![]() |
|
ИДИВИДИ АЛБУМ СО СТАРИ СЛИКИ ОД МКД-ГРАДОВИ.. |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 56789 35> |
Автор | |||
Valerija ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
|||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|||
![]() |
|||
Valerija ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
evangeline ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6759 |
||
Не си ме разбрал, за зборот таписерија кажав дека е повеќе србизам.
Инаку знам дека во Албанија исто така ги викаа тие исти парчиња, па пологично ми беше тој збор (таписерија) да е од таму, а не од Србија. Ама во секој случај србите го користат зборот. Прати ми линк од сликата, може ќе ја средам ![]() Изменето од evangeline - 13.Јануари.2014 во 19:15 |
|||
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|||
![]() |
|||
Zlatnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
||
Темава е за стари слики, ама не е на одмет да уфрлиме и по нешто за некое старо зборче.
Ниту јас не знам чиј е тој збор кавиор, но во никој случај не е србизам. Претпоставувам дека можеби има некое ориентално потекло (турско, арапско ...?!?!?!) До пред едно 40-45 години го имаше (ај да не претерам) во речиси секоја куќа. Денес сеуште чувам еден кавиор кој ми е подарок од еден мој колега од Јордан. Тоа не е ниту чергиче, ниту јамболија (иако има реси по ободот, како на сликата погоре), туку е едно фино, меко, нежно платно кое кога поминуваш со рака преку него, имаш чувство како да допираш кадифе (или сомот). А како се прави можете да видите од клипчево: Р.Ѕ. Сакав да ставам ретка стара слика од Велес, ама ова досега ми се нема случено да неможам да ја пастирам! Ми кажува: „Request object error 'ASP0104 : 80004005'. “ Претпоставувам дека треба да се смени во друг формат, ама сега немам време да испитувам! Останува за некоја друга прилика. |
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
![]() |
|||
evangeline ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6759 |
||
Јас искрено никаде го немам сретнатно овој збор. Дури ни на интернет ![]() Инаку баба ми на времето пред многу години правела слични на ова работи кои уште ги имам на еден така позапуштен таван. Едните се баш како јамболија т.е онака со реси, со конци, не знам како да се искажам, а другите рамни баш како ова "чергичево" на емил. Она бидејќи не беше македонка си ги нарекуваше таписерии. Затоа и се позезав со емил. Инаку зборот е повеќе србизам, така да не е тој што мислеше емил ![]() Емил јамболија е ова. И никаде немам сретнато мазна јамболија Инаку, најдов една стара слика. Тука лево во една од куќите (нема да кажам точно каде) живееле баба ми и дедо ми со фамилијата и неговиот татко. ![]() Скопје порано беше поубаво! ![]() |
|||
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|||
![]() |
|||
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
||
![]() |
|||
![]() |
|||
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
||
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Не е платно тоа . Баш си е како јамболија како од оние што нашиве баби го имат закитено на ѕидивите во спалната соба оти им е било чеиз од нивните баби ....
|
|||
![]() |
|||
Zlatnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
||
Ај, да не си ја искубе цела коса Емилчо ![]() тоа парче платно кое се закачува на ѕид се вика: „Кавиор“ ![]() |
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
![]() |
|||
||
има си посебно име ама не ми текнува сега
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
||
Таписерија
![]() |
|||
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 56789 35> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |