![]() |
|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 662663664665666 824> |
Автор | ||||
Aminta2 ![]() Сениор ![]() Регистриран: 11.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 361 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Има документи Татарино, нема каде да се криеш! “Славјано-бугарите“ се измислен народ. Таков никогаш не постоел пред 19 век. Ај кажи ми не е така... ![]() Или ти си од тие директните потомци на турките на Аспарух, како Гагузите? КЛИКНЕТЕ НА ЛИНКОВИТЕ ПОДОЛЕ ДА ВИДИТЕ ШТО ПИШУВААТ КАКО СЕ БРАТИМАТ СО ТАТАРИТЕ: Инак поздрав от мен Мирослав Илиев Блажев к'м всички Б'лгари по целијат свјат и нај-вече на Волжско Уралските Б'лгари. И ште с'м много благодарен ако нјакои от вас ми изпрашта в линкове новини около Волжско Уралската Б'лгарска обштност на емејл поштата ми atila_1975@abv.bg и обештавам че ште направја специален блог в www.blog.bg за Волжско Уралските Б'лгари и че ште пускам много статии в мојат собствен блог www.atila.blog.bg Инак огромен поздрав за всички Волжски Б'лгари и наши братја по кр'в. http://www.bulgarlar.info/forum/index.php?topic=32.0 http://www.bulgarlar.info/forum/index.php?topic=14.0 ![]() ![]() ![]() Изменето од Aminta2 - 04.Ноември.2008 во 02:59 |
||||
![]() |
||||
Neanticki ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 564 |
|||
Бев отворил тема само за документи и сакав таму да се анализираат ама шефот ја избриша.
А документи навистина има. Абе Буги, нели и јас ви најдов 289 луѓе од МАКЕДОНСКА НАЦИЈА ВО УКРАИНА (дури вашите професори ги броеја 124). |
||||
![]() |
||||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
|||
Има документи. Побарај малку на интернет, раздвижи се и низ темиве на форумот. П.С. Поубаво е сам да ги најдеш отколку друг да ти ги даде бидејќи сам повеќе си веруваш отколку на другите. Поздрав |
||||
![]() |
||||
Han Solo ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 109 |
|||
Моят прадядо пък е бил принуден от гърците да си смени името, заради което е избягал със семейството си във България... Имало е въстание по времето, за което говориш и в него е участвала българската войска " против Бугарскиот цар", така че не се е борил само дядо ти. Не ме разбирайте погрешно - в правото сте да се определяте, както си искате. Както вече каза някой е въпрос на това, кой какъв се чувства. В България почти никой не се интересува от този въпрос, а в Пиринска Македония се подсмихват, когато им споменеш за това. Няма нужда да го подкрепяте с достоверни документи, каквито не съществуват. Поисках да ми посочите такива документи от чисто любопитство.
![]() |
||||
![]() |
||||
Neanticki ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 564 |
|||
Han Solo, вистината е некаде во средината. Македонската национална свест не е од Титова Југославија и јас се обидувам да разберам од кога, ама Македонците тврдат дека е ОТСЕКОГАШ. Има сега анкета дали да не протераат од форумов или да останеме ние ТУРКОМОНГОЛИТЕ. Ако си нов подобро не гласај. И Буги, кажи кога истекува! Изменето од Neanticki - 03.Ноември.2008 во 16:36 |
||||
![]() |
||||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
|||
Има многу докази што кажуваат дека Британика пишува одприлика или само пропагира туѓа пропаганда а тоа дали смеел дедо ти да се изјасни како што се чувствувал тоа никогаш нема да знаеш затоа зошто пиринскиот или егејскиот дел во последните 200 год. не бил управуван од Македонец па да дозволи слободно изразување на граѓаните.КОга си освоен - покорен и окупиран нема што ти сакаш туку што ти кажат тоа ке кажуваш.ПраДедо ми на пр. секогаш се изјаснувал за Македонец и не ги сакал Бугарите и Србите воопшто - кога Вардарска Македонија е окупирана од Србија бега за Русија а неговото семејствое одведено во работен логор во НИШ(во заробеништво),но тој продолжил да се бори против Србите,Грците и Бугарите бидејки за него било ако еден душман те окупира се бориш против еден а ако те окупираат три душмани се бориш против сите три - учествувал во заземање на Ќустендил од страна на Македонците кои се бореле против Бугарскиот цар и тн.
Има многу тие такви случки и пишани документи ![]() |
||||
![]() |
||||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
|||
Од на мајка ми страната сите се од Егејска Македонија. Некои од нив се бореле, некои се дел од децата бегалци....Ама тие се Македонци. П.С. И не живееле во Југославија тогаш кога според некои Тито им го испрал умот. Живееле во Русија до 1963 година. ![]() П.П.С. Некои од нив пребегале во Бугарија. Изменето од macedon_alex - 03.Ноември.2008 во 16:22 |
||||
![]() |
||||
Han Solo ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 109 |
|||
Boogieа, аз вярвам на факти, документи и исторически източници. От дядо ми и прадядо ми съм чувал точно обратното на това, което вие твърдите, а последния между другото е от Македония, в частта, която сега е в Гърция!
Поне 1/4 от българите са с корени от Македония и с гордост се наричат Македонци, без да влагат в това същия като вас смисъл. Искам да видя поне един исторически документ, който да не е от Балкански "историци" с който да обориш Енциклопедия Британика. ![]() Изменето од Han Solo - 03.Ноември.2008 во 16:18 |
||||
![]() |
||||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
|||
Веруваш на самиот себе си каков си или веруваш на Британика што кажува за тебе.Јас верувам на мене и на моите предци а британика може да напише и дека Македонија нема ![]()
Изменето од Boogie - 03.Ноември.2008 во 16:04 |
||||
![]() |
||||
da be ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
|||
е как да не пишем на кирилица
![]() |
||||
![]() |
||||
|||
Много благодаря за този форум! Научих много интересни неща за българите и цялата история на Балканите, които не бях чувал досега.
![]() 1. Защо това е най-обсъжданата ви тема в раздел История? 2. Защо не пишете на кирилица като сте такива патриоти? Въпросът за идентичността изглежда е важен в Македония, за разлика от България. Чудя се дали да вярвам на вас или на Енциклопедия Британика от 1911г. Тъй като текстът за Македония е дълъг, не се наемам да го преведа целия, но вярвам, че сред вас има и хора, които знаят английски: http://www.1911encyclopedia.org/Macedonia#Population Прочетете внимателно текста за население, история ( включително "Македонски въпрос"!) и националистична пропаганда! Изменето од Han Solo - 03.Ноември.2008 во 15:33 |
||||
![]() |
||||
da be ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
|||
каj нас има село Караново, може би од цар Каран иде
|
||||
![]() |
||||
Aminta2 ![]() Сениор ![]() Регистриран: 11.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 361 |
|||
Цар Каран е обединувачот на Македонците, основоположник на првата држава во Европа!
Тој Македонец запамети го. Значи жут мајмуне, во тоа време, времето на Македонецот Каран, твоите предци паселе трева во Татарстан! |
||||
![]() |
||||
|||
Да, да. Јас прашав друг, сакав да видам дали знае или врти се исто. Изгледа што мислев однапред е точно. |
||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 662663664665666 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |