![]() |
|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4546474849 67> |
Автор | |
lane62 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
DžEPOVI PUNI SRCA
Ništa ti ne može biti teško na ovoj tvrdoj zemlji. Postoje svetovi mnogi. Ovladaj svojim svetom, ako te vuku daljine. Neka ti jednako bude: da ispiješ čašu vode, obične, hladne vode, kao i čašu smrti. Kasnije, lako je sve. I možeš putovati dalje. Džepovi tvoji puni su srca ... zbirka Poezika |
|
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|
![]() |
|
lane62 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
SAMA U GRADU MILIONA
Sedim sama na klupi, kao da sam jedina u gradu miliona. Čujem korake tuđih stopala, varaju me. To mesec kotrlja osmeh, šara tvoju senku, igra se povetarac sa mojim ustreptalim mislima. Ne smem da se vratim kući, zidovi moje sobe postali su tesni, ispunila ih samoća. Tuku me niz lice krupne suze, kao biseri. Nema te za ponoćne razgovore, a htela sam sve što takneš, da se pretvori u mene. Širiš u meni čežnju i noćas zbog tebe tonem u mrak. Na klupi zbog tvoje senke, živim sama u gradu miliona. avtor nepoznat |
|
|
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Пееш на прозорското стакло, дури не го замаглиш.
Потоа пишуваш на него стих, а јас можам да се заколнам дека ништо, ништо поубаво не сум видел. Те љубам! И се ' твое е најубаво, ти ги сакаш моите песни, оти ти е полесно кога знаеш дека постои некој позаебан и од тебе. |
|
![]() |
|
Sho-Sana ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Matija BećkovićAko jednom stavis na gramofon moje srce, |
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
![]() |
|
Sho-Sana ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Žak Prever - Obletao je oko meneObletao je oko mene |
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
![]() |
|
lotus flower ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
КОСКИ
Кога некогаш, ќе се сетиш на неа На земјата твоја во која си роден На парчето небо што тебе те гледа На името вечно што секој го колне Не заборавај дека по коски газиш коски на твојот напатен народ коски на некој што умрел за тебе а ти ни име не му знаеш Не заборавај дека оваа земја видела повеќе крв од вода Не заборавај дека името твое е само твое и дадено од Бога Не заборавај дека душата твоја е дел од ова непокорно небо Не заборавај дека ти си тука за да го прегрмиме заедно овој пекол А кога странецот ќе дојде и ќе сака да го убие духот во тебе удри го јако со сета сила за да знае другпат најсветото твое да не го дира Покажи му дека за него имаш Во мислите грмеж Во очите пламен Во срцето виор На душата камен. |
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Убави стихови, кој и да е незнајниот јунак
![]() |
|
![]() |
|
ThePPPTrooper ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() АнтиКомунист.. Регистриран: 12.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 581 |
Па не знам, најдени ми се пред некое време, првото на Youtube, а второто на некој блог беше, само не ми текнува името ниту на профилот на Youtube ниту на блогот...
![]() Изменето од ThePPPTrooper - 02.Јули.2009 во 11:53 |
|
Those who wants to live, let them fight, and those who does not want to fight in this world of eternal struggle, do not deserve to live!
|
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
а чии се овие стихови со толку искрени патриотски чувства во нив...
![]() |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() АнтиКомунист.. Регистриран: 12.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 581 |
КОСКИ
Кога некогаш, ќе се сетиш на неа На земјата твоја во која си роден На парчето небо што тебе те гледа На името вечно што секој го колне Не заборавај дека по коски газиш коски на твојот напатен народ коски на некој што умрел за тебе а ти ни име не му знаеш Не заборавај дека оваа земја видела повеќе крв од вода Не заборавај дека името твое е само твое и дадено од Бога Не заборавај дека душата твоја е дел од ова непокорно небо Не заборавај дека ти си тука за да го прегрмиме заедно овој пекол А кога странецот ќе дојде и ќе сака да го убие духот во тебе удри го јако со сета сила за да знае другпат најсветото твое да не го дира Покажи му дека за него имаш Во мислите грмеж Во очите пламен Во срцето виор На душата камен. |
|
Those who wants to live, let them fight, and those who does not want to fight in this world of eternal struggle, do not deserve to live!
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
МАКЕДОНЕЦ си кога кавал ќе ти ја распара душата,
зурла ќе ти го раскине срцето, секое влакно на кожата ќе ти се наежи кога ке видиш 16 крако сонце, до коска ќе те заболи кога ке слушнеш FYROM, кога немаш ни за леб а сит си во душата... |
|
|
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Твоите стихови секогаш допираат... овие ми се посебни... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
ana sk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2278 |
Istina je Jao, koje li muke voljeti, kao sto te volim. S ljubavi me tisti zrak. srce i sesir moj. Tko bi mi kupio ovu vrpcu od sesira i ovu tugu od konca bijela za maramice? Jao, koje li muke voljeti, kao sto te volim. LORKA |
|
...moze ne sum sovrsena ama sekogas sum jas...
|
|
![]() |
|
Konstantin Simonov - Čekaj meČekaj me, i ja cu doći, Čekaj me, i ja ću sigurno doći. Čekaj me, i ja cu sigurno doći, |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4546474849 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |