![]() |
|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 442443444445446 824> |
Автор | |||
Kasnakoski ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 147 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Политичко било во 9 век, по тоа станало етничко. Што сакаш да кажеш - Французите се Германци, зошто го носат името на германското племе франки. ПО ТВОЈАТА ТЕРМИНОЛОГИЈА СЕ ГЕРМАНИЗИРАНИ. КАКО ТВРДИШ ДЕКА НИЕ СМЕ БУГАРИЗИРАНИ, ДАЛИ БИ ТВРДЕЛ ДЕКА ФРАНЦУЗИТЕ СЕ ФРАНКИЗИРАНИ, ОДНОСНО ГЕРМАНИЗИРАНИ. |
|||
![]() |
|||
чоли ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
||
А братот на Маламир се казвал Звиница
|
|||
![]() |
|||
чоли ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
||
И преди Владимир имше еден со словенско име Маламир: Кана субиги Маламир е владетел, кој ja управувал Бугарија од 831 до 836 година. Маламир бил третиот и најмалиот син на кана субиги Омуртаг. |
|||
![]() |
|||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
||
Бугарски крал носи словенско име Владимир?! Панонски и Бугарски словени?! Значи ли тоа дека државата се викала Бугарија, а народот не му припаѓал на бугарскиот етнос?! Па тоа го пишувавме пред некои си 200-300 страници. Тоа дека вие сте бугаризирани и го носите своето политичко име, а не етничкото! |
|||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||
![]() |
|||
Kasnakoski ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 147 |
||
Браво бе Платеник. Денес изгледа размислуваме ЕДНАКВО. (Ако не е така на македонски, како е?) Значи тука е Историја. Дај нешто историско, надвор од пропаганда, нешто изворно и да го искоментираме. Ама те молам уште еднаш, кога пишуваш нека биде покусо да можам да ти одговопрам. Дали знаеш кои се опорите на тјуркската хипотеза за прабугарското потекло? |
|||
![]() |
|||
||
Србите нас манипулировали: ![]() |
|||
![]() |
|||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
||
Се сложувам со твојата констатација дека е време да си ја симнете маската, 1300 години е долг временски период. Додуша се 130 години, ама ете нека ти бидат 1300. Исто така и со потписот, ако некој бил изманипулиран и во заблуда незначи дека и треба да бидеш. Барем во 21 век многу лесно се доаѓа до информациите кои некогаш биле недостапни или скриени. Се разбира потребни се одредени способност тие информации да се обработат и анализираат, по можност без влијание на пропагандата и индоктринацијата како крајна цел. |
|||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||
![]() |
|||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
||
Немам намера да коментирам за личности кои ниту ги знам ниту познавам. Воспитувањето и културата не ми го дозволуваат тоа. |
|||
![]() |
|||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
||
Дали е ова твое признание дека користениот термин Бугари бил само политички, како што бил и терминот Ромеи? |
|||
![]() |
|||
||
И кое е твоето. Прапрапрадедо ми се сметал за Грк и дома зборел грчки? |
|||
![]() |
|||
||
Како и да е Платеник. Прабугарите од повеќе од 1000 години ги нема. Тие создале една мошна држава, која се спротивставувала на Византија. Сите поданици на државата го прифатиле нејзиното име и се нарекувале Бугари, вклучувајќи ги и твојте предци. Види ми го потписот. Прабугарите и цигани да били и ескимоси и папуаси да се били не е важно. 1000 години и вие ја носевте таа маска Бугари. |
|||
![]() |
|||
||
Пак дојдовме на моето. Тоа значи дека АКО во Бугарија не започнала, немало кој да ја води и луѓето биле под големо духовно влијание на Патријаршијата, се сметале за дел од неа и немало зошто да прават преродба. Ете гледаш пак дојде на моето мислење. Сам си се заплеткуваш во своите доктрини. Изменето од macedon_alex - 28.Февруари.2009 во 14:35 |
|||
![]() |
|||
||
Прочитај „Историјата“ и сам ќе си одговориш. Тоа е едно високопатриотско дело, кое има голема ролја за Преродбата. А бугарската преродба започнува во Македонија. |
|||
![]() |
|||
||
Во случај да не си пропуштил да го прочиташ мојот поредходен пост и што Чувашите и Гагаузите кажуваат за самите себе. За индоктринацијата исто така. |
|||
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 442443444445446 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |