![]() |
|
Интелигенција |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 56789 11> |
Автор | |
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
oti na nekoi od majmunite im tekna da kradat jadenje edni od drugi i niso da ne rabotaat i samo da leshkarat a ne na kucinjata
c c c c kakvo neumno pitanje ![]() |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
eptendosadno1 ![]() Сениор ![]() ![]() ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
Интелигенција .
Искрено , не верувам дека постои , барем не на начинот на кој што се збори за поимот денеска. Интелигенција е поим со кој го опишуваме квалитетот на умот кој опкружува и многу други способности, како капацитетот за разум, за планирање, за решавање проблеми, за размислување апстрактно, да се здобиваме со идеи, да го користиме јазикот и за учење. Мора да имаш објаснување зашто Лајка не пратила човек во вселената , баш ме интересира што било потребно , според тебе , да се прати некој во вселената ? ![]() |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
епа
тие подобро минуват брат жими се верувај ми на збор |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
![]() Изменето од којсумјас - 10.Јуни.2010 во 18:29 |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
кога машкото ќе сфати...
дека неговото IQ... не се мери... во сантиметри... тогаш... го допрел врвот... |
|
![]() |
|
Џо ![]() Сениор ![]() ![]() Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
ех... има некои...собираат баби и жаби... има некои гледаат како другите собираат баби и жаби... можеби има и некои трети , кои ги категоризираат бабите и жабите... Интелигенција . Искрено , не верувам дека постои , барем не на начинот на кој што се збори за поимот денеска. |
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
ma ne e bitno voopshto
![]() ..kako moze onie "dole", babi i zabi da zbirat...pojma nemam ![]() ....a i daltonist sum... ![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
Џо ![]() Сениор ![]() ![]() Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
сино издание или црвено? |
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
a , moze li da se nabavi nekade,..pod ruka,..nemam mnogu zoshto,...pari mislam...
![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
колку пати сум чула од разни усти.... ,,,,....-да бев со овој памет тогаш???..,,аа?? или...-да ги имам тие години со овој памет..,,??? аа?? За да имаш знаење потребна ти е информација , и интелигенција. Интелигенцијата е само збир од алатки во умот кои помагаат што поточно и полесно да ја разбереме околината , да делуваме , и да ги анализираме податоците и дразбите кои ги примаме од нејзе во наша корист. Знаење не е интелигенција. И Знаење , не е Информација. Знаење е искуство. Изменето од Џо - 10.Јуни.2010 во 16:09 |
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Tochno. Toa e inteligencija.
![]() |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
eptendosadno1 ![]() Сениор ![]() ![]() ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
Јас сум лаик во врска со ова , па ќе ми извините ако грешам . Јас порано знаев колку железна руда се експлатира во Македонија , колку е долг Вардар и сл. , работи кои сум ги учел на училиште , денес, не ги знам тие нешта , што не значи дека сум помалку интелигентен . Поради “тоа“ што ја убило мачката , и поради тоа што јас се соочив со проблемите , почнав да анализирам , да снимам , и , научив дека , ИЛИ ТЕ БИВА ИЛИ НЕ , трето нема . Да , тој што го бива , го бива , само треба да му се определи работата и пушти го , нека се “понаша“ . Тој што не го бива , не вредат ни уроци , ни пракса , ни време ни ... , не вреди за него да се губи време и нерви , ЕДНОСТАВНО НЕ ГО БИВА . Е тоа е тесно поврзано со интелигенцијата , многу тесно . |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Mnogu pati sum kazal deka vo realniot svet vo koj ziveeme inteligencijata se meri spored dnevnicata koja ja zarabotuvas.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 56789 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |