![]() |
|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5051525354 67> |
Автор | |
mistake ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 8613 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
. Изменето од mistake - 31.Јануари.2011 во 17:57 |
|
![]() |
|
Sho-Sana ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Mi rece ti rekov
Mi rece deka se stramis ti rekov deka deka ke mizam mi rece deka se plasis ti rekov deka ke vozdivnuvam Mi rece najrano prikvecer ti rekov najkasno do rucek mi rece na ruzveltova ti rekov pokraj ezero Mi rece da si odam ti rekov nema da dojdam mi rece deka si senka ti rekov deka sum duh Mi rece , pak ti rekov ti rekov , pak mi rece nakraj mora spojuvanje miti rekovrece....... ![]() (bijonse1) |
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
ДОЈДИ
ВО МОЈОТ СВЕТ. ЌЕ ТИ ПРУЖАМ ЧАША ПОЛНА НЕЖНОСТ. ЧИНИЈА ОД ЖЕЛБИ. КРЕВЕТ ОД МЕКА КОЖА. СОНОВИ ОД ДОПИРИ. И ТОПЛА ПОКРИВКА ОД ЉУБОВ. |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
Sho-Sana ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Богомил Ѓузел-Твоите пет минути
Постојат пет минути во некој час што не можеш да ги издржиш,а мораш- би излегол надвор,би врескал,би се смеел но не смееш поради другите или поради себе место тоа седиш в училница грицкајќи нокти чекаш на ред,маршираш во строј спиејќи се возиш во автобус како во вселенска кабина палиш уште една цигара на некој состанок а тој се одолжува зад таа цигара и другата и петте минути стануваат цел час часот ден,денот месец,година итн. дур не ти се убие желбата да врескаш и плачеш а кога конечно ти успева да излезеш незабележано во тебе сепак сите одеднаш се вртат како да си излегол од нивните животи а не само од својот. |
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
![]() |
|
lane62 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Napolje iz moga zazidanog beskraja
Iz zvezdanog kola oko moga srca Iz moga zalogaja sunca Napolje iz smešnog mora moje krvi Iz moje plime iz moje oseke Napolje iz mog ćutanja na suvom Napolje rekao sam napolje Napolje iz moje žive provalije Iz golog očinskog stabla u meni Napolje dokle ću vikati napolje Napolje iz moje glave što se rasprskava Napolje samo napolje V.Popa |
|
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|
![]() |
|
pcelka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
За здравица, погледни ме со твоите очи, Жедта што в гради нестишно ме јаде Ноќе ти пратив венче од рози, Но ти мирисот само им го сети, |
|
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|
![]() |
|
lane62 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
NIRVANA
Nocas su me pohodili mrtvi, Nova groblja i vekovi stari, Prilazili k meni kao zrtvi, Kao boji prolaznosti stvari. Nocas su me pohodila mora, Sva usahla, bez vala i pene, Mrtav vetar duvao je s gora, Trudio se svemir da pokrene. Nocas me je pohodila sreca Mrtvih dusa, i san mrtve ruze, Nocas bila sva mrtva proleca, I mirisi mrtvi svuda kruze. Nocas ljubav dolazila k meni, Mrtva ljubav iz sviju vremena, Zaljubljeni, smrcu zagrljeni Pod poljupcem mrtvih uspomena. I sve sto je postajalo ikad, Svoju senku sve sto imadjase, Sve sto vise javiti se nikad, Nikad nece – k meni dohodjase. To su bili umrli oblaci, Mrtvo vreme s istorijom dana, Tu su bili poginuli zraci, Svu selenu pritisnu nirvana. I nirvana imala je tada Pogled koji nema ljudsko oko, Bez oblaka, bez srece, bez jada, Pogled mrtav i prazan duboko. I taj pogled, k`o kam da je neki, Padao je na mene i snove, Na buducnost, na prostor daleki, Na ideje, i sve misli nove. Nocas su me pohodili mrtvi, Nova groblja i vekovi stari, Prilazili k meni kao zrtvi, Kao boji prolaznosti stvari. DIS
|
|
|
|
![]() |
|
ThePPPTrooper ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() АнтиКомунист.. Регистриран: 12.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 581 |
Македонија – Анте Поповски
Еве ја таа проста земја од дволичен камен и сонце Децата уште незаодени каде откопуваат лобањи по градините Еве ја таа проста земја од пајажина и од води Мудро слободата кај што ги запишува селските имиња Место икони по црквите И каде летото како судбина Трае до последниот востанат Еве ја таа проста земја од заморено дишење и од молк Низ која времето одминува и пак се враќа Со неа да го сподели лажното траење. О, еве ја таа проста земја од грч и од чекање Што ги научи и ѕвездите да шепотат на македонски А никој не ја знае. |
|
Those who wants to live, let them fight, and those who does not want to fight in this world of eternal struggle, do not deserve to live!
|
|
![]() |
|
pcelka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Полноќна мисло, |
|
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Седиме еден наспроти друг Јас плачам Ти молчиш Во соба со боја на безбојност Стиховите сами се пишуваат
Молчиш за да ме оставиш да се исплачам, а јас плачам затоа што молчиш... ILIJANA |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
Една браздичка од небеската река |
|
|
|
![]() |
|
|
|
|
|
![]() |
|
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
http://www.youtube.com/watch?v=w6fUj_klSCs&feature=related
ostana samo praznina...... i misla dali navistina "postoi"....... da "postoese".... nemase da te zeme....... vo cutot na mladosta....... |
|
![]() |
|
Ах, Таго, не треба да те гледам Треба да те намамам Мислиш оти не знам Денис Левертов... !!!
|
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5051525354 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |