![]() |
|
HZ. MEHDI (A.R.) |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 678910 15> |
Автор | ||
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Да Падишах, се согласувам со последниов пост... но тоа не ги негира претходните коментари...
|
||
![]() |
||
Omer El Faruk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
|
Комплетно сите забелешки не ти се точни.Очајно се обидуваш да прескокнеш преку причините за сите наведени работи,и да ја искривиш реалната слика. А за рејтингот твој нема потреба да се обраќам кај администраторите,баш ме интересира до крај како ќе ја дотераш работава,оти,пак ќе ти повторам почна да настапуваш во твоето вистинско светло.Навистина многу интересно. |
||
![]() |
||
Padisah ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Ноември.2007 Локација: Turkey Статус: Офлајн Поени: 393 |
|
primer irak da go zememe do pred toa site zivee bez nikakvi bombardiranja i slicno
dojdoa amerkancite zosto za nafta
sto praavat kako onaa latinskata izreka razdeli pa vladej
pravi kako da megu sebe ubivaat a toa se amerikanki vojnici koi predivikuvaat vojni megu narodite vo irak
samo mi e nasfatlivo kakov e toj narod koj ubiva svoj nevin narod
slucajot kulite se znaee deka e napraven od samite ameriknaci zosto za da imaat dozvola(to ime bese pasos) kade sakat da vleguvaat (isto aka i edna od celite sprecuvanje na sirenjeto na islamot, so toa sakaa da mu nastetat na islmot, ama nisto se izlazaa:)) i sto sakat da pravat ama se razbora najnapred od zemjite kade ke vlezat da gi iscrpat bogatsvata (vo pozadina sto e bilo se borime protiv terorizmot0 vo irak imalo nuklearki nezam sto i na kraj sto izleze nema nisto
eee tolku nekoj da bide ne covek ida ubie svoj nevin narod
toa ne sum videl
|
||
Sultan Ulü-l Ebsar
T.Han B.Osman bin lahavle Daimi Muzaffer Dünya Fatihi Haşmetli ve Ulu Sultan |
||
![]() |
||
Omer El Faruk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
|
Тоа на друг,мене немој.По втор пат те прашувам :Битката на Армагедон против кого ќе ја водите?Кои се силите на доброто,а кои силите на злото,кажи ја вистината,како се коментира ова од ваша страна? Сега ќе те молам,да ја слушнам вистината,а не завиени коментари како погорниот. |
||
![]() |
||
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
|
Битката на Армагедон ќе се води меѓу силите на доброто и злото! Христијани, Евреи, Муслимани, Будисти, Хинду... кој сака... секој ќе си ја одбере својата страна... никаде не се повикува на уништување на друга нација, народи или вери. Тоа е битка меѓу добро и зло. Прочитај уште еднаш...
|
||
![]() |
||
|
Слушај бе Зидарски,добро,предобро тие објаснето дека станува збор за предзнаците на Судниот Ден,и добро ти стои дека во таа битка ќе се борат и муслиманите и христијаните против неверниците-евреите.Во неколку наврати Падишах ти обрна внимание на тоа,но,ти не сакаш да читаш. Инаку кажи ми според Христијанското учење битката Армагедон помеѓу кого ќе се води? Имаш или немаш храброст да ги отвориш картите и да ја кажеш вистината која ние ја знаеме.Или и понатака ќе продолжеш да си молчиш а топката да ја префрлаш на нас? Изменето од Omer El Faruk - 29.Април.2008 во 17:34 |
||
![]() |
||
|
Омер, за да ја прифатам твојата забелешка, кажи ми која од констатациите кои ги наведов не е точна? Сериозно прашувам...
Не се грижам за рејтинг, ако имаш забелешки - обрати се кон администраторите. |
||
![]() |
||
Vlad Tepesh ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Април.2008 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 540 |
|
|
||
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
|
||
![]() |
||
|
Зидарски,се верував ама дека олку пристрасен си бил не верував!!! ![]() П.С. Контролирај се малце,почна рејтингот нагло да ти опаѓат. |
||
![]() |
||
|
Омер, кога има таков текст, во кој се зборува дека ќе се војува против сите немуслимани... редно е барем да се даде повеќе објаснување околу тоа, инаку - да, токму таков впечаток се добива... Токму затоа, целиот свет, гледа накриво на вас и токму од таму доаѓаат проблемите. Вие не се наоѓате повикани да одговорите, затоа што, јасно, тоа го пишува во к*ранот и соодветно нема што да се дискутира околу тоа... ама за сите останати не е така... и треба да се објасни и треба да се стекне разбирање што точно претставува.
Затоа што ако вие имате свет текст кој вели дека ќе се војува против сите кои не се муслимани, кој вели дека лажното христијанство ќе биде уништено (при тоа не објаснувајки што е лажно, а што е вистинско), како очекуваш тоа да биде примено од оние кои не се муслимани?! |
||
![]() |
||
Vlad Tepesh ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Април.2008 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 540 |
|
|
||
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
|
||
![]() |
||
|
Имаш уште нешто да додадеш?-Ајде бујрум слободно доискажи се,навистина интересни забелешки досега даде.Нека читаат луѓево и нека уживаат.Гледам дека модераторов ужива,па ај да не ви го расипувам уживањето. |
||
![]() |
||
Padisah ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Ноември.2007 Локација: Turkey Статус: Офлајн Поени: 393 |
|
qoor
dali se uste postoi makedonskiot jazik, da
dali postoi crkvata, da
dali ti postois , da
znaci da se bile cuda i zulumi denes nemase da te ima
dali se trebale da napravat kao francuzite vo alzir
siluvanja ubivanja ,misioneri , naslino ucenje na francukiot jazik
taka da denes nacionalen jazik e francuskiot
(i da se samo francuzite....ehej uste kolku gi ima)
dali togas ke svatese sto e i kako e !!!
togas izgleda ke svatese nekoi raboti
i ke kazese navistina bilo taka!
|
||
Sultan Ulü-l Ebsar
T.Han B.Osman bin lahavle Daimi Muzaffer Dünya Fatihi Haşmetli ve Ulu Sultan |
||
![]() |
||
|
Франција, каде што масовно учествуваа во демонстрациите кои го спалија половина Париз, да не заборавиме, дека е тоа земја која им дала убежиште, работа, покрив над глава, не се домашни таму, туку се емигранти...
Шпанија, каде што бомбардираа возови и убија неколку стотици цивили... Палестина - каде што и покрај понудата за да се преговара, Хамаз се бори за власт со сопствените браќа од другите партии и не сака да помисли на примирје, затоа што со тоа престанува потребата од нивно постоење (со ова не ги оправдувам нападите од евреите, напротив, нив уште повеќе ги осудувам)... Босна - каде што и муслиманските војници правеа зулуми и злосторства (да, не може да се мерат со оние на србите, но време е да се признае дека и од двете страна имаше такви работи, па макар биле и многу помали)... Косово - каде што веднаш по "ослободувањето" ги запалија и уништија сите цркви, манастири и православни гробишта... Ирак - каде што не можат да се разберат меѓу себе суните и шиите и едни на други си објавуваат војна секој ден (како да не им е доволно што имаат заеднички непријател)... Сомалија - е ова не ти требаше!!! Пред некој ден баш имав една пријателка на гости од Сомалија, избеглица е тука... во таа земја главните зулуми се направени од исламските милиции... Веќе 15 години... Пријателката баш фино ни објаснуваше низ што се поминале пред да можат да избегаат од земјата, и како изгледа да бидеш третиран како роб во денешно време... токму од ваши браќа... Свемирски... Кога ќе почне секој своите да си ги критикува прво, тогаш може и ќе почнеме да се разбираме. Се додека вие имате став - не, нашите се праведни, сите други грешат... нема да има меѓусебно разбирање... |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 678910 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |