![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 8384858687 146> |
Автор | ||
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Без наслов и без повод,
но со причина Името ти стои стиснато на правливи полици меѓу илјадници отсечени крилца на мајски бумбари и тела на комарци, несакајќи стиснати во книги. Ти си мало, мало човече. Знаат со иницијали да те пронајдат и еден многуцифрен број, а никој за мирисот на кожата и цврстината на прегратката, никаде не остава писание. Ти си мало, мало човече. Те кријат по канцелариски фиоки, меѓу празен муабет и шолја кафе, оти гледаш низ нив, - стутканите чиновничиња, што не научиле да ги наоѓаат големините кои од невообичаени длабочини знаат да се кренат. Има ли потреба да повторам, дека во нивните очи си мало, мало човече? Изменето од Quentin - 21.Април.2008 во 00:27 |
||
![]() |
||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
|
Vidi mi go ma,
vidi go kako se maci da te dosegne, so site zili od napor ispaknati kao tigar spremen za skok, dur ligi mu tecat kako od oko ne te pusta, go znam koga e vakov i neme lesno da ti bide so zestina takva da se spravis spoulaven od miris paracki dur rzi i so zabi skripi |
||
![]() |
||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
|
Ima uste nesto,
sosem nesto nadvor i tolku vnatre sto ne smee den da vidi, nesto sto se nadzira, nesto sto se krie vo temnica najcrna vo senka najladna, svatlivo, no nerazbirlivo. Nesto sto odeluva i dvoi licejki na igracka so ivici ostri krvavi prsti sto ja drzat ofkajki od bolka do nem ocaen krik skrien bez da smee da se cue, bez da smee uteha da pobara |
||
![]() |
||
|
Sekako jas race ke pruzam kon tebe,
trebalo ili ne, mozelo ili ne. Sekako jas ke te ljubam denes, utre i povtorno vcera bez razlika sto ponekogas srceto ti se true so somnezi i nemiren son. Ona sto e dobro premnogu ne moze vistinito da bide, a nie griza togas da imame ne treba, zosto nesevo vistinito e zosto kopnez i misla ne gnjavat sto li pravi, sto li pravam, komu mu se smeska i raka na rame stava. |
||
![]() |
||
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
|
Версус
Со сета почит Кон умот и мудроста Искуството и добрите намери: Да не гледаме од високо Кон радоста и лудоста Со микроскопи и камери. Дал` човечки е да сакаш да леташ, Ил` подобро по земја да лазиш, Смее ли некој да суди? На кој кантар се мери разумот здрав и колку е дозволено да бидеме луди? Ако реалноста ве боли – Лудоста е анестезија. Љубете ја мудроста, Но поезијата е – Поезија. |
||
![]() |
||
ZeZnAtA ![]() Сениор ![]() ![]() Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
|
ne kazav>>>>mi se dopagja
![]() |
||
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
||
![]() |
||
ZeZnAtA ![]() Сениор ![]() ![]() Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
|
vistinito!!!
![]() |
||
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
||
![]() |
||
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
|
Чекор по земјината кора -одговор на стравот. Магла во мислите сеќавање во минатото. Истите тие чекори за долов на сеќавањето. Истиот мирис на зумбули за враќање на Љубовта. Бојата на чуствата како глуварчиња понесени од ветрот. Шепотот на елките вистинска енигма на поентата. Обој ја мојата душа.... Заборави на се! И тие зумбули сини нека бидат предзнак за вечна Љубов. Нека заврши ова патешествие....! |
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
![]() |
||
|
Milo moe,
kako da ti kazam, ne odi, milo moe, moram da te pustam a partali od dusa moja ispagaat dur vreskam do ladni resetki, a cuvarot zadovolno se kezi. Crno sonce sega me gree, so krvavi dlanki grafiti ispisuvam ime tvoe, kaliografija i vecen zbor spoieni vo edno kako i sto bese pred da postoime. Te galam po obrazi ti i ne znaes, te baknuvam nasekade nikogas nema da znaes. |
||
![]() |
||
|
Ti si tamu nekade
i na nekoj mu se smeskas, sto ni najmalku na mene ne lici i za potrebi negovi go prasuvas za da moze da se pogodite ili prilagodite. Se gledate se merkate oci eden od drug ne ispustate, iskra nadez blesnuva mozebi ova e vistinskoto cekanoto. Se ususkav vo mojata vreka za spienje so misli nezgodni so pokazalec kon mene, zosto klosarce sum si stalno pod mostot sto lezi so nuzda golema kade se vrsat mali. Kon neboto pogledav zvezdi mi namigaat samo uste tie me prepoznavaat. |
||
![]() |
||
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
|
Сиромашен сум. Водата што ја собирам во стари тенџериња е страста што надоаѓа како пороен дожд и ми ги совладува порозните мисли. Старата куќарка со пропустлив покрив ми е телото што нема сила да им каже “не” на злокобните сили и нечистите копнежи. Мувлосаниот леб што го чувам на искршеното масиче, ми е срцето кое се повеќе трули со секој изминат ден. Провевот во таа стара куќарка е немоќта да се исправам и да ги затворам прозорците што ми се поглед кон светот, во кој сум невидлив, за Бога и за себе. Изменето од Quentin - 14.Април.2008 во 18:27 |
||
![]() |
||
|
Umot sto bese moj
cavkite go zedoa i sega letaat vo visinski dalecini kon tebe pred tebe da go donesat. Moeto srce ti go predadov mnogu mlado i mnogu rano i seuste go igras kako brojanica vo moment na pocek ili rata. Ne znam uste kolku ke mozam da preziveam zosto velat od ljubov ne se zivee, a jas znam samo da sakam, a ti ne zabelezuvas deka venam, deka se ronam, zosto da se osmelam da kazam ne smeam sto i jas sakam. |
||
![]() |
||
Freya ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 491 |
|
![]() ![]() Изменето од Freya - 13.Април.2008 во 21:19 |
||
Во мене се борат две личности,идиот и гение, се плашам да не попушти попаметниот.
|
||
![]() |
||
|
Blagiot angel sekogas e tuka
mrazulci stom zabelezi kako vireat od gorclivo srce da gi stopi so pravot od krijata na kralskata peperutka. Uteha nezamenliva vo carstvoto na ona zivot sto se vika, a nikoj ne bidna spremen da go zivee dodeka taa lebdi visoko i ispraka zraci posilni od sonce gali dusi padnati sto po zemja polzat, gi potkreva, bodri i solzi im brise. Sila ima poveke od silnite no ne ja cuva, samo ja razdava do doza nasmevka sto budi. |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 8384858687 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |