![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6768697071 146> |
Автор | ||
darkangel ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 18.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 58 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ако постои некој на форумов кој ги разбира твоиве зборови, тогаш навистина би разбрала зашто си ја постирал...мене ми изгледа чисто од инает...а да не пишувам па како ми звучи...навистина смешно луѓето целат кон изучувањето на англискиот јазик бидејќи стана универзален и навистина би било прекрасно да се разбереме сите...а која е целта да зборуваш на јазик на кој неможеш со никого да се разбереш?...-осаменост |
||
![]() |
||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
|
Има,мамма се што треба една песна, освен разбирливост...Исто како убав сон - не му го разбираш значењето но те исполнува со некоја милина додека трае, а кога ќе заврши се јадосуваш што не е вистина... |
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
![]() |
||
mamma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
|
Na koj idiom da e -mene mi se dopadja..
iako ne go razbiram Ima ritam,ima melodija vo nea,ima smisol...ima ..neshto.. neznam shto,no mi e simpatichno ![]() |
||
![]() |
||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
|
Без фантазија нема литература, а нема ни јазик, богами! Како ќе ја пресодадеш реалната слика и ќе го постигнеш јчинот на естетската трансформацијаако истата таа слика не ја пуштиш низ филтерот на фантазија
|
||
|
||
![]() |
||
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
|
Браво бе мајсторче! Ти си најверодостоен доказ дека уште постојат луѓе со фантазија. ![]() |
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
POZDRAV DO BARBO LIGVISTICKI STRUCNJACI VO SVETOT
OBEDINETE SE |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
|
Па препевот се врши исклучително со македонска лексика, инаку не би бил препев... Јазикот на домородците е посиромашен од македонскиот (идиомски ) значи одредени зборови се преведуваат описно, дури и со цели реченици... Kipira вистина што не може да се спознае, sa - никој |
||
|
||
![]() |
||
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
|
Сепак македонскиот препев не ми е баш компатибилен на изворниот "барби" јазик.
![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
Овие две песни на јзикот на барбиките кога ти влегуваат в сон и ти се смешкаат со насмевка на чоколада во очите на сиромашнп дете од Етиопија,се всушност заплет од еден мој расказ, но детали за наго нема да објавувам...Сепак, убаво што праша? |
||
|
||
![]() |
||
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
|
Ти си мое утринско сонце
што нежно ме гали по лицево, ти си моја утринска роса што ми го наросува срцево... А што сум јас? Јас сум твој трнлив пат, сенка што го сокрива сонцето од тебе и ја краде твојата насмевка. Јас сум пролетно кокиче со скапан корен... остави ме макар и да овенам во оваа неплодна градина, а ти цветај во полето на среќата. Посветено за моето Даде |
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
![]() |
||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
|
Mi se molci,
mi se lezi megu zivite koi ne znaat deka se mrtvi. Mi se gledaat samo lisja, dosta od steblo bese od silni i pravi vrednosti i bezbroj drndanja i soveti kolku sme site nie maloumni, kolku nisto ne znaeme kade sol, kade seker za vkusovi gumeni da steknema kako i site ostanati. Bar denes ne mi e gajle za nisto, bar denes sum nikoj i nisto, baraba i propalica pokazan so prst izbegnuvan. Me nema i toa e dobro iako sum tuka i navidum istiot no so zabi nemieni. |
||
![]() |
||
|
Сосема очекувано прашање...На кој идиом е ова? ![]() Изменето од Quentin - 17.Мај.2008 во 16:48 |
||
![]() |
||
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
|
За братучетка ми
Две солзи капнуваат и ја разбрануваат душава. Стојам пред огледало. Нозеве треперат губејќи го тлото додека гледам во нејзиниот лик што се оцртува на таа рамна површина. Ми се смее, а јас немоќно ко распната на крст гледам како светлината што се рефлектира полека ја снемува проголтана од темнината ко од дива ѕверка. |
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
![]() |
||
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
|
Хаику
Кап, кап, сонцето капе, Ко густа жолчка од јајце јалово – Леплива горештина. |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6768697071 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |