tema...ama kako i da e, morav da gi izbrisam
![]() |
|
kuliraj
|
|
![]() |
|
Е, така де, кога избриша се со чудотворната метла ма Калина, па темичка изгледа како „ОАЗА“
![]() |
|
|
|
![]() |
|
KaLiNa ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 8416 |
![]() ![]() |
|
kuliraj
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Pred da stanam slaven
si ripkav i skokav prdev i zdrigav i nikomu cudno ne bese, a toj e trakov pepel ti turi mu. Zborovi kako pikado frlav i redovno si promasuvav zosto za pobeda ne znaev ni sto e, no raka pocna samostalna da bide i vo crno da gaga, se namrstiv, ova dobro ne ke e. Na krojac me oteraa kostum da mi meri, a ja sum takov sal mrdam i se cesam i ko nemien gz na zesko leto. Nakiten so siriti i amblemi ko podvizna reklama i pocnaa sekoj zbor da mi merat ovde ti e tupo onde kila imas, a jas sum samo obicno gresno cedo bozjo i kako kapak se zaljubiv i epten se zbuniv. |
|
![]() |
|
mikus ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 49802 |
dobro utro bertan
![]() Изменето од mikus - 27.Март.2008 во 10:35 |
|
![]() |
|
ultra ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
dobro utro!
![]() |
|
![]() |
|
mikus ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 49802 |
POSTOJANA
Temnina dojde kaj nas a so neja tvoi goli dolgi noze kakvi poznavam moja postojano ubava nekolku dopiri kako zvezda od nebo tebe za leka nokj si posakuvam Dojdi bela ljubavi moja neka mi te do pola ramenja mesecina osvetli tebe ti povode na moite rani kako ti se stoi vo temnite zidovi kako tivko gi zadrzuvash zdivovi Temnina dojde kaj nas i izmoreni tvoi oci se zatvarat nikogas nema da imam dovolno galenje na tvote krevki dlanki koza da treperi,i usni koi son obekjavat Dojdi bela ljubavi moja neka mi te do pola ramenja mesecina osvetli tebe ti povode na moite rani kako se ti stoi vo temnite zidovi kako tivko gi zadrzuvash zdivovi Temnina dojde kaj nas vo spienje rosa od celoto ti brisam a ma nisto nee spi toa sum samo jas pod pokrivka so ubava devojka da negledas grev bi bil pa zatoa gledam Dojdi bela ljubavi moja neka mi te do pola ramenja mesecina osvetli tebe ti povode na moite rani kako se ti stoi vo temnite zidovi kako tivko gi zadrzuvash zdivovi Temnina dojde kaj nas kako koga te miluvam si zelba na site moi rani koga sam nestanuvam i nemam zelba vo denot da se budam dosadni obicni raboti kakvi poznavam Изменето од mikus - 27.Март.2008 во 09:00 |
|
![]() |
|
ПАТ
На А.К. Патот долг е, - змија прекршена; развлечена сенка на окапана душа... Гледај, зад следниот свиок р`тат мечти од семки на залечен сон! Патоказите се поставени кај им е место... Чуму стравот да ти го мајтапи чекорот во огнот на Прометеј што го цврстеше...? Ако нема станици здив кај ќе собереш - од тулите од верба ќе ги кренеме, Ако нема поила срните на одот да ги оджедниш - во карпите на болот ќе ги ископаме... Змија прекршена е патот - со две глави на крајот невид, Едната, јас што ја столчив, другата, твојот ред што го чека. |
|
|
|
![]() |
|
CONTESSA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 1620 |
![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 9192939495 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |