![]() |
|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4849505152 67> |
Автор | |||
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Prije sna...
Dah Ti lebdi iznad usne. Preko obraza Ti klizne sve do tvoje kose guste. Pa se zaigra u trenu. Labirintom tjemena i kad pokupi Tvoj miris odleprša tad u mrak... To sam ja... To te moje ruke grle iz daljine Prije sna... ja Ti dođem tek onako da Te dirnem. I prevarim... sam sebe da sam tu, kraj Tebe da Ti gledam oči sklopljene za Nas... |
|||
![]() |
|||
pcelka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
||
.............
Спиј сонот го згаснува болот немам ништо за откуп на душата спиј не гледај не огледувај се време е да го побараме спиј и она што допрва ќе дојде |
|||
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|||
![]() |
|||
Anthony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
||
Nikad se necu vratit u svoj rodni grad Tamo me ne ceka niko Vec odavno su izblijedila sva lica I vec odavno imena im neznam Samo ponekad zimi Dok vjetrovi oplakuju dane Sjetim se tebe, moja bivsa draga I neke njeznosti davne A nesto mi sapne u srcu i znam Da sam na svijetu sam I da te ponovno vidim Sta bih ti o sebi mogao reci Osim da sam sreo mnogo ljudi A da mi prijatelj nije bio ni jedan Da sam bio i gladan i slavan Veseo i placan, bijedan i sjajan Da me ljubilo mnogo zena A da ni jednu volio nisam I nesto mi sapne u srcu i znam Da sam na svijetu sam Moja draga, moja draga Bivsa draga Moja draga i evo umoran Starac sam sad Mada izgledam mlad |
|||
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
|||
![]() |
|||
lotus flower ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
||
НЕБЕСНА УБАВИНА
Ноќва, бисерни ѕвезди го осветлуваат твојот лик, стоиш, така исправена и горда пред своите сокласници, ги прикриваш борите на своето лице, ја пружаш својата небесна насмевка, се присетуваш на првата љубов, првото задоволство и во моментот кога сказалките се љубат, на првото неверство. Не мила, не сум јас твојата неверна љубов, не сум човекот кој сака да ја украде твојата љубов, да ја одзима љубовта и ваниманието од едно толку невино и прекрасно ангелско дете. Јас само посакувам мила да бидам во твоја близина, очиве да ги наполнам со убавина, душата со топлина и срцата наши со близина. Велат времето е најмудро, времето открива се, затоа те молам запри го времето, сочувај го моментот, за кога ова сега ќе биде некогаш! Лека ти ноќ мила. Посветено на С. ![]() alexbog |
|||
~Live the life you love, love the life you live~
|
|||
![]() |
|||
ana sk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2278 |
||
Болката од мојата самотија тапо продира и во мојот ум.... Како ноќ без ѕвезда, твоето име е само слатко посакување.... Мала искра пред да згасне огнот .....сосема. Повторно напуштање , со бескрајно верување, и ветување..... Утеха само во нем бакнеж.... Трошка сјај во просторот.... Мала доза на разум во бескрајниот универзум.... Бескрајно, бескрајно, бескрајно повторување..... |
|||
...moze ne sum sovrsena ama sekogas sum jas...
|
|||
![]() |
|||
pcelka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
||
Вознесеност по Јана
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Ние, луѓето, клетници сме небидни,
душите и срцата наши се изѕемнати. Никаде сонце, сал горчила, а ни светлина да ги открои, растопи. Дури ни ноќта таговна, пресветла, а ни ѕвездената синевина, не може да ги насмее, развесели, нашите лица корави, смуртени. Седиме, таговни, сосила лажно се смееме, немо, слепо, а ни со поглед бегол, полека, напати трчајќи, бледнееме, и убавините ги одминуваме....!!! |
|||
|
|||
![]() |
|||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
||
OK... PESNATA IMA DVA DELA - GRADENJE NA IDILA I VRAKJANJE NAZAD VO PEKOLOT, ILI NA POCETOKOT KOJ E SIV I MRACEN... ![]() |
|||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
||
Мислев, но неможам да издвојам , целосно ми се допаѓа. Во твоите раскази и песни јас гледам зрелост, мисла и емоција . Се ми изгледа некако складно и убаво ![]() Изменето од lotus flower - 09.Јуни.2009 во 20:40 |
|||
|
|||
![]() |
|||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
||
а што конкретно...? ![]() ![]() |
|||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
||
БРАНА
Ја минавме ноќта заедно - летното небо ни понуди крошна од безгрижност а во нас музицираа остарените трубадури на болот по затегнатите жици на епидермите... Ти – река со наглодано корито од видрите на времето што те газеше, Јас – ѕид повисок од самсебе, Брана од бессонот изѕидана. Станавме езеро: го поплавивме сурово полето посеано со песната на изгрејсонцето... majstorce62 |
|||
|
|||
![]() |
|||
lane62 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
||
ULICA GORKIH JAGODA
Dobrodošla, u ulicu Gorkih Jagoda... broj pet! Tu na uglu, s Ulicom Spaljenih pisama i Mrtvih Nadanja, stanujem ja. Svako jutro, odem do ćoška Bulevara Prevara. Tu kupim novine - "24 časa života manje". Pogledam oglase, rubrika "Nadanja", ali ništa novo... Čak se i staro razgrabilo! Oko podne, sednem u park, pokraj reke Sećanja, i gledam kako otiču nabujale misli... Popodne je moje vreme, kada ručam u restoranu "Prvi poljubac". Odmah je tu, na trgu Ironije. Pitam koji je danas dan crno-belog kelnera... (Pošto znam koji je specijalitet, kog dana na meniju...) "Koji je danas dan...?!" reče kelner... "Mislim gospodine, da je danas Patetični dan!" "Bože! Zakleo bih se da je danas Očajni dan! Kako prođe nedelja!" Za Patetični dan, obično je na meniju "teška Glupost, filovana s divljom ljubomorom" "Moje omiljeno!" - pomislih. "Još nešto gospodine?!" bio je ljubazan kelner. "Možda... preliv od intriga, s jednom toplom, sočnom laži!?" "Mogu li Vam preporučiti samosažaljenje uz to?!" "Ko kuva danas?!" pitah. "Đavo, čini mi se... ili Vaša bivša! Ako joj je počela smena?!" "Daj! 'Ajde!" "A, za desert?!" "Možda neki bol, u predelu grudi?!" "Naravno gospodine... Sve za Vas!" Ratko Petrovic |
|||
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|||
![]() |
|||
||
Јазик јасен и проѕирен како отруена вода, не е невино; види како ја гризе кората и остава
дрвјата да умрат. Обичното јагне ќе те клоцне во препоните – и со право. Јагнето е од неиспредена волна? Умира прво кога Добриот Јазик, алатка на политичарите; јазик нејасен, венчавка на моќта. Новата алхемија биле познати политичари и (неслужбено да спомнеме) е преслатко на своја штета. Беспомошно |
|||
|
|||
![]() |
|||
mistake ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 8613 |
||
. Изменето од mistake - 31.Јануари.2011 во 17:55 |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4849505152 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |