![]() |
|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 801802803804805 824> |
Автор | |
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Слав не е Роб туку поробен
![]() |
|
![]() |
|
Vladimir88 ![]() Сениор ![]() ![]() "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Па и тоа што го викаш Slav и не значи баш Роб..
|
|
![]() |
|
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Никога, Влади, никога.. Нас ни убеждаваха, че по- лошата кръв ни идва именно от прабългарите от Кубрат и Аспарух. но повечето от нас се гордееха именно с това кръвно наследство.
Характеристиките на славянските племена са изключително неБлагоприятни В смисъл: без държавнотворческо начало, няма разбирателство, определено мързеливи, невъзприемчиви, отдаващи се на мистиката, а не на разума... да не продължавам- невежи, поради това лесно експлоатирани. Славе- роб. Изменето од pagane - 26.Јануари.2008 во 09:45 |
|
![]() |
|
Vladimir88 ![]() Сениор ![]() ![]() "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Аха а сега јас сум наследник на Маите така ![]() Сите држави(заедно со Бугарија) не учеа порано дека сме биле Јужни Словени.... Изменето од Vladimir88 - 26.Јануари.2008 во 09:36 |
|
![]() |
|
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Никога не са ни учили,че сме словени.. напротив
![]() |
|
![]() |
|
И што ве учеа дека Аспарух е словен така??? Абе бог да чува и да брани...... И кога тоа Русија немала интереси на Балканот.. Па да не беше Русија вие немаше да направите држава во 1878 година...туку ќе направевте држава кога?? после Втора Светска Војна??? А заедно со таа Бугарија погоди и кои територии влегуваа во неа.. Не за друго Мајка Русија да си има излез на топлите мориња....нели она има мориња али замрзнати и се морињата ,та трговијата стои.. Ти не разбираш некои работи изгледа ,дека во денешно време се игнорираат историските фактите и дека тука станува збор само за политички интереси.. Али ајд не го разбирате вие тоа.. |
|
![]() |
|
Е, не е точно така...
Така ни учеха навремето,че Аспарух е основател на дунавска България, като игнорираха факта на постоене на Велика България на Кубрат. Но нещата се промениха. Недей говори за такива работи- руси, Русия- няма такова нещо. Но това е друга тема- за Русия и интересите й на Балканът. |
|
![]() |
|
Па што мајка бараат статуите на Хан Аспарух низ цела Бугарија???? Што ве учат по историја дека он ви ја створил државата??? И како тоа ние сме немале историја.. Е не вие имате вештачки ви ја дадоа народноста русите, а тие идиоти не направија нас нешто што не сме.. |
|
![]() |
|
pol.B.Drangov ![]() Сениор ![]() Регистриран: 20.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 87 |
ti bare vobhte neznae6 kakvo e tova istoria.!prostata istina e che vie nqmate takava.az mnogo dobre znam che ne sam tatarin nito mongolec ot samolet kato me vidi6 6te kage6 che nqmam nihto tatarsko nito mongolsko.a za vas s tiq krivi glavi ne sam mn sigoren amam mi prilichate na melezi na srabkinq iznasilena ot albanec.boli li kato vi narichat s takiva epiteti kagi sa?
|
|
![]() |
|
Калпазан ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Јуни.2006 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 466 |
Не бе земјак..
Проблемот на бугарите е следниов...
АКО....сме ние бугари, и тие се бугари, тие си се покриени, ама
АКО сме ние - македонци, тогаш....ШТО СЕ ТИЕ?
Разбери, тие немаат свој идентитет. Гледаш ли, еднаш се славјани, еднаш се монголи, еднаш се татари, еднаш се прото-бугари...
Ама не можат да објаснат како тоа да зборуваат славјански јазик!
А историчарите не им кажуваат ЗОШТО?
Ете, во тоа им е проблемот...
Инаку, ни за Македонија ни за македонците многу не ги боли.
|
|
Македонија - Моја Дежела
|
|
![]() |
|
borec ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
I jas mislam deka PREMNOGU vnimanie im se posvetuva.....so "TOA PA TOA." Em ednash (ili poveke pati) ke si priznaat zosto imaat takva politika kon nas.....za posle nekolku saati PAK da se vratat na istoto...od tipot "Goce Delchev e Bolgarin" i slichno. |
|
![]() |
|
Калпазан ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Јуни.2006 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 466 |
Абе, Буги, ме разочаруваш бе... И ти ли почна а млатиш празна слама со татариштава и нивната квази-историја?
Ај бе не се заебавај, банирај тоа татарааната!
Гледаш, овој педерот ПАГАН, не ли сфаќаш зошто доаѓа овде?
|
|
Македонија - Моја Дежела
|
|
![]() |
|
Oho Boho ![]() Сениор ![]() Tatarin-Dragalevchanin Регистриран: 14.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 336 |
Ми ти с тези си думи косвено признаваш, че е била манипулирана и неверна.
|
|
![]() |
|
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Историјата се пишува барем 50 год. наназад.Неможе сега со Грците да зборуваме за некаков спор кој трае помалку од 50 год,тоа не е дел од историјата која сега се пишуваше
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 801802803804805 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |