IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Зигмунд Фројд
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Зигмунд Фројд

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5678>
Автор
Порака
eptendosadno1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Регистриран: 30.Март.2010
Статус: Офлајн
Поени: 1149
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 17:20
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

1. Ne se slozhuvam deka glavnata prichina za psihichkoto narushuvanje kaj chovekot e seksualnosta.

2. Ne sme zhivotni, iako izgledame kako niv.

3. Zhivotot ne se sveduva na ramnozhuvanje.

4. Ljubomora e chovekovo, a ne zhivotinsko chuvstvo. Taa ne e rezultat na ljubov (chovek mozhe da e ljubomoran na razni raboti) i se bazira na chovekovata sopstvena nesigurnost, strav deka kje izgubi nekakva vrednost ili zaviduvanje na vrednosta koja ja poseduva nekoj drug.

Јас ги знам поделбите на Флора и Фауна , трето не познавам .

Изменето од eptendosadno1 - 20.Јуни.2010 во 17:22
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 17:21
Volkot e vo bajkite.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 17:21
Originally posted by eptendosadno1 eptendosadno1 напиша:

1. Ne se slozhuvam deka glavnata prichina za psihichkoto narushuvanje kaj chovekot e seksualnosta.

2. Ne sme zhivotni, iako izgledame kako niv.

3. Zhivotot ne se sveduva na ramnozhuvanje.

4. Ljubomora e chovekovo, a ne zhivotinsko chuvstvo. Taa ne e rezultat na ljubov (chovek mozhe da e ljubomoran na razni raboti) i se bazira na chovekovata sopstvena nesigurnost, strav deka kje izgubi nekakva vrednost ili zaviduvanje na vrednosta koja ja poseduva nekoj drug.

Јас освен Флора и Фауна не познавам нешто трето

Nikogash ne e docna.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 17:36
Мислам до сега не се нашло животно, кое ќе го проучува човекот како физиономски, така и психолошки.голема%20насмевка

Човекот се разликува од животните по тоа што има високо развиена свест, култура. Уствари, не секој човек може да се пофали со тие две работи.намигнување
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 17:51
Uchime dodeka sme zhivi.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 17:53
Dodeka Sokrat, na vrvot na svojata mudrost, rekol "duri sega znam oti nishto ne znam", nikogash nemalo nedostatopk od lugje koi tvrdele deka s'e znaat i nema shto povekje da nauchat.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 17:56
Воедно Сократ има направено и големо зло, кое се употребува во денешно време. Секој втор изигрува паметен со тоа што ќе рече "знам дека ништо не знам".
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 17:59

Dodeka Sokrat, na vrvot na svojata mudrost, rekol "duri sega znam oti nishto ne znam", nikogash nemalo nedostatopk od lugje koi tvrdele deka s'e znaat i nema shto povekje da nauchat.

Тоа што ништо не знаел , не значи дека знаел помалку од другите
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 18:00
смеење од ништо има помалку?
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 20:21
Originally posted by Anarchy Anarchy напиша:

Воедно Сократ има направено и големо зло, кое се употребува во денешно време. Секој втор изигрува паметен со тоа што ќе рече "знам дека ништо не знам".

На мене повеќе ми се допадна една друга негова изрека,вака  некако беше......

Никој не дејствува со знаење против она што е најдобро,туку тоа го прави само од незнаењето.

Мудро ,мудро!!!
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 21:15
Toa sigurno go rekol pred da izjavi deka nishto ne znae.
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 21:15

а останатите и тоа не знаат!плазење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 23:41

Volkot e vo bajkite.

Човекот на човек е волк
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 23:43
Originally posted by pagane pagane напиша:

а останатите и тоа не знаат!плазење

Ми расипа забавата .
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5678>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.