IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Idividi foto(fobija)
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Idividi foto(fobija)

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 10>
Автор
Порака
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 11:14
Originally posted by Janus Janus напиша:

Kako be nemame kriticna masa? I sam po sam ja imame, kamoli koga sme ekipa. Ajde, lets play again!
Stavajte fotki, komentirajte. Nisto poveke ne treba!

Janus, Kolku i da e tazna vo momentov situacijatamoram da zabelezam deka ne zborev za telesna tezina плазење

Ko ce se priberam doma, ce se obidam da najdam nesto pristojno i da napisam ponekoj pristoen komentar ... za pocetok.
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 11:19
Originally posted by сашо сашо напиша:

големо%20гушкање glad 2 read u again :-)... kolku i bizarno nekomu toa da zvuci

Ne zvuci bizarno!

Zivotot e mizeren i bez asolni prijateli i bez asolni protivnici ... sto i da odbereme da bideme vo nekoja pobliska, ili podalecna idnina. големо%20гушкање

Eden izvesen period ni Colgate nema da ni pomaga, ama toa e.
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
zatko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2005
Локација: Australia
Поени: 388
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zatko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 11:28
MIre prijatele,pa kaj si be ti mislev me napusti ama kako vikaat se ke si dojde na svoe,a za masa ic da ne beres gajle samo jas sum preku 100 kilaцрвенеење
E aj sega stavajte od tie ubajte kadra so gi cuvate pod pernicaголема%20насмевка

Изменето од zatko - 05.Ноември.2008 во 11:50
www.blissvp.com
Кон врв
phoenix Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Март.2008
Локација: Macedonia
Поени: 16
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај phoenix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 13:16
Koga ja otvoriv temava mislev deka mojot post ke bide i mojot "oprostajni valcer" (sto bi rekol Kundera) so foto idividi....

Posle ovie nekolku dena vidov deka jadot i pozhigovinata koja mi ja stvorija photoshund (turbofolk) majstorite na sajtov vsusnost tleela kaj site vas...samo bilo prasanje na vreme koga ke eruptira vo napliv na pozitivna i kreativna energija.

Vi pozeluvam da vi potrae podolgo!!!

p.s. golema blagodarnost na Kosta, Goko i nivnite klonovi sto ne motiviraa da ne go napustime FIV.

"Quot homines tot sententiae"

Pozdrav,
Phoenix
Кон врв
KoKi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 466
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KoKi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 13:25
mnooogu zborite... ovoj pat ne se ni potrudiv da ve procitam намигнување

--------[Judith runs in, paniced.]
Judith They've arrested Brian!!
PFJ What?
Judith They've dragged him off. They're going to crucify him.
Reg Right. This calls for immediate discussion.
Judith What?!?
Rebel1 Immediate.
Rebel2 Right.
Loretta New motion?
Reg Completely new motion. Eh, That, ah. That there be, ah, immediate
action,
Francis ... ah, once the vote has been taken.
Reg Well, obviously once the vote has been taken, you can't act on a
resolution 'till you've voted on it.
Judith Reg, for God's sake, let's go now, please!
Reg Yeah, yeah. Right, right. In the, in the ligh of fresh information
from ah, sibling Judith.
Loretta [Who's taking notes.] Ah, not so fast, Reg.
Judith Reg, For God's sake. It's perfectly simple. All you've got to do is
to go out of that door now, and try to stop the Romans nailing him
up. It's happening, Reg. Something's actually happening, Reg. Can't
you understand? Aaawoooooo!!!!!
[She rushes out in a rage.]
Francis Ooh. Ooh dear.
Reg Hello... and a litle ego-trip for the feminists.
Loretta What?
Reg Ah, oh, sorry, loretta. Aah. Aah, read that back, would you?
...
Кон врв
сашо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Декември.2006
Поени: 538
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај сашо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 13:39
Koki !
da znaes samo kolku si vo pravo !!!!

газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење
objektiv pred aparat, subjektiv pozadi
Кон врв
сашо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Декември.2006
Поени: 538
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај сашо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 14:49
OK
imavme katarzicen moment na "olakshanje". smetam deka ne treba da zastaneme tuka, ajde da generirame idei kako ponatamu
poz
sasho

ps. ocekuvm sto poveke zainteresirani da ckrtnat po nesto
objektiv pred aparat, subjektiv pozadi
Кон врв
Glecin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Февруари.2007
Поени: 450
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glecin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 15:57
nema ponatamu.....tuka e negde krajot na diskusijava!

nie si se pottiknavme da kreirame ( iako nikogash ne sme prestanale ), sajtot nema da se promeni i povtorno za nekoe vreme kje se javat slichni problemi, kje bideme pofini i k*rtoazni vo idnina
i povtorno vo mala stanica kje se sluchuva se osven Fotografija, i povtorno nie kje bideme idividi dechki i so nas kje se bide samo zaradi zabava a so     " Fotografite "     neli zaradi fotografska serioznost...shto neli kaj nas normalno ja nema....nie sme samo za zabava.....!
A zabavata neli se rasipa denovive pa e dosadno....

SHTTO zarem ima FOTOGRAFSKA umetnost i odrzhanost i kaj nas ???

KADE E ?

Jas ne ja gledam.....ako treba da ja najdam na foto.idividi....se izvinuvam ama ne ja gledam nitu jas nitu golem broj od chlenovite na FK Fotografika i na diskusijava pogore.

KADE E ?

.............

NE .....NEMOZHE TAKA....DA DISKUTIRAME SAMO ZA ZABAVA....AJDE DA DISKUTIRAME ZA UMETNOST MALKU....AJDE DA DISKUTIRAME MALKU ZA POVEKJE POCHIT KAKO UMETNICI VO OPSHTESTVOTO I POSHIROKO

..............

Razberete jas sakam sebe si da se dozhivuvam kako kreator i umetnik i tezhneam kon toa a za toa mi trebaat nekolku raboti:

1. web portal MESTO shto kje ima tendencija da fotografijata ja izdigne na povisoko nivo na nivo na umetnost ( FOTO IDI VIDI E DA LE KU OD TOA )

2. stepen na samoizolacija za postignuvanje na "Fotografska" chistota na sopstvenoto vs. opshtestvenoto.

3. komiti po vokacija koi kje rabotat tvorat i se borat vo TAA NASOKA ( fotografijata da se izdigne na piedestalot na umetnost ) komiti so koi kje naucham povekje

4. obezbeduvanje na site preduslovi za dvizhenje, razvoj, progres, zreenje, tvorenje, impakt i sl.

5. NOV KOLOSEUM

So vashata diskusija jas go razbrav slednovo.....popravete me ako sum zgreshil....!

1. Da bideme poaktivni okolu FIV ( odlichno ime ..neodminlivo me podsekja na HIV te. seksualno prenosliva zaraza )

bez da bide FOTOGRAFIJATA KAKO UMETNOST voopshto i spomnata vo celava ovaa diskusija

Pa da ve prasham dali vie dokolku se dozhivuvate kako umetnici a ne kako potprdushi shto bi rekol sasho bi si dozvolile da bidete na mesto koe e tolku mnogu zagadeno so sekakov otpad...

PCOVKI, NACIONALIZAM, LINCH, GLUPOST, SHUND, TURBOFOLKERSTVO

???????????????????????????????????????????????????????????

I POSLE>>>>>>>>> SE ZHALITE DEKA VASHATA UMETNOST E TURBOFOLK>>>>>>>>>>>>I POSLE KJE JA POPRAVATE NA MESTO KADE NEMATE INGERENCII DA POPRAVATE>>>>>>>>

ODNOSNO NA TURBOFOLKOT KJE MU OBJASNUVATE DEKA E JAZZ

?????????????????????????????????????????????????????????????

Baram iskren odgovor od vas.......!?

dali smetate deka FIV ( HIV ) e mesto kade shto mozhe na realni osnovi da se praktikuva fotografski umetnichki pristap!

dali smetate voopshto deka treba fotografski da se izdigneme povekje i porazlichno od ova do sega

ako da

ve molam diskusijata da prodolzhi vo taa nasoka...!

pozdrav

There is more in life than books you know, but not much more!
Кон врв
branko_k Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јуни.2007
Поени: 682
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 16:24
turbofolkot tuka ocigledno se tretira kako jazz, stom sme spremni da pravime varijacii i improvizacii na istava tema od beskraj... se e veke kazano, ne gledam poenta za podlaboko kopanje koga grobot veke e dovolno golem... konkretni predlozi? postiranje na fotografii? ke se izbrka kosta? so what? i sto ponatamu? pak ke bide ova mesto na koe "ke mozeme da gi spodelime fotkite" i ke se "zabavuvame"... patetika... izvinete sto vi ja rasipuvam zabavata, ama se dodeka "se zabavuvame", se poveke toneme vo mediokriteot... ne sum videl fotka sto ke me voznemiri mnogu dolgo vreme... prasanjeto e: dali opadna kvalitetot ili kriteiumite narasnaa? bidete iskreni pred sebe si, ne se zalazuvajte deka se borite za nesto vozviseno, ova e samo barata od koja ne se izleguva zatoa sto vodata vi e mlaka - ni preladna, ni pretopla... brchkanjeto vo nea deluva zadovolitelno, nisto poveke...

Изменето од branko_k - 05.Ноември.2008 во 16:26
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zatko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 16:43
Kontradikcii,Kontradikcii,Kontradikcii, pa vie me napagavte koga jas go velev istot pred godina dena,a sto sega vi se krena rejtingot pa ne vi e do fiv i demek se bilo patetika,pa dajte nesto a ne samo malodusnost
www.blissvp.com
Кон врв
itan14 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Јануари.2007
Поени: 545
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај itan14 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 16:51
Originally posted by branko_k branko_k напиша:

...se poveke toneme vo mediokriteot... ne sum videl fotka sto ke me voznemiri mnogu dolgo vreme... prasanjeto e: dali opadna kvalitetot ili kriteiumite narasnaa?...

Izvini st ote vadam od kontekst, iako toa ne e ubavo, no namerata mi e pozitivna pa ke mi prostis.

1. Definitvno narasnaa kriteriumite, zatoa sto gledam po sebe i po drugite deka narasna samokriticnosta. Toa e dovolen pokazatel za toj del.
2. Kvalitetot mislam deka vo momentov e polos zatoa sto delata ne se objavuvaat.
3. Po takvi ubavi serii na flickr, surfot po IV, trci-trci pa najdi nesto zamoruvaat, i so toa fo pravat pofrustriracki IV.
FAKT- Ne mozeme da se merime so Flickr po kvalitetot, no sepak mislam deka kako edinstven sajt vo MK so takva tematika, treba da go neguvame, kolku sto mozeme.
Кон врв
branko_k Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јуни.2007
Поени: 682
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 16:59
Originally posted by itan14 itan14 напиша:

...FAKT- Ne mozeme da se merime so Flickr po kvalitetot, no sepak mislam deka kako edinstven sajt vo MK so takva tematika, treba da go neguvame, kolku sto mozeme...

fotografijata ne pocnuva i ne zavrsuva vo Makedonija... daleku od toa... sledstveno: ako apsolutniot kvalitet e na drugo mesto, celta ke mi bide toa drugo mesto... ako e makedonski sajt, ne znaci deka po default treba da mi bide fotografski prioritet, patriotizmot i umetnosta se dva razlicni poimi...

ps: ne mi e celta da vi kazuvam sto da pravite, samo go iznesuvam svojot stav. dali mi se krenal "rejtingot" (kako sto veli zatko) ili ne, ne e apsolutno vazno. you're missing the point!намигнување

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zatko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 17:07
Ne be momce ne e rabotata vo toa koj sto svaka ,tuku sto imam videno mnogu koj sto bile polni so sebe,koj sto mislele deka tuginecot ke me saka pojke od svojot,ona tipicnoto makedonsko vo koe sekogas gledal so potsmev na svoeto,koj sto nikogas ne sakal da svati deka naseto e ubavo,i sekogas trebalo da se sluci najlosoto pa da go priznaeme svoeto,....
kako rekle starite"nemam maka od turcinot ama janicarot mi ja izgore dusata"
www.blissvp.com
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zatko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 17:17
Me interesira samo sto dobivate,dali vi se isplati objavuvanjeto po drugite sajtovi(konkretni odgovori sto se dobiva)a ako ne togas zosto da gi kitime stranskite sajtovi a ne svojot
www.blissvp.com
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 10>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,484 секунди.