![]() |
|
Zoo |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3456> |
Автор | |
lotus flower ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
![]() |
|
Gabriela_S ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
http://www.vimeo.com/165482
Зоолошката во Битола од година во година се повеќе пропаѓа. Ова е снимено во 2005 г...................за тоа што го видов вчера немам зборови.......... Изменето од Gabriela_S - 11.Јули.2009 во 13:59 |
|
![]() |
|
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
![]() |
|
![]() |
|
blackeye ![]() Сениор ![]() ![]() The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Дали некогаш сте виделе албино паун? Албинизмот, самиот по себе не претставува хендикеп за личноста со недостаток од пигментот меланин, меѓутоа албино паунот веќе има проблем - како ќе ја привлече женката без раскошните бои?
Кај некои видови животни албинизмот не е реткост - постои дури и град во Илиниос во САД (Olney), кој самите мештани го нарекуваат „Градот на белите верверици“, со оглед на фактот дека таму тие се многубројни и заштитени со закон. Кај другите видови, пак, постојат само малку примероци во светот - црниот лешинар (не, ова не е сарказам), албино крокодиот и китот на пр. се единствени такви во светот.
Албино лилјак
Албино кенгур
![]() Албино елен ![]() Крокодил ![]() Единствениот албино кит досега забележан во светот. ![]() ![]() ![]() ![]() Пингвин ![]() ![]() ![]() |
|
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
|
![]() |
|
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Која била првата зоолошка градина во светот?![]() ![]() ![]() Се до 1600-те години, добро ситуираните Европејци чувале животни за нивна лична забава. Тогаш и францускиот крал Луис ја отворил и првата зоолошка градина во Европа. Траела се до француската револуција, дури 100 години.Француските граѓани кои го поразиле кралот, одлучиле дека треба да ги ослободат сите животни од зоолошката градина. Тоа го направиле со исклучок на носорогот.Чуварот на зоолошката им препорачал да не очекуваат дружељубивост од страна на носорогот во случај да го ослободат, и тоа било пресудно за да им го смени мислењето. Кинезите биле првите кои го изградиле првиот систем на зоолошки градини. Ги нарекувале „Паркови на Интелигенцијата!“............. Изменето од bijonse1 - 02.Ноември.2009 во 20:20 |
|
![]() |
|
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
![]() |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
![]() |
|
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Аукција на слики нацртани од животни
Најновата аукција на веб страната auctionnetwork.com, нуди слики нацртани од животни. Животните ги сликале платната со помош на четки кои ги држеле во шепите и канџите, и било оставено на нивната креативност да изберат кои бои ќе ги нанесуваат на платното...................... ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() Изменето од bijonse1 - 31.Октомври.2010 во 15:39 |
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
![]() |
|
sanja-a ![]() Сениор ![]() ![]() Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
![]() На голема жалост на сите љубители на зоолошката градина – Скопје на ден 20.01.2011 година, ден четврток овој земјен свет го напушти прекрасниот Бенгалски тигар – Менде кој ја красеше секојдневно зоолошката од 2010 година кога пристигна од Зоо – Битола. ![]() Бенгалскиот Менде беше донесен за да не биде сама тигрицата Лола и не им требаше долго време да се спријателат. Тигрицата долго време беше сама а додека пак Менде беше веќе научен со друштво па така ја прифати и Лола без никаков проблем. Прекрасниот Менде ја напушти Лола и сите нас љубители негови на длабока старост, тој почина на неполни 19- години што пак за тигар и се поодминати години. Бенгалски тигар просечно во природа живее 8-10 години додека пак во заробеништво 16-18 години, што значи дека нашиот Менде беше еден од најстарите Бенгалски тигри во светот благодарение на добрите услови во зоолошката. |
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
....bitolskata ima uslovi za dobar...tigarski zivot?
![]() ![]() ![]() ....togash ,toa sigurno ne e prichinata shto stanal metuzalem! ![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |