![]() |
|
Изградба на црква на плоштад Македонија? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6667686970 114> |
Автор | ||
Палестинец ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Абе уште ли го тупите.......ејјјјјј
|
||
![]() |
||
Zlatnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
|
1. Студентите архитектонци немаат функција на градежни инспектори па да одат насекаде по градот Скопје или државава и да бараат дивоградби. 2. Овој случај на протест е последица токму на таа состојба во државава каде секој секаде гради, а преседанот на протестирање е направен бидејќи сепак (според мене) после толку многу самоволија на властите (не само на оваа) едноставно „ се прели чашата“ бидејќи сепак овде се работи за срцето на градот, па да не речам и на државата.
Токму од тој политички аспект пристапувам и сега. Значи, без оглед кој бил во групата, дали биле архитекти или други студенти или воопшто немало студенти, дали биле заведени или не, дали биле нечии партиски војници или не ... тие најавиле мирен протест каде сакале да го искажат своето мислење. Тоа нивно демократско право било ускратено со насилие од страна на друга група луѓе (кои секако не биле партиски војници и не биле заведени, нели ![]() Тоа што паѓа во око е индолентниот однос на полицијата во одбрана на протестантите. Немаа никаква ефикасност во делувањето да се заштитат истите. Таму беа како статисти. Дали така се однесуваат ако дојде Премиерот или Претседателот на државата? Или честа (па ако сакаш и главите) на овие деца се помалку важни од нивните? Тие едноставно требаше да направат кордон околу нив и да не дозволат никој да им се доближи. И зошто кривични пријави за студентите? Јас (во случајов како студент) доаѓам на најавен собир, бивам спречен да го кажам тоа за што сум дојден, плус сум физички нападнат и, кога се обидувам да се одбранам (бидејќи не сум верник па да го вртам и десниот образ за некој да ме плесне по него) јас добивам кривична пријава? Навистина не ми е јасно какво е ова право? Изменето од Zlatnik - 01.Април.2009 во 10:26 |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
![]() |
||
Wonderful_Life ![]() Сениор ![]() Амбициозна Бебушка Регистриран: 30.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7264 |
|
Ner sum za taa izgradba,a i za bilo koja voopsto uste toa ni fali na plostad i sto ke bide od nego NISTO.Dosta bese so gradbi na plostad go unakazija nacisto na nisto ne lici veke
|
||
Gospod gi sozdal zenskite,zasto imal smisla za ubavina, a maskite zasto imal smisla za humor
|
||
![]() |
||
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
|
Jas sum protiv. Ima edna crkva na 2 km druga na 1 km a treta na 500 m. nema potreba za uste edna na plostad. mesto toa neka ja napravat kaj mene poso nemam vo naselbata crkva.
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
![]() |
||
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
|
Политизација/деполитизација на образоването.
Архитектонски факултет застана зад своите колеги |
||
![]() |
||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|
Офтопиците се избришани.
За верската припадност на членовите продолжете на Вероисповед, тука задржете се на политиката. |
||
![]() |
||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
Не знам зошто по втор пат лупаш еден ист лапсуз.
Согласно членот 19 и Амандманот VII од Уставот на Република Македонија, Република Македонија е СЕКУЛАРНА земја т.е. државата е одвеона од СИТЕ верски заедници, а на истите им гарантира слобода на вероисповеста и верска рамноправност.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
![]() |
||
Tetratka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
|
МОРЕ БРЕ -ПОЛИТИЧАРИ!!!
|
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
![]() |
||
Палестинец ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
|
Одлично кажано......Доги дог
|
||
![]() |
||
Dogi ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
|
јас само да потсетам, оти некој спомна дека одиме кон тоа, како нешто лошо да е тоа.
а и да потсетам дека никој, ама баш никој од „архитектонски“ не се побуни кога ја тргнаа коцката од пред ЕСМ-ЕВН. затоа ова според мене е политички трик и чиста провокација, на која за жал на сите нас, како Македонија, некои лесно наседнаа и сега ќе ги сносат последиците за тоа. прекршочно и кривично ако треба. но темава е уште овде, а не во религија т.е. вероисповед, само заради нејзината политичка конотација. тоа е проблемот, а не, кој се бунел и за што. туку зошто баш во овој момент и која е целта? оти секој ден низ Скопје се креваат дивоградби. за тоа се свесни сите. кај се таму архитектонци да ги истопорат своите индекси и да мавтаат со нив? |
||
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
||
![]() |
||
Dogi ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
|
само да потсетам дека најновиот претседател Barack Obama, се заколна со раката врз библијата. онаа истата врз која се заколна и Abraham Lincoln. |
||
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
||
![]() |
||
|
Уште ли толкувате за настанот.........лејјјјј.......абе како баби на маало сте........
|
||
![]() |
||
vaskapraska ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 127 |
|
А од кај ти тебе заклучок дека повеќе се за градба? Се гледа во јавноста дека општо повеќето луѓе се против. Дури и мнозинството симпатизери на ВМРО се против. Не зборам за членови, пошто тие се и онака оперирани од мозок.
|
||
![]() |
||
kultuzin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
|
Од каде ти е тој заклучок... Од оние 30 Студенти кои под партиска директива излегоа на протест или тука од форумот... Не е добро да се донесуваат вакви „тешки„ заклучоци.. |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6667686970 114> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |