![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6970717273 146> |
Автор | |
...Well... ![]() Сениор ![]() ![]() ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
...it's very nice,:)...thanks for keepin' me company in here, cause always, on the top is lonely and cold... ![]() |
|
![]() |
|
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Неподвижно бегство
Цел живот, љубов моја, планираме бегство, а ниеден свет не им дава азил на нашите мечти. Куферите постојано ни се спакувани, прошталните прегратки и зборови за разделба цел живот ни се на готовс, а ние сите возови ги пропуштаме и вечно чекаме на клупата, хранејќи осамени гулаби. Можеби тука треба да ги населиме нашите мечти. Во вечното пристигнување и испраќање на патниците, ние да бидеме неми духови што не го признаваат постоењето на простор и далечини. |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Bez dva kondoma milo
od od doma ti ne izlevaj, i ko mene ti ne baraj oti da najdes nema, da se zaebaas so nego kako ti tekne, da go ostais kako ti e drago. Sepak od daleku ke te sakam, kako prijatel na skype sluzbeno i ljubezno ke si kazeme po nekoj zbor, dur bledeeme vo sekavanje ili moznost sto da ja bide ne moze. Nie bevme samo ptici preselnici sretnati sosem slucajno, vo vremeto izgubeni vo pravec ustremeni samo na nas jasen, a moze ni na nas |
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
АКО СЕ ОД СЛАБ КВАЛИТЕ НИТУ ДВА НЕ СЕ СИГУРНИ...
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
ПРЕСУШЕН ИЗВОР Ги истолчив сите зборови, што ги најдов еднаш во речникот на неутешените, во аванот на мојата наивност ги истолчив, мевлем лек да направам, благ мевлем за раните ти лути... -живи рани - око што не гледало, црн црнопис на црно страдание белег бележан на цвет разбележан... Ама не можев, ама не знаев крај со крај да врзам со прстите невешти - едниот фати го, другиот пушти го... Пророчницата што прорече се, јас жив – нежив до збор одреков, со глогов колец го бркав срцето на вистината и ги ослепив сите нејзини огледала што ја ловеа мрежата на заблудата, кон која итаа преполни со самосебе ранобудните верверички на преценетата самодоверба. Ама не можев, ама не знаев оглавник како да и кладам со рацете невешти - едната оглави ја, другата бркај ја... Ги истолчив сите зборови, што ги најдов еднаш во речникот на неутешените, во аванот на мојата наивност ги истолчив, - кој ли мене збор ќе ми даде мевлем да направам за раните што не заздравуват? |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Школка
Кога болката чепка по мојата душа и го исполнува просторот наменет за злоба, гнев и уништување, посакувам сите болки на светот да се слеат врз мене и одеднаш сите да болат. Оти се пресоздавам во силен оклоп од школка што на себе го чувствува секој единствен бран на ново разлутување или конечно помирување. Стисни се до мене тогаш и замисли дека сме волшебен стих што морето му го всадува во слухот на крајбрежен капач, долго пред тој да стане свесен оти е поет. Изменето од Quentin - 12.Мај.2008 во 03:23 |
|
![]() |
|
...Well... ![]() Сениор ![]() ![]() ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
STREET SOLDIER
Street Soldier... survive,though the world grows colder Look at me... i'm dieing in your world What's life like in the balance seen in the blades of a knife Look at me drowning in a pool od your hate We are together yet sadly not United Look at me i'm to sad to be happy i'm to happy to be sad You speak i can't hear you you scold,mock me,slander me,and yell effects me not As my mind becomes my hell for me what is life My heart is empty .!. empty as your damn mind My joy... my love... What i cant see it's not authentic Only a vision remains of you... |
|
![]() |
|
Мајковина
(Tаа не е ронлива земја, историска карта, знаме или биста, ами длабоко чувство со кое се раѓаат благородни луѓе.) И од најситен осој, подножје да е, и од најкратко езеро, крајбрежје. И од најстаро село, колипка да е, и од најмала лулка, заглавје. И од најдребна шумa, полјана да е, и од најтесен простор, ќошенце. Само Македонија да е. Изменето од Quentin - 12.Мај.2008 во 18:09 |
|
![]() |
|
THE FOREIGNER
Oh it's so Crazy... ...S(h)it ! I'm too deep in it One minute Calm Then i blow like napalm Another day another fight My pain your pleasure That's why I'm so Crazy Pistol to your forehead Little hesitation to pull the trigger You'll say I'm a born killer Point blank another life to take Sucker shouldn't have played fake Soft is something I aint' sh*t that goes down In a concrete playground Cant hold back Or get jacked Quick to draw a gat Looking after myself Stepping with a gat under my belt You come looking for me A don't give a f**k after drinking a twenty Point Blank----- Another trying to step to this Never f**k with a man who has a death wish I keep clinched fists Let me play the killer role again Death closer to realize A Beretta-silver between your eyes Now kiss your ass good-by... Oh crazy, s(h)it... I'm too deep in it One minute calm... then I blow like napalm Another day another fight My pain your pleasure That's why I'm so Crazy... No more my pain is going to be yours too Insane laughter when i see my bullets go through you Can you hear the buck shots I never slip I'll never get caught I'm coming for you too Not a thing you can do. |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Listot hartija go vee veter
niz ulica prometna dur vozila go gazat, a toa cas leta, cas paga se dur ne mu dojde pred mene da padne. Mu vetiv deka veka nema nikoj da go gazi sem ja zosto nema noga da istavam od lice negovo dur ne me otera, dur ne mi vikne deka preterav,dur ne pomisli deka i ponezni gazaci postojat bez peti teski sto pazat dusa da ne izvadat, a jas pak se zaebav. |
|
![]() |
|
Ничија земја
Го прогласив телото за ничија земја од мигот кога твоите погледи угаснаа еден светол простор во кој се распостилав како цвет жеден за сонце. Ако некој ден твоите раце се откажат од неговите, испрати ги во долга експедиција по таа земја. На мапата лесно ќе ме познаеш. Огромен леден остров ќе бидам, недопрен, осамен, нем. Со допир растопи ме. Ќе се растечам по тебе со надојден водостој, што радосно се пени и жубори. Моите реки нема да познаат дека туѓа си била, а ти премолчи. Изменето од Quentin - 13.Мај.2008 во 08:22 |
|
![]() |
|
Утрински стихови
Умот разболено вие, да сопрам мислите во стихови да ги черечам. Ме носи во мракот, кај купишта тетратки, од кои се извива гнилежот на времето. Во сите нив се наоѓам, распартален меѓу редовите што се единствен бедем меѓу лудилото и мене. И ова утро сонцето црта портрети во мојата соба, и осветлува крстови на кои одамна сум се распнувал. Сите тие се од хартија. Дури и умот да ми покаже што е неврат, јас бездруго ќе бладам во стихови, оти друг јазик не знам, на кој може да се умре и воскресне во ист миг. |
|
![]() |
|
The Champion You are...lost and alone, on the battlefield of love But...
Can I be you Champion, my lady? And you will be all the grace of this soul of mine the beat of my heart and a pulse into my life...
If you let me...
All these words I say to you, Might not come as a surprise. Because of all the other Champions my lady, that came in your life, telling you nothing but lies. I can't tell you to trust me, with all you've been through. But everything I say here, I say because I truly love you! |
|
![]() |
|
Mesecina vo mislite,
drugo vreme bese, imase i nemase seese i opustosuvase bev a mestoto ne mi bese. Konflikt na cuvstva zbuneta umesnost uprosteni situacii upropasteni ocekuvanja, rezigniran zamor. Del od minati slucuvanja vo zaborav bezbeden kade veke ne e vazno cij prekor bese posilen i koi poveketo budat nasmevka onamu kade tragedija bese, greski stari ne se pravat, samo novo ruvo nosat |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6970717273 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |