![]() |
|
Битолската плоча за Самоил - фалсификат! |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7891011 22> |
Автор | |
Han Solo ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 109 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Не бой се, няма смисъл да се връщам. За мен нещата тук са ясни. Със здраве! :) Няма по-безнадеждно поробени от тези, които грешно вярват, че са свободни. - Йохан Волфганг фон Гьоте - |
|
![]() |
|
Vladimir88 ![]() Сениор ![]() ![]() "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Ајде Ганчо не туку дрнкај тука и пробај да не се вратиш повеќе.....
|
|
![]() |
|
Han Solo ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 109 |
Това го пише във вашето вики:
"Иако Самоил не бил крунисан како цар сѐ до 997, поради што бугарскиот цар Роман бил сè уште жив, тој управувал со државата од 976. Познат како успешен генерал, Самоил освојувал нови територии во сите правци. Набргу, неговото царство било распространето по речиси сиот Балкан, со делови од Грција, Тракија, кои биле сè уште под византиска власт. Во 986, Самоил ја истуркал армијата на Василиј II Македонски (од византиската династија на Македонците и наречен со прекарот Бугароубиец) од полето кај Тројанова врата и императорот набргу се свртел кон исток по нови освојувања. Во борбата се заробени „царските знаци“ со сиот императорски шатор (Јоан Скилица, Лав Ѓакон). Јоан Геометар исто пишува дека „Истарот заграби венецот на Рим“, очигледно се мисли на царската круна." Два царя били... Собствените си учебници четете без да мислите. Мен спокойно можете да ме банирате - това ми беше за последно във форума. Пожелавам ви успех в писането на история! ![]() |
|
![]() |
|
Vladimir88 ![]() Сениор ![]() ![]() "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Кога веќе го пишуваш ова, пиши име на членот, вака на кој му се обраќаш, на позадината од форумот или на ѕидот од твојата соба? |
|
![]() |
|
Neanticki ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 564 |
Живей си в четвъртото измерение, нямам нищо против.
|
|
![]() |
|
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Јас напишав еднаш прочитај и јасно ке ти биде - многу е просто и едноставно
А ти веруј на твојата туркомонголска влада дека Македонија не постоела - ние знаеме и чуваме си се што ни треба ![]() Изменето од Boogie - 08.Ноември.2008 во 22:25 |
|
![]() |
|
Да бе, многу сме загрижени ние од вашата вистина....дојди во Македонија да видиш Бугарија на секој канал се врти, само во комичните програми де.... Море ни таму.. не вреди да се дискутира за вас..џабе е. |
|
![]() |
|
Neanticki ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 564 |
И да ме избрише вистината ќе се јави и без мене. Сакам да се премавнат некои заблуби, вие не сакате. Како може да тврдите дека Самуил е Македонски цар кога таква држава не постоела од Антиката се до 20 век?
|
|
![]() |
|
Леле Буги аман, овој секој ден го слушам како се жали му бришеле едно друго, трето, па кога веќе си почнал да бришеш(барем он вели така) дај бе избриши го и него од форумов, досаден почнува да станува веќе...
|
|
![]() |
|
Boogie, зошто го избриша линкот кон грамотите на Василиј? Од нив се види јасно каков е карактерот на Самуиловото царство.
|
|
![]() |
|
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Колку си луд и самиот незнаеш - ти кажав царство со два цара дека неможе да има РОМАН ЦАРУВАЛ СО БУГАРИЈА ДО 997 ГОД. А САМУИЛ ЦАРУВАЛ СО МАКЕДОНИЈА ОД 976 ПА ДО ЗНАЕМЕ КОГА.Што е нејасно јас незнам
![]() |
|
![]() |
|
Слабо ми оди бугарскиот....ме мрзи и да читам, некогаш морам да ве читам за да можам да ви одговорам за некои работи..... онака службено.. Ова е мојот виц.. македонскиот. Изменето од Vladimir88 - 08.Ноември.2008 во 22:13 |
|
![]() |
|
Не се обиждай. Уморих се и се отказвам да споря.
![]() Нека и Boogie си почине. ![]() Ето ти един виц: В софийски автобус: - Момиче, стани да седне тази бременна жена! - И аз съм бременна. - Е, как? Никак не ти личи. - От два часа... Още ми треперят краката. |
|
![]() |
|
Јас не ти приложив доказ за македонското потекло на Самоиловата држава...јас реков за таа држава сум неутрален во мојот став..јас ти дадов доказ дека се зборувало за Македонци..... и пред Самоил...вие Бугарите тврдите дека нема ниту еден запис за Македонците, еве повели јас ти дадов таков запис...... А сега колку сакаш смеј се или рикај..... твој проблем. |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7891011 22> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |