![]() |
|
Дали верувате во БОГ? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5051525354 73> |
Автор | |||
polzavce ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Две недели трпев болка додека синоќа не се помолив и ете сабајлево болката исчезна како и да не постоела...без никакви лекови и слично.......
Бог ми ја слушна и ми ја исполни молитвата........БОГ ПОСТОИ за мене.......и за сите..... ![]() |
|||
МИР со сите
|
|||
![]() |
|||
makarios ![]() Сениор ![]() Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
||
Еднаш пишував мислења на Свети Серафим Роуз во врска со овие нихилистички погледи. Да се повторуваме?
|
|||
![]() |
|||
Ateist ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
||
Дали постои човек? Ако не постоеше човекот, ќе немаше ни бог, ниту библија. ![]() ![]() ![]() |
|||
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
|
|||
![]() |
|||
DDarko ![]() Сениор ![]() ![]() Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
||
Само што ние обичните смртници овде објаснуваме и навагаме изговори да се оправдаме за нашите постапки и дела. И наогаме начини да докажеме дека Бог не постои.. Гледано Библиски ова е она што го пишува дека ќе се појават многу лажни пророци и дека ќе се хули Божјото име, тоа му преставува радост и задоволство на Сатаната!
Сепак Бог ќе победи! И е вечен победник! |
|||
![]() |
|||
DDarko ![]() Сениор ![]() ![]() Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
||
Рајот на Земјата
![]() Дали постои Бог или не? Ако не постоел Тој немаше да постоеме ниту ние ниту Земјата!!! |
|||
![]() |
|||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
||
porano napisav edna misla
se dodeka ne sfatime deka rajot e na zemjata, do togas zemjata kje ni lici na pekol |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
![]() |
|||
||
Да, но друго ќе биде мислењето кога ќе се доживее тој страшен ден!
|
|||
![]() |
|||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
||
covek treba da e covecen sam za sebe ne za suden den |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
![]() |
|||
||
За тоа нека размислуваат сите кои Го љубат.
Страшен ќе биде судот, кога секому ќе му биде пресудено според неговите дела! |
|||
![]() |
|||
polzavce ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
||
Ај вака да размислиме........
Ако Бог не постои никому ништо...не сме живееле по никакви правила освен оние што сами сме си ги поставиле..и ОК..... Но што ако постои, а? Што тогаш на судниот ден? Што кога ќе не стават на испит колку тежиме на страната на злото, а колку на доброто, а? |
|||
МИР со сите
|
|||
![]() |
|||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
||
lane, ne se raboti za toa deka sprotivnoto mislenje navreduva. ![]() Se raboti samo kako e pretstaveno toa mislenje. Ubeden sum deka se razbirame okolu toa. Inaku temava, kako i sekogash do sega, e pravenje dupka vo voda bez obzir od koja strana se gleda. Kako sto vekje rekov, sekoja rabota ne se dokazhuva so vekje proverenite nauchni alati i pristapi. Bog e edna od tie neshta sto samo mozhe da se sogleda so lichno iskustvo i dozhivuvanje. Ne postoi nekakov neosoborliv argument koj nedvosmisleno kje pokazhe deka Bog postoi. Toa istoto vazhi i za eventualniot dokaz deka Bog ne postoi. Bilo sto da se podnese kako nekakov fakt od obete strani na gledanje, sekogash kje ima prostor za postavuvanje prashanje "A shto ako ne e taka?" ![]() Zatoa, za onie koi go dozhiveale Boga na nekoj nachin, Toj za niv postoi, a za onie koi ne go dozhiveale ne postoi. I toa e vo red. I za obete strani, vo ovoj moment, tokmu taka treba da bide. ![]() |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
![]() |
|||
||
Добро де, секој има свое право на вероисповед... Дури и да не веруваш во ништо треба да очекуваш подршка од секој кој вели дека те сака.!
|
|||
![]() |
|||
lane62 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
||
se slozuvam so anakin...koja e svrhata da ima tema na koja site se slozuvaat...ako sme protiv ne znaci i deka sme nekulturni ili navredlivi....nie imame samo poinakvi argumenti...povelete razubedete ne....vo toa e neli poentata?ili ne
![]() |
|||
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|||
![]() |
|||
||
Тоа се ставови на атеистите кој не ги признавам, но ги почитувам, бидејќи човек што љуби треба да има разбирање кон друѓите.! |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5051525354 73> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |