|
“Четири сведоци дека Исус е син Божји“ |
Внеси реплика | страница <1 56789 12> |
Автор | ||
rabani
Сениор Регистриран: 02.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nema logika zatoa shto neveruvash deka isus e bozji sin i deka allah go pushti za da gi otkupi nash*te grevovi nie sme greshni po priroda a isus e sovrshen, zatoa negovata zrtva na krstot e za site greshnici, vkluchitelno i za ubijci i za kriminalci prvata pochetna pozicija na svesta vo hristijanstvoto deka site sme greshni i deka nikoj ne e sovrshen so toa spoznanie onie koi veruvaat deka bog tolku mnogu gi saka ljugeto shto go dade svojot sin koj samiot odluchi da bide raspnat za nas vo hristijanstvoto se definira kako :VERA TAMU KADE SHTO IMA VERA NEMA POTREBA OD LOGIKA |
||
DOAGA ISUS SO 200000 SVETII
ZA DA IM STAVI KRAJ NA SITE PROKLETII |
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еден ден сите луѓе и души ќе се спасат - дури и најцрните демони, но не затоа што веруваат во Христос, туку затоа што толку длабоко ќе се вплеткаат во своите гревови што дословно ниедна друга можност нема да им остане освен чистењето на своите гревови. Дури тогаш, така прочистени, ќе може да се стане свесно син и ќерка Божји. Изменето од Majkl - 25.Септември.2009 во 08:48 |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Токму ваква работа ми објасни порано еден член на форумов од исламска вероисповед, дека на крајот на краиштата, сите ќе биле спасени поради милостивоста на Алла, па според тоа не ми е јасно како ал ислам но и 99% муслимани секогаш го поставуваат истото прашање или се потсмеваат на тоа дал Хитлер ќе бил спасен итн.Допрашај се прво убаво да видиш какво е вашето крајно верување во врска со ова. Ал-Ислам, нашата логика најчесто неможе да ја свати Божјата логика која го надминува нашиот ум и разум. Изменето од maria_magdalena - 25.Септември.2009 во 08:59 |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
al__ISLAM
Сениор Регистриран: 23.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 102 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
VO k*rAN JASNO PISUVA
TOJE ONOJ KOJ GI PRIMA POKAJANIJATA NA NEGOVITE PODANICI, I GI PROSTUVA grevovite I GO ZNAE ONA STO GO PRAVITE,,,, NITU EDNA GRESNA LICNOST NEMA DA GI NOSI GREVOVITE NA DRUGIOT I COVEKOT NEMA DA DOBIE NISTO od ona sto go napravil (dobro ili loso) ova ni dokazuva deka sekoj ke si go nosi grevot svoj , nieden covek nema da gi nosi grevovite na drug covek nikoj nee spasen so toa to nekoj drug pati ilie raspnat kade sto veli na (prvo poslanie na pavle do korintjanite15,3) HRITOS UMRE ZA NASITE GREVOVI'' , cist apsurd pa se postavuva prasanje stoe so drugite narodi pred isus narodod na nuh ad semud onie ne veruvale vo isus deka umrel poradi nivnite grevovi znaci tie luge ne mozele da bidat spaseni bideiki ne veruvale vo isus deka umrel za nivnite grevovi vo drug citat jas sum navistina prostuvac za onoj koj ke se pokaje , koj veruva i koj raboti dobro i koj potoa ke se upati(k*ran20,28) |
||
rabani
Сениор Регистриран: 02.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pred isus se davale zrtvi na bog, vo smisla na jarci i kokoshki(tipichni paganski obichai)
|
||
DOAGA ISUS SO 200000 SVETII
ZA DA IM STAVI KRAJ NA SITE PROKLETII |
||
al__ISLAM
Сениор Регистриран: 23.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 102 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
na koj bog se davale zrtvi tie ne veruvale vo boga tie bile mnogu bosci
|
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
fileo
Сениор Регистриран: 08.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 165 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ние луѓето сме созданија Божји, Исус е Син Божји, затоа што постоел пред создавањето на светот, ние сме синови Божји преку новораѓањето, кое го примаме преку вера во исус Христос.
затоа сега постојат ѓаволски деца и Божји деца, според делата што ги вршиме, како што Исус рекол на фарисеите: „ да беше Бог ваш Татко ќе ме слушавте Мене, вие ги вршите делата на вашиот татко,вашиот татко е ѓаволот“ |
||
IHLAS_MUSLIMA
Група Регистриран: 03.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 85 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zdravo na site,vaka ja sum muslimanka sum bila hristijanka nemojte da vleguvate vo grevovi zasto gospod nema ni sin ni kerka,nitu zena.a nitu isus(isa.a.s)e sin na gospod gospod e cist od takvi ruzni raboti ke vi ja preporacam knigata DA SE SLEDI ISUS ILI PAVLE ILI OVAA STO VELI BIBLIJATA ZA MUHAMMED.zeme te gi ovie 2 knigi citajte gi dobro i razmislete kolku ja izopacil biblijata pavle pozrav na site nemojte da mi se ljutite sakam da ve donesam na prava vistina da doznaete da ne se lazete,
|
||
IHLAS_MUSLIMA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne moze isus da postoel pred svetot zastpo prv covek na svetot e adam i prava zena e eva
|
||
IHLAS_MUSLIMA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vo k*ran pisuva koj ke mi dojde so druga vera,taa vera nema da mu se prima
|
||
fileo
Сениор Регистриран: 08.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 165 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
IHLAS_MUSLIMA jas ne pagjam vo grev,
ako Isus veli deka e Sin Bozji, narekuvajki go Bog ABA t.e. Tato, zosto togas velis deka e grev a se rece deka Isus e Sin Bozji? Evangelie spored Jovan 17:1 1 Кога Исус го изговори тоа, ги подигна очите кон небото и рече: „Татко, часот дојде! Прослави Го Својот Син, за да Те прослави Синот Тебе, |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Поздрав и до тебе Муслима и добредојде на форумов. Јас ги имам прочитано тие две книги кои ни ги препорачуваш и не дојдов до тој заклучок, дека Павле ја изопачил Библијата, ниту пак дека пророштвото во Второзаконие 18:15 се однесува на Мухаммед и радо би сакал да продискутираме за тие две книги, но за жал не можам одма затоа што треба да патувам, но ќе се вратам утре вечер и потоа можеме да дискутираме околу овие работи, па подискутираме за вистината зад тие две книги.
Поздрав!
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
IHLAS_MUSLIMA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vaka sega kazete mi po vakse? dali gospod imal potreba od nuzda od jadenje od molenje od ne znam tamo sto ne gospod e cist od takvi ne moralni gadosti sto gi kazuvat lugjeto mnogu hristijani sto jas gi znam se soglasuvaat so mene nikoj ne go videl gospod site pratenici imale direkten govor so gospod no nikoj ne go videl pa ako sme na gospod deca zasto togash gospod ne ne zeme kaj nego a ? zasto mu se molime da ni prosti ako ni e tatko ? zasto barame zashtita od gospod od iskushenija i losi nemoralni osobini, zasto nie muslimanite ne veruvame vo kipovi i kumiri? zasto isus rekol ne mi se molete mene molete se na vashiot gospod eden i edinstven koj nema zdruzenik zasto mu pripiusuvate zdruzenik vo k*ranot gospod veli da imase uste eden bog pokraj mene ke se natprevaruvaa koj ke vladee so svetot od takvi gadni raboti sto mi pripisuvate zdruzenici deka gospod si zemal dete uste malce sto ne se raspukal cel kosmos
|
||
Внеси реплика | страница <1 56789 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |