![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7071727374 146> |
Автор | ||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
AUUUUUUUUUUUUUUUU
zavivat volcite vo nokjta AUUUUUUUUUUUUUUU sakam i jas da zavivam AUUUUUUUUUUUUUUU so volcji jazik , totalno nezarbirliv AUUUUUUUUUUUUUUUUUU no ragja pesna a mozebi i pejat ne veruvam deka se smeat oti toa ne e vo nivnata priroda i AUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU ne se slusa vo sekoja prilika samo nokje AUUUUUUUUUUU na golemata mesecina ja razbiva tishina silnoto AUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU Изменето од anakin - 16.Мај.2008 во 02:27 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
|
Indeed, love is a strange thing, forever keeping us puzzled and curious. Otherwise, we wouldn't be trying so persistently to break its codes using the keys of poetry ![]() |
||
![]() |
||
...Well... ![]() Сениор ![]() ![]() ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
|
NEIGHBORHOOD MATCH
Living in the concrete playground On the pavement many bleed In this age the blind lead When your lungs are filled with blood its hard to breathe Living in a noisy Fields No one yields So eventually all living there will be killed The only God they have to worship is the street They are the blind and dying breed GANGS-only place a youth gone wild, can go Because it is the only way to survive You ask why ??? You know the phase (cause in the city you live and let die) Living's getting too hard Got to watch your step in the war zone Are you might end up six feet deep Here you play for keeps Inner-city hell its a home Got to handle your own in a war zone In a decayed neighborhood Things are never understood. |
||
![]() |
||
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
|
I'm really impressed, especially by that terrifying act of putting frogs in your bag!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
|
СЕКОЈ ИСКАЗ, ВКЛУЧУВАЈЌИ ГО ОВДЕ И ПОЕТСКИОТ ДИСк*рС, КОЈ ВО СЕБЕ ВКЛУЧУВА ПРИЧИНА, МОРА ДА ИМА ЛОГИЧКА ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ, ОДНОСНО - ПОСЛЕДИЦА. ВО СПРОТИВНО, ИСКАЗОТ ПРЕСТАВУВА ЛОГИЧКИ НЕЗАОКРУЖЕНА ЦЕЛИНА, ИЛИ, СО ПРОСТИ ЗБОРОВИ КАЖАНО, НЕПОТПОЛНА РЕЧЕНИЦА, ИЛИ УШТЕ ПОПРОСТО, ПРАЗНА ПОРАКА...
|
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
![]() |
||
darkangel ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 18.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 58 |
|
Без наслов
Затоа што секој здив Што го чуствувам е твој Затоа што секој допир Секој збор, секој мирис, Секое впивање на секоe ти во мене, Со сите сетила Со сета сила Со секое јас Го гледам, чувствувам и сонувам Секаде, секогаш и секојпат Секое нас |
||
![]() |
||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
|
БИРКАЛА САГОНТО
Ју нуа биркала сагонто Мескера зиа богора... Ме нуа кера исколиго зонто Маскера зиа понтера. Нуа колига билона вона Ју зиа кастола бруа паскора Со глоко пенако Со глоко саганто Со глоко зонто Опала глоко сепоно клоро... Ју нуа биркала сепоно клоро Биркала исполиго зонда. |
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
![]() |
||
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
|
NAUGHTY
You say I’m ugly You say I’m fat You pull my hair You hide my hat You stick out your tongue You make stupid faces You tie up together My shoe-laces You scribble in my books You knock over my cup You stretch your leg To trip me up You put frogs in my bag To scare me out Stalk me in the library Sneak behind and shout When I’m around You make silly pranks You burp and fart Tell disgusting jokes But when we part And when you go I miss you so Изменето од filmadzijka - 16.Мај.2008 во 00:15 |
||
![]() |
||
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
|
Танатос и ерос
Громови ме преполовуваа уништувајќи го рајскиот дворец. Зли духови го презедоа тронот кои не за долго направија пустош. Палеа села, уриваа цркви... Сега солзи радосници по браздите на лицето ја омекнуваат кожата згрутчена од долгогодишната болка. Нежно ме помилува рака по раните кои жареа. Нечии топли усни ме бакнаа по студеното чело. Витезите кои сега почиваат в златни саркофази вплеткани во корењата на заборавената пенушка време е да ги воскреснам. Нека танцуваат околу расцутеното дрво во народни носии, нека ја слават преродбата на задоволството. |
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
![]() |
||
fleur de lis ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 01.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 25 |
|
Anima mea Помина крај тебе ја гледаше, но не ја виде. Помина крај тебе, ја имаше, но не ја зема. Помина крај тебе, те викаше, ја слушна, но не ја дослушна. Стоеше и чекаше пред портите, ги отвори, но не ја пушти. Помина, ја одмина, замина… Ако ме прашуваш Каде? Кај Зимата е! Скршена и ледена - нем споменик на една љубов. Изменето од fleur de lis - 15.Мај.2008 во 18:45 |
||
...''beauty rejoices, not those who possess it, but those who are capable of loving it and worshipping it''...
|
||
![]() |
||
...Well... ![]() Сениор ![]() ![]() ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
|
DREAMING TOGETHER ...I'm waiting for the dawn ...another night...is...just drifting away on the wings of my dreams, to another day Standing on the clouds the winds blowing still and carrying my sleep fare so fare away... catching it, in a silver box I'm hunting all the nights a slave to my dream...I am... ...an illustrated seen descends in my sleep... Playing for the hope...emotional games turning off my eyes...and hiding my shame A never ending dream ...I'm dreaming of you... I'm waking up in spring...the sweet imoving thing Tonight I want you to hide your dreams too ...as i do... ...and I want to be with you. Изменето од ...Well... - 15.Мај.2008 во 18:23 |
||
![]() |
||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
|
Ne mi e tesko
iako veke dolgo na race te nosam, iako nema da i dozvolam na zemjata da te ogrubi zosto ti si nebesno bitie, zosto krila ke ti niknat, zosto da sakas znaci nagore da gledas, onoj najbeliot oblak nas dom ke bide, znam verba da imam sega koga te imam, znam deka se sto bese golemo stana malo zosto porasnavme i zamisli nikoj nema nisto protiv, a nie samo treba da ne se plasime da sakame zosto toa ni e zadaca edinstvena. |
||
![]() |
||
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
|
Куклена претсава
Низ ѕидните пукнатини навлегува слаба светлина, зрак кој го расекува просторот незабележително за окото на луѓето кои веќе потонале во есенската меланхолија. Сенките кои се оцртуваат на ѕидовите од куклите разиграни на сцената се впиваат во мозокот полека низ воздишките кои се вовлечени длабоко како последен дим од цигарата која догорела до самиот филтер и пече во градите, а не може да се искашла сиот тој отров. Кловн придвижен од конците потонува во огромната палета од темни бои на уметникот и чека со неговата четка на големото платно да ја доврши сликата, да стави крај на уште една тажна приказна... Ехото на зракот одбиен од оставената труба во аголот да самува чии фрекфенции не може да ги перцепира увото создава мелодија која ја надполнува сета таа куклена претстава... Не издржав до крајот, станав и заминав без да ја завртам главата уште еднаш назад кон изнемоштениот кловн и преку рамо ја фрлив старата монета која долго време ми одѕвонуваше во главата... Кога се вратив назад го видов кловнот како лежи без да се помрдне. Полумртов. Ги земав конците кои ги пронајдов на другиот крај од некогашната театарска просторија а сега само обична морбидна рушевина и решив да го сменам текот на таа тажна приказна. |
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
![]() |
||
|
GUSSKI ZA MOETO OMILENO DRUSTVO NA FORUMDZII KREATIVCI VO MOJATA OMILENA RUBRIKA
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7071727374 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |