![]() |
|
Постои ли верен маж |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7980818283 84> |
Автор | |
Синдарела ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Бањана Пепелашка Регистриран: 06.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 2604 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
LouWeed ![]() Сениор ![]() ![]() I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
ima i mazi koj nikad ne izneverile.....
![]() |
|
![]() |
|
tuturutka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Април.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1131 |
Нека почне да ти се верува . . . Има мажи што изневерувале ко помлади и сега веќе не им по ќеф пак да си играат со туѓи чувства . . . Можеби и тогаш не било од ќеф , ама барем научиле нешто . . .
![]() ![]() |
|
STRUGA
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Бањана Пепелашка Регистриран: 06.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 2604 |
Еден у стоилјади може ќе се погоди да е верен!Бидејќи машките кога ќе им се пружи некоја добра прилика не ми се верува дека би ја поминале така лесно!
|
|
![]() |
|
LouWeed ![]() Сениор ![]() ![]() I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
epa aj doobjasnete "globala"
|
|
![]() |
|
MisIcA, ![]() Сениор ![]() ![]() The first MISS suspended Регистриран: 01.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 1089 |
Vo globala nema veren maz, se slosuvam so Sindarela.
|
|
атеист да бидеш е слично како да си далтонист
а цел живот да пишуваш и зборуваш за боите...(модератор аџија) |
|
![]() |
|
epa gresis.......
![]() |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
опасни се овие кумановки...бреј.........
У глобала гледано мислам дека нема верно машко на овој свет! ![]() |
|
![]() |
|
auuutsch.........
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
kumanovka. ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 01.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 20 |
ako ne mi e
ke mu go iseku ![]() |
|
![]() |
|
sweet angel ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 172 |
E mnogu muabet gore
![]() Sloboda vo izbiranje na seksualniot partner,bez prepreka i menuvanje na mentalitetot vo odnos na ova prasanje. Ma kakov boks ...sto zboruvas? ![]() Sloboda i maksimalna tolerancija vo edna ljubovna vrska dokolku izrazime zelba kon nekoja druga licnost zaradi samo eden obicen seks,isceznuvanjeto na ljubomorata... ![]() |
|
![]() |
|
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Кога еден ден жена ти (или маж ти) ќе те изневери со комшијата или со поштарот, тогаш да ни го постираш твоето "интересно искуство"
![]() Јас во пракса не сум видел една врска да станува поцврста со зголемување на неверствата во таа врска, напротив скоро сите завршиле со разделување.
"Слободата" е можеби и најзлоупотребуваниот поим во љубовта, врските и таа има смисла се додека е во рамките на самиот завет на љубовта - верноста.
Што значи слобода? Ајде дефинирај го тој поим.
Дали е слобода ако наместо да ја бакнеме девојката наутро ние и мавнеме бокс? Не? Зошто ми ја ограничуваш слободата во врската?
Дали оградата во училишниот двор им ја ограничува слободата на учениците? Или пак ги заштитува од прометниот автопат одма зад оградата?
Дали оградата на твојот балкон ти ја ограничува слободата да прошеташ околу него?
![]() Дали семафорите им ја ограничуваат слободата на колите да се движат која кога сака?
Дали судијата во фудбалот им ја ограничува слободата на играчите да прават што сакаат?
Како што гледате сите прашања се реторски и сите до едно го имплицираат единствениот одговор:
Постојат здрави и разумни морални граници и правила во љубовта (па и во сексот, животот) кои не ни ја ограничуваат слободата, туку напротив, ни овозможуваат безбедно да уживаме во истата.
Поздрав!
EvAngelos
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
![]() |
|
sweet angel ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 172 |
Dali bi bilo interesno koga bi bile verni,maz ili zena bez razlika?
- Ne.Za da se razvie edna ljubov potrebna e sloboda se dodeka e toa potrebno. Zosto e ovoj poim ovde neprifatliv i e tabu tema? Pa nema potreba , naprotiv ljubovta (iluzijata ili kako sakate) ke bide uste pocvrsta ...iskustvoto ke se zgolemi a serioznata vrska ke bide elasticna NO SEKAKO , VO ZEMJA KADE E "DOZVOLENO"i izvedlivo ![]() |
|
![]() |
|
Goddes of Chaos ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Април.2007 Локација: Ecuador Статус: Офлајн Поени: 337 |
Ama ti neznaes oti ima poveke zeni od mazi i avtomatski povise slobodni zeni za zafateni mazi
![]() |
|
Narodot za najmudra kniga ja smeta onaa koja e najnerazbirliva za nego.-A.Hitler
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7980818283 84> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |