IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Битолската плоча за Самоил - фалсификат!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Битолската плоча за Самоил - фалсификат!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 22>
Автор
Порака Обратен редослед
Han Solo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Ноември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 109
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Han Solo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 22:42
Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

Ајде Ганчо не туку дрнкај тука и пробај да не се вратиш повеќе.....

Не бой се, няма смисъл да се връщам.
За мен нещата тук са ясни. Със здраве! :)

Няма по-безнадеждно поробени от тези, които грешно вярват, че са свободни.
- Йохан Волфганг фон Гьоте -
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 22:35
Ајде Ганчо не туку дрнкај тука и пробај да не се вратиш повеќе.....
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Han Solo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 22:33
Това го пише във вашето вики:
"Иако Самоил не бил крунисан како цар сѐ до 997, поради што бугарскиот цар Роман бил сè уште жив, тој управувал со државата од 976. Познат како успешен генерал, Самоил освојувал нови територии во сите правци. Набргу, неговото царство било распространето по речиси сиот Балкан, со делови од Грција, Тракија, кои биле сè уште под византиска власт. Во 986, Самоил ја истуркал армијата на Василиј II Македонски (од византиската династија на Македонците и наречен со прекарот Бугароубиец) од полето кај Тројанова врата и императорот набргу се свртел кон исток по нови освојувања. Во борбата се заробени „царските знаци“ со сиот императорски шатор (Јоан Скилица, Лав Ѓакон). Јоан Геометар исто пишува дека „Истарот заграби венецот на Рим“, очигледно се мисли на царската круна."
Два царя били... Собствените си учебници четете без да мислите.
Мен спокойно можете да ме банирате - това ми беше за последно във форума. Пожелавам ви успех в писането на история!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 22:30
Originally posted by Neanticki Neanticki напиша:

Живей си в четвъртото измерение, нямам нищо против.

Кога веќе го пишуваш ова, пиши име на членот, вака на кој му се обраќаш, на позадината од форумот или на ѕидот од твојата соба?
Кон врв
Neanticki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Август.2008
Поени: 564
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neanticki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 22:27
Живей си в четвъртото измерение, нямам нищо против.
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 22:23
Јас напишав еднаш прочитај и јасно ке ти биде - многу е просто и едноставно

Originally posted by Boogie Boogie напиша:

кажав царство со два цара дека неможе да има РОМАН ЦАРУВАЛ СО БУГАРИЈА ДО 997 ГОД. А САМУИЛ ЦАРУВАЛ СО МАКЕДОНИЈА ОД 976 ПА ДО ЗНАЕМЕ КОГА.Што е нејасно јас незнамзбунетост

А ти веруј на твојата туркомонголска влада дека Македонија не постоела - ние знаеме и чуваме си се што ни требанамигнување

Изменето од Boogie - 08.Ноември.2008 во 22:25
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 22:23
Originally posted by Neanticki Neanticki напиша:

И да ме избрише вистината ќе се јави и без мене. Сакам да се премавнат некои заблуби, вие не сакате. Како може да тврдите дека Самуил е Македонски цар кога таква држава не постоела од Антиката се до 20 век?

Да бе, многу сме загрижени ние од вашата вистина....дојди во Македонија да видиш Бугарија на секој канал се врти, само во комичните програми де....
Море ни таму.. не вреди да се дискутира за вас..џабе е.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neanticki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 22:21
И да ме избрише вистината ќе се јави и без мене. Сакам да се премавнат некои заблуби, вие не сакате. Како може да тврдите дека Самуил е Македонски цар кога таква држава не постоела од Антиката се до 20 век?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 22:16
Леле Буги аман, овој секој ден го слушам како се жали му бришеле едно друго, трето, па кога веќе си почнал да бришеш(барем он вели така) дај бе избриши го и него од форумов, досаден почнува да станува веќе...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neanticki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 22:15
Boogie, зошто го избриша линкот кон грамотите на Василиј? Од нив се види јасно каков е карактерот на Самуиловото царство.
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 22:13
Колку си луд и самиот незнаеш - ти кажав царство со два цара дека неможе да има РОМАН ЦАРУВАЛ СО БУГАРИЈА ДО 997 ГОД. А САМУИЛ ЦАРУВАЛ СО МАКЕДОНИЈА ОД 976 ПА ДО ЗНАЕМЕ КОГА.Што е нејасно јас незнамзбунетост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 22:12
Originally posted by Han Solo Han Solo напиша:

Не се обиждай. Уморих се и се отказвам да споря.
Нека и Boogie си почине.
Ето ти един виц:

В софийски автобус:
- Момиче, стани да седне тази бременна жена!
- И аз съм бременна.
- Е, как? Никак не ти личи.
- От два часа... Още ми треперят краката.

Слабо ми оди бугарскиот....ме мрзи и да читам, некогаш морам да ве читам за да можам да ви одговорам за некои работи..... онака службено..

Ова е мојот виц.. македонскиот.

Изменето од Vladimir88 - 08.Ноември.2008 во 22:13
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Han Solo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 22:10
Не се обиждай. Уморих се и се отказвам да споря.
Нека и Boogie си почине.
Ето ти един виц:

В софийски автобус:
- Момиче, стани да седне тази бременна жена!
- И аз съм бременна.
- Е, как? Никак не ти личи.
- От два часа... Още ми треперят краката.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 22:05
Originally posted by Han Solo Han Solo напиша:

Страшно доказателство за Самуиловата македонска държава няма що! 300 години преди нея
Предавам се това ме убеди!
И понеже съм малко необразован по история... къде се е намирала византийската провинция Македония?

http://www.euratlas.com/history_europe/europe_map_1000.html

Тук ли?

Јас не ти приложив доказ за македонското потекло на Самоиловата држава...јас реков за таа држава сум неутрален во мојот став..јас ти дадов доказ дека се зборувало за Македонци..... и пред Самоил...вие Бугарите тврдите дека нема ниту еден запис за Македонците, еве повели јас ти дадов таков запис......
А сега колку сакаш смеј се или рикај..... твој проблем.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 22>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,265 секунди.