![]() |
|
Како го разбирате светот? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 567 |
Автор | |
black-eyes ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: -1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
како место на кое живеат и они на кој не им е местото тука....баш така....
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
svetot e mesto na koe nekoj mu teknalo da go krsti svet
|
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Jas go razbiram kako mesto kaj sto treba da im se ebe mameto na nemirnite deca
|
|
![]() |
|
Mindy ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14599 |
ja ne go razbiram svetot ---svetot me razbira mene
|
|
![]() |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Kako bavca vo koja ne rabotat
|
|
![]() |
|
Alekta ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 8670 |
ne go razbiram svetot
a ne veruvam deka voopsto nekoj moze da go razbere (se razbira so isklucoci) :) za da go razberes svetot treba da se pronajdes sebesi...samo kolku od lugjeto umiraat pravejki go ona sto mislat deka go sakaat...pa kamoli da go razberat svetot |
|
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
|
|
![]() |
|
Flix ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
Jas mislam deka ima sovrsen covek, no ni sovrseniot covek nemozi da go napravi zivoto sovrsen
![]() |
|
![]() |
|
chuchuliga ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Светот е прекрасен. Совршен. Човекот не е.
|
|
![]() |
|
Debora ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Март.2007 Локација: Gabon Статус: Офлајн Поени: 162 |
.
Изменето од Debora - 19.Декември.2016 во 08:02 |
|
![]() |
|
speed ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 803 |
pa zavizi sekoj si ima svoja filozofija vo zivotot .nekol go razbira kako nesto vo koe sto treba sto poveke da uspee i da ide se pogore i pogore toa e obicno po zastapeno kaj lugeto vo kapitalistickite opstestva ...dodeka za nekoj zivotot e vreme vo koe treba da se zaraboti samo dovolno za da se prezivee a i da uziva vo nego so prijatelite...toa e pozastapeno vo socijalistickite opstestva..taka da ima poveke ideologii za zivotot a nie treba da isbereme edna od niv i da si go terame toj pat...
|
|
speed
|
|
![]() |
|
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Светот го разбирам како место во кое човекот страда, пати, лее солзи... Порано или подоцна, СЕКОЈ!
Наше е да ја пронајдеме онаа светлина на крајот на тунелот, која на овој живот, и на идниот, му дава некаква смисла и цел... Јас не можам да кажам дека сум во таа светлина, и сум излегол од тунелот. Но нејзините зраци, ги чувствувам, во Бога околу мене, во љубовта на пријателите, во подадената рака... Тие зраци можеби за некого се слаби, но тоа се најубавите моменти во животот. Оние за кои може слободно да се каже: вредеше да се живее! |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
SVET ILI ZAEB
1. KAKO PRIRODA SAKA DA SE ODRZUVA I NI NAPRAVI ZAEB I NI VOVEDE LJUBOVTA KAKO HEMIJA KOJA NE TERA DA SE MNOZIME I DA SE ODRZUVAME NO NIE MU NAPRAVIVME POGOLEM ZAEB I SE MNOZIME POVEKJE NEGO STO TAA MISLESE PA TAA NI SPREMI ZEAB I STVORI MILIONI BOLESTINI PA NIE KONTRA ZAEB SAMO LEKOVI GOLTAME I KJE SE VIDI NA KRAJ KOJ KJE POBEDI 2. KAKO CIVILIZACIJA IMA TENDENCIJA DA NEZNAE SO SAKA ZAPRAVO EDINKITE ZNAAT SO SAKAT NO CIVILIZACIJATA KOJA STO NEZNAE STO SAKA NEDAVA DA SE SLUCI TOA STO SAKAT EDINKITE KOI ZNAAT SO SAKAT 3.KAKO PLANETA NEKOJ NI NAPRAVIL ZAEB I NE ODVLECKA VO NAJDALECNOTO KJOSE NA GALAKSIJATA I NE TERA DA SE CUSTVUVAME MNOGU DALEKU TAKA DA I TIE NARODI NA KOI NE IM TREBA VIZA SE ZAEBANI A NEMOZAT DA PATUVAAT NADVOR OD SHISHETO NARECEN nam poznat svet 4.KAKO SON SEKOJ SI IMA SON ZA SVOJOT SVET I E ZADOVOLEN SAMO KOGA SPIE KOGA E BUDEN SE MU SMETA ILI VO POVEKJETO SLUCAEVI MU SMETA OTI DRUGITE EDINKI MU GO ZAEBUVAT NEGOVIOT ZAMISLEN SVET 5. SO DA PISAM ....SVET OT E ZAEB ... NO SE TRUDIME DA UZIVAME VO NEGO Изменето од anakin - 29.Март.2007 во 23:53 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
Flix ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
Е овде можите слободно да пишите како го разбирате светот. Вашите гледишта кон околината
![]() ај јас ќе почнам ![]() Па вака секој во светот се обидва да преживеј прво си гледаме за нас потоа за другите добро има исклучоци ама тоа се многуу малку кој не влијат на другите. КО ќе видиш кругот на доминација сегде преовладува, волкот оди во глутница ама ко ке е време за јадење секој се снаога како знај. Истото се случува и со човекот, ко ке нема мака со другите е заедно се дружи, кога ќе се речи сега треба да направите ова и ова тој шо ќе напрај повеќе добива награда, тогаш секој за себе ни пријателите не се пропознаваат. Секогаш има кој е над некој на пример има 1000 антилопи и 3 лава така што бројот на антилопи зависи од бројот на лавој и обратно кога ќе видиш се се врти во круг. НИе можи мислиме дека ја уништуваме природата ама колку што ја уништуваме толку и таа не уништува. Ко ќе видиш светот ти е само еден круг на движење без крај и почеток. Можи ме сфативте можи не ама за тоа дали ме сфативте друг пат ќе пишам |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 567 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |