![]() |
|
Македонски дијалекти |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 56789 12> |
Автор | ||
seka ![]() Сениор ![]() ![]() Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ne se sloguvam so tebe... bitolskiot jazik ima, permnogu "cudni" zborovi... primeri: Cupe-Devojce Panjci-tanjiri cakmak-sokak gjupci-cigani Ne znam literaturno da zboruvam, ama sigurna sum deka ovie zborovi ne se literatuno! |
||
![]() |
||
mamma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
|
De,...de...imamo si mi nash maskenbal
ene ga tamo u razno...aj se maskiramo ![]() otvorila sam temu ...idite stavite neku masku na sebe i ajt,svi maskirani ke bidemo.. |
||
![]() |
||
Biba_G ![]() Сениор ![]() ![]() Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
|
И ја викам дека фино ни тргна работаа само шо народов излеа отиде у град да прошетаат тоа маските.
![]() Денес све е у знак на маскенбалот! |
||
![]() |
||
Mindy ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14599 |
|
мамичкооооооооооо, е дека ојдете сега ?
![]() ништо од дијалективе, а шо убаво ни тргна |
||
![]() |
||
![]() |
||
mamma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
|
Чекај ме на чошено,че ојме на чколија.... ova ti e brzo,..po prilepski ![]() |
||
![]() |
||
RUSHKA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
|
Imavme kiradjii od Stumica i ednata mi vika:
-tavankata so papatite nosi gi vonka. Nisto ne ja razbrav ni sto ni kade da nosam.......eee posle se si nauciv ![]() |
||
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
||
![]() |
||
Santijago ![]() Сениор ![]() ![]() PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
|
То ти е прилепски ![]() Не знаев дек и у Гевгелија викет така ![]() |
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14599 |
|
е ја беше, јадеше и темете па тука
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|
toa e nekoja tvoja izvitoperena varijanta,
![]() |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
||
![]() |
||
Santijago ![]() Сениор ![]() ![]() PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
|
То е : Чом , Чејам , Чедом ![]() ![]() |
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
![]() |
||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
|
Многу си ги сакам сите македонски дијалекти, тие се вистинско богатство.
Кога би морала да издвојам некој секако тоа би бил кумановскиот дијалект (немам ништо тамошно). Доволно ми е некој да ми прозбори на тој дијалект, па да се згазам од смеење. А да не зборувам колку се вицкасти кумановците... ![]() |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
![]() |
||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|
pa,....moze,...posle tepanje,...karanjeto bilo ,...najubavo!
![]() |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
брза, а оти да се караме ?
јас сум повеке за да се тепаме, ако немаш нишо против , леле ке пишев пролив ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12852 |
|
...ДОЈДИ МИЛО ДА ТЕ ЦУНАМ!!!
![]() |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 56789 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |