IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - ВТОР ПОГЛЕД II
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ВТОР ПОГЛЕД II

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6970717273 105>
Автор
Порака Обратен редослед
hypertech Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Март.2007
Статус: Офлајн
Поени: 600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hypertech Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2007 во 04:20

Изменето од hypertech - 18.Август.2007 во 17:27
eos 1D mk4 , EF 24L , EF 50L , EF 85L , EF 135L , EF 200L , EF 400L
Кон врв
aboskovski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Октомври.2005
Поени: 336
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aboskovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Август.2007 во 23:23
Originally posted by KoKi KoKi напиша:

imav i jas 'vtor pogled' t.e. se dvoumev dali da ja pustam kako sto e, ili vaka:

no tvojata ideja e dobra, a so crno-belata varijanta si go reshil glavniot problem, razlicnite boi аплауз

Dokolku imas RAW moze mnogu lesno da se koregira, bez ogled na nacinot na koj sto si fotografiral.
Vo RAW convertorot, WB ne igra nikakva uloga, pa mozes da go postavis kolku sto sakas i otposle. Vprocem kaj DSLR-te WB kontrolata e skoro obsoletna, osven za onie sto pretpocitaat jpg od kamera.
Duri i dokolku si slikal vo auto mod, ekspozicijata mozes dopolnitelno da ja koregiras (ke treba da racunas malku na pamet :-))
Ima eden program koj delimicno avtomatski (poluavtomatski) pravi kolor korekcija kaj panoramite - Autopano Pro. Vsusnost toa e samo korisnicki interfejs na eden set od open source programi za pravenje panorami, ama ne ni e bitno za diskusijava. Probaj so nego, mozda ke ja bide, greota e da ja frlis ;-)

Кон врв
KoKi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 466
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KoKi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Август.2007 во 02:26
imav i jas 'vtor pogled' t.e. se dvoumev dali da ja pustam kako sto e, ili vaka:

no tvojata ideja e dobra, a so crno-belata varijanta si go reshil glavniot problem, razlicnite boi аплауз
Кон врв
551mb Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Август.2007
Поени: 207
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај 551mb Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Август.2007 во 01:30
kolku ubavo ripce so uste poubavo ustenceсреќа
Кон врв
Parki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Март.2006
Локација: New Zealand
Поени: 112
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Parki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Август.2007 во 00:53
Не сум задоволен од моите обработки бидејки се правени на брзина

Изменето од Parki - 17.Август.2007 во 01:22
Кон врв
Sanja84 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Февруари.2007
Поени: 643
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sanja84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Август.2007 во 00:03
foto by Vlad Yon

vtor pogled

Изменето од MissMurder - 17.Август.2007 во 00:04
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sanja84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 23:19
foto na Igor Spiroski

vtor pogled

Кон врв
hypertech Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Март.2007
Поени: 600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hypertech Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 14:18
Original:

Hyperpogled:

Krop od nekade 70%, brojot i celata puknatina preneseni nadolu, zelenata bukva odstraneta, vo selective colors kanalite na zoltata i crvenata boja pojacani, vo HSL zoltata pomestena nakaj crvena i zajacana saturacija od 10% (samo na zidot, vratata ostanuva so ista zasitenost na boi)
eos 1D mk4 , EF 24L , EF 50L , EF 85L , EF 135L , EF 200L , EF 400L
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sanja84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 13:45
Na Ivan Iliev голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sanja84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 13:36
original (neznam civ)

verzija:

Кон врв
Flix Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Клабинг

Регистриран: 14.Септември.2005
Поени: 9229
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Flix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 02:12
eve ja fotografijata na клементина  блажиќ

i  mojot pogled

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sanja84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2007 во 21:25
tnx,troa experimentiranje,vo takva faza sum трепкање
Кон врв
gorgim Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Февруари.2007
Локација: Macedonia
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gorgim Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2007 во 20:29
nice, i like it :)
Mitko
Кон врв
NINA_SK Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 11.Јуни.2007
Поени: 601
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NINA_SK Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2007 во 14:24
E pa si usmeal vo namerata Branko . Interesen vtor pogled . Vaka cinam i "partalceto" od levo se pretopuva vo kamenjata i e ponezabelezitelno  . Od druga strana belite sesircinja mi se dopagaat na originalot , zosto mi ja simboliziraat detskata nevinost i bezgriznost . 
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6970717273 105>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.