![]() |
|
FeaR |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 678910 13> |
Автор | |
FeaR ![]() Сениор ![]() ![]() False Evidence Appearing Real Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 5307 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pravi se kako
da ne ja gledas tagata vo mojot pogled deka ne go slusas treperenjeto na mojot glas i povredenoto srce kako zabrzano cuka pravi se deka ne gi slusas moite bolni vozdiski tresenjeto na moeto telo i deka moite solzi ti se nepoznati prosti mi seuste te sakam |
|
"А ти поарен да не си?" -македонски начин на прифаќање критика
|
|
![]() |
|
FeaR ![]() Сениор ![]() ![]() False Evidence Appearing Real Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 5307 |
![]() vivi ![]() |
|
|
|
![]() |
|
vivi1 ![]() Сениор ![]() ![]() Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
ne se srami, avtorski prava cuvaj |
|
vivi
|
|
![]() |
|
Ne deka nemozev tuku nesakav
tvoite usmi da gi ljubam jas zasto? zatoa sto nesakav nejzinite usni da mi gi izbrise druga nemozam da dozvolam nejzinoto mesto da go zazeme druga i se nejzino da izbrise i unisti ednostavno mi trebaat tie spomeni dragi za da prodolzam da ziveeam vo sopstvenite lagi |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Ovaa ljubov tolku silna
tolku nezna tolku ocajno mila ovaa ljubov ubava ko den ruzna ko nevreme ovaa ljubov e vistinska ovaa ljubov e tolku ubava taka srekna taka vesela i taka jadna rastreperena vo strav kako dete vo temnina i taka sigurna vo sebe kako covek koj e smiren vo najgolemoto nevreme toa e tvojata ljubov ova e mojata ljubov onaa koja bese toa custvo e sekogas staro i ne se promenilo mozeme zaedno da odime i da se vratime moze na se da zaboravime i mirno da zaspieme pa koga ke se probudime povtorno da patime nasata ljubov zapira tuka tvrdoglava ko magare nemilosrdna ko memorija ubava za pomnenje ladna ko kamen ubava kako cvet nezna kako dete smeejki gleda vo nas i kazuva mnogu bez da izusti eden zbor i ja prokolnuvam ljubovta za tebe za mene i za site drugi da ostane tuka kade sto nekogas bila site koi sakale kako mene te zaboravile tebe no nemoj da ne zaboravas ti nas nedozvoluvaj da staneme ladni daj ni znak deka si ziva vo parkot na spomenite pojavi se od nekade podaj ni raka i spasi ne nas |
|
|
|
![]() |
|
Koga se sretnavme
bese april mesec koj seuste go pametam jas silno se pregrnavme sramezlivo se poglednavme i najubavo na cel svet se baknavme togas ti tivko mi sepna deka srceto tvoe me saka samo mene mozebi stvarno bese taka mozebi toa bese samo laga no znam deka vo srceto moe mi ostana samo taga ljubovta bese kratka zatoa tagata dolgo ke trae kolku mnogu ja saka dali taa znae |
|
|
|
![]() |
|
Uste edna nok ostanav bez son
vaka e veke podolgo vreme otkako nesum so tebe barem da zaspijam i da te sonuvam a ne ovaka imeto necujno da ti go izgovaram i so drugi da te sporeduvam ocive moi sakaat tebe da te vidat i samo vo tebe zasekogas vpereni da bidat duso moja dalecna |
|
|
|
![]() |
|
Sekogas te sakam
i koga se budis i koga odbivas da me ljubis i koga si mi luta i koga se cudis te sakam rosava te sakam i koga si blesava i neznam kako da ti odoleam i pokraj ova kazi mi kako bi mozel da te zaboravam kako bi mozel srceto na druga da go podaram |
|
|
|
![]() |
|
Loso e
koga ljubovta cela ke ja podaris na edna loso e koga ke i kazes deka za tebe taa e najvredna loso e da misli deka za nea se bi napravil loso e na sopstvenite custva da zaboravis i samo na nejzinite da se posvetis loso e zivotot tvoj vo nejzini race da go ostavis loso e koga se ke i podaris |
|
|
|
![]() |
|
Vecerva misli na mene
vecerva posakaj da sum kraj tebe pogledni vo neboto toa ima cudna mok mozebi ke se pojavam do tebe i ke te baknam za dobra nok |
|
|
|
![]() |
|
Sega znam deka
poveke od sebesi te sakav poveke od se sakav zasekogas kraj tebe da ostanam no naednas se stana iluzija sega dozvoli mi barem da te zaboravam ti bev se na svetot znaese da kazese a ustvari bev samo onoj koj celo vreme go mamese i poslem mnogu godini oci otvaram i site vrati za tebe gi zatvaram znam ti ke se setis eden den na mene koga se na loso ke ti trgne no togas samo ke se smejam kako togas ti na mene |
|
|
|
![]() |
|
Niedno sonce nemoze
da go osvetli onoj mrak vo koj se naogam jas niedna nova tuka nemoze da pomogne seuste me ubiva sekoj nov den bez tebe zarem niedna druga nemoze da te zameni tebe zarem niedna nema sto bi ja sakal pola od ona sto te sakav tebe |
|
|
|
![]() |
|
Pomisluvas li na mene
se prasuvas li kako mi e koga bi me prasala bi ti odgovoril dobro mi e koga nemislam na nas koga se baknuvas so drugi pomisluvas li deka pravis edna vistinska ljubov da se izgubi ponekogas se prasuvas li kolku te sakam i deka sekoja nok mi doagas vo son ponekogas pomisluvas li deka nie dvajca bevme edno a sega samo na slika sme zaedno |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 678910 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |