IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - BREAKING NEWS......!!!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

BREAKING NEWS......!!!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4243444546 75>
Автор
Порака Обратен редослед
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 4,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
FILIP Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2009
Статус: Офлајн
Поени: 370
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2009 во 14:16
Originally posted by Red`Black Red`Black напиша:

<FONT style="FONT-WEIGHT: bold; FONT-SIZE: 12px; COLOR: #444444; FONT-FAMILY: Verdana"> 

<FONT style="FONT-WEIGHT: bold; FONT-SIZE: 12px; COLOR: #444444; FONT-FAMILY: Verdana">Мендерез Мемети околу 13 часот и 20 минути на Бит Пазар во Скопје е претепан од страна на како што вели неколку припадници на полициската единица Алфа<FONT face=Verdana size=2>Според него , неколку Алфи му побарале документи и потоа почнале брутално да го тепаат. Мендерез за Алсат вели дека алфите го замениле со друга личност бидејќи не дал никаков повод да биде нападнат. “Одев по Бит Пазар , дојдоа Алфите и ми извадија легитимација. Ми побараа документи. Ми ги фрлија и не ме ни претресоа , можеби се посомневаа на некого и ме претепаа. Ме прашуваа каде е другар ми. Јас бев на гости и дојдов на пазар да купам нешто и ме истепаа без каква и да е причина. Им ги дадов документите , и после тоа извадија пиштол. Беа четворица и ме удираа, со кундак од пиштол со тупаници, со клоци , со се што можеа. Едниот беше Албанец а другите не знам што беа“ вели Мемети.Во еден момент тој ја изгубил свеста и со рани на главата и на лицето се упатил во полициската станица Бит Пазар за да го пријави случајот. При излегување станицата Мендерез уште еднаш изгубил свест и од таму го пренеле во болница.“Немаат право да постапуваат на ваков начин. Доколку се знае што сторил, тогаш нека го затворат и однесат на суд. Има закон , јас не го гледам ова вака. Тука да се живее и како куче да го влечат, да го однесат зад џамијата , ова не можам да го оправдам“ вели Муса Мемеди, роднина на истепаниот. Од МВР изјавуваат дека случајот е евидентиран и поради тоа што се случил во текот на викендот портпаролот Иво Котевски не е во состојба да даде детални информации. Сепак тој рече дека случајот ќе се истражува.

АКО МУ Е !(СО МАЛО ЗАДОЦНУВАЊЕ СЕ ПРИКЛУЧУВАМ ТУКА НО... )
Правдата е релативна работа, но ВИСТИНАТА е една
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2009 во 23:05
kogo toa ? ........ збунетост
Кон врв
Pacifist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: Switzerland
Поени: 1618
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2009 во 23:04
Originally posted by miroslav_g8 miroslav_g8 напиша:

i evropa ope brrrrrrrrrrr голема%20насмевка
koj gi jebe...

....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2009 во 23:02
i evropa ope brrrrrrrrrrr голема%20насмевка
Кон врв
Pacifist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: Switzerland
Поени: 1618
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2009 во 22:59
Намалена испораката на гас за Македонија

Намалена е испораката на гас за Македонија за 15 проценти. Руски Гаспром од кого земјава го набавува енергенсот ја ограничи количината поради конфликтот со Украина. Директни последици врз потрошувачите се уште нема. Транспортниот оператор во земјава, Гама уверува дека иако е намален притисокот во цевките, резерви има за само два дена. Од таму посочуваат дека последиците ќе се почувствуваат доколку ограничувањето продолжи да важи во наредните денови. Во Македонија околу 30 објекти, пред се производствени капацитети работата на гас. Најголем потрошувач е Топлификација. Од таму уверуваат дека граѓаните нема да останат без парно греење.

Македонија, како и Грција, Бугарија и Романија се приклучени на само еден гасовод и во вакви случаи нема можност земјава да се снабди со гас од други извори. Денеска Европската Унија одржа вонредна седница за проблемот со испораката на руски гас.

- Силно им наложивме, итно да дојдат до решение, повторно да преговараат и да го обноват снабдувањето со гасот. Во исто време ова е комерцијален спор и билатерална тема, и останува на двете страни да го решат – изјави Радек Хонзак, чешки портпарол за ЕУ делегацијата за украинско-руската гас криза.

Договорот меѓу Украина и Гаспром за достава на руски гас истече на први јануари годинава. Украина продолжи со дистрибуцијата, но земјите пријавија намалена испорака. Русија ја обвини Украина за кражба на гасот, Украина пак не дозволува поголема транспорт на гас низ територијата.

Изменето од nema sto - 05.Јануари.2009 во 23:00
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related
Кон врв
mileg Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јули.2008
Поени: 1758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mileg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2008 во 18:50
Министерот за финансии Трајко Славески вчера неуспешно ги убедуваше пратениците на опозицијата дека од први јануари 2009 година институциите се спремни да го спроведат системот за бруто - плата. Пратеникот на СДСМ Марјанчо Николовски не ги прифати аргументите на министерот Славески и излезе со контратеза дека спроведувањето на системот на бруто - плата во услови на економска светска криза не е во интерес на Македонија и треба да се одложи на неопределено време.
Според Николовски, новиот систем за пресметување на плата ќе значи и намалување на платите на вработените.
Министерот Славески го призна поразот пред пратеникот Николовски, на кого не успеал да му објасни дека бруто - плата не значи намалување на платите. "Јас сум немоќен, ретко велам дека сум немоќен, но сега навистина сум немоќен затоа што на господинот Николовски овде и на пленарната сала му е речено дека ја поттикнува македонската јавност и работниците дека наводно ние ќе ги намалиме платите, додека ние преку табели го докажавме спротивното", рече министерот Славески.
Поради ваквиот однос на пратеникот Николовски, министерот за финансии побара заштита од претседателот на собраниската Комисија за финансирање и буџет Јован Манасиевски.
Директорот на Управата за јавни приходи Горан Трајковски објасни дека според новиот систем нема да можат да се исплатат плати без плаќање на придонеси________________________________________________На оваа тема може да се вкучат модетратори.

Изменето од mileg - 24.Декември.2008 во 19:06
Кон врв
nelson Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Регистриран: 11.Октомври.2008
Поени: 6313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2008 во 09:55
dobar e...i realen...
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2008 во 00:10
http://img138.imageshack.us/img138/6246/shiptar9zu5jm.jpgнамигнување
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
AlbanianGirl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Февруари.2008
Локација: Cuba
Поени: 495
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlbanianGirl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2008 во 19:06
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Originally posted by AlbanianGirl AlbanianGirl напиша:

Во право си Албаниангирл, секогаш има две страни така е во животот , во љубовта, во политиката, во фудбалот...
Мегутоа се прашувам дали си се обидела да ја погледнеш работата од страна на полицијата, цел свет знае за Битпазарската мафија, Арачиновската мафија и Мафијата од Чаир...
Да бидеме реални...

Убиениот Полицаец беше Албанец и сите ама баш сите му оддадоа почит и сите се сочуствуваа со неговата фамилија...
Зошто е тоа така зошто секој чесен Албанец на оваа држава никогаш немал проблеми, дали тоа си се запрашала???

ejjj, mnogu teshki prashanja si postavil,hmmm nikogash ne sum se zaprashala za niv ...
...gleam si gi "hiperboliziral" neshtata...
ili mozhebi imash problem vo razlikuvanjeto na poimot "mafija", i "kriminalni grupacii"...
bidejki za grupacii sum slushnala, megjutoa, za mafii???!!!!
dobro, da od knigite na Roberto Saviano sum chitala neshto, i sum ednostavno impresionirana od "inteligencijata, i sposobnosta" na "Mafijata" za menaxhiranje na nivnite biznisi,,,a onie shto ti gi spomnuvash, te molam, pa toa se samo nekoi izmanipulirani dechinja, chija shto zhelba za postanuvanje "nekoj i neshto vo zhivotot preku nokj" go zloupotrebile nekoi "manijaci" za realiziranje svoi celi, i da znaesh, ja navreduvash mafijata so ova tvoja shtotuku napravena komparacija...
...a za da se postavam na stranata na policijata, ili bilo koja druga, treba da bidesh del od niv, pa da imash korenito poznavanje na situacijata koja se odviva vo toj krug, a ne da razberam preku vecer, sitel, ili mtv....
...znam deka nema "idealna pravdina", pa nitu go ochekuvam toa, no... neshto i vo toa "minimalnoto" koe jas go ochekuvam pochnuvam da se razocharam...

ДАли тоа ги амнестира ако се групација...

Инаку Албаниан Гирл со задоволство би излегол кавалер мегутоа само делумно се согласувам со тебе...

Точно е дека има мегу оние што полицијата ги испитуваше и припадници на криминални групи, мегутоа оние што го извршија злоделото сигурно не се локални криминалци кои во мало продават трева...
Албанската мафија во Македонија има структура , а тоа се познава по логистиката што ја имаат и организираноста на криминалот...
Што беше Тутунскиот Бос од Куманово, Припадник на криминална група ли?
Или што се оние кои го држат пазарот со хероин во Македонија???
Никако неможам да се согласам дека тие се криминални групи ,можеби ке ме побиеш со факти или некоја пообемна анализа?? ?

...pishav sve so fakti i argumenti,dokumentirani zlostorstva(dosega bez kazna), i samo shto se podgotvuvav da ja objavam koga... op....gleam na tv Frchko "jadel" kazna poradi "navreda" na "dostoinstvoto" na Grujo....pa si mislev...shto ako nekoj od onie ordinerni kriminalci, ili pak nekoj od onie "moderni" kriminalci so "pozicija i mokj", koi jas gi "spomnav" vo mojata "bombastichna virtuelna izjava" :D, bi sirkal tuka?!!
Koj potoa mene ke me brani??jas pari nemam, siromashna do koska, prestig, avtoritet nemam, koj mene ke mi go slushne zborot????!!!
NIKOJJJJJJ....Ke mi "lapnat" nekoja kazna, koja se dodeka sum zhiva nema da mozham da ja isplatam, i tolku,,,,Kraj..Fin...na Mojata Kariera ...   

....ja znaesh ona prikaznata so Hrushov, edna od moite najomileni e...

Na edna partiska sednica, Hrushov, zboruva za zlostorstvata na Stalin.Eden od slushatelite, pishuva neshto vo eden list, se priblizhuva skrishno,go ostava napishanoto vo masa, i si odi da sedi vo svoeto mesto.
Otkako Hrushov zavrshi so govorot, go zema listot i chita:"Zoshto ne gi kazhuvavte ovie raboti, dodeka Stalin beshe zhiv?! Potpis: "Eden Prijatel".
Krevajki go listot gore, Hrushov prashuva:"Koj go napisha ova???"
Bidejki ne dobiva nieden odgovor, veli:
"Tochno zaradi ova, druzhe prijatele" :)))))))

Изменето од AlbanianGirl - 22.Декември.2008 во 19:08
You think I am a devil. But only because I have lived in hell. I want to get out.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2008 во 17:32
rambo 8 голема%20насмевка
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2008 во 16:56

http://www.youtube.com/watch?v=RL0JMIy2v0A&eurl=http://forums.vmacedonia.com/f11/hollywood-movie-about-macedonian-soldiers-18375/

Што велите за ова а?
Конечно една убава и интересна вест.

Изменето од Vladimir88 - 22.Декември.2008 во 16:57
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2008 во 01:17
Originally posted by AlbanianGirl AlbanianGirl напиша:

Во право си Албаниангирл, секогаш има две страни така е во животот , во љубовта, во политиката, во фудбалот...
Мегутоа се прашувам дали си се обидела да ја погледнеш работата од страна на полицијата, цел свет знае за Битпазарската мафија, Арачиновската мафија и Мафијата од Чаир...
Да бидеме реални...

Убиениот Полицаец беше Албанец и сите ама баш сите му оддадоа почит и сите се сочуствуваа со неговата фамилија...
Зошто е тоа така зошто секој чесен Албанец на оваа држава никогаш немал проблеми, дали тоа си се запрашала???

ejjj, mnogu teshki prashanja si postavil,hmmm nikogash ne sum se zaprashala za niv ...
ili mozhebi imash problem vo razlikuvanjeto na poimot "mafija", i "kriminalni grupacii"...
dobro, da od knigite na Roberto Saviano sum chitala neshto, i sum ednostavno impresionirana od "inteligencijata, i sposobnosta" na "Mafijata" za menaxhiranje na nivnite biznisi,,,a onie shto ti gi spomnuvash, te molam, pa toa se samo nekoi izmanipulirani dechinja, chija shto zhelba za postanuvanje "nekoj i neshto vo zhivotot preku nokj" go zloupotrebile nekoi "manijaci" za realiziranje svoi celi, i da znaesh, ja navreduvash mafijata so ova tvoja shtotuku napravena komparacija...
...a za da se postavam na stranata na policijata, ili bilo koja druga, treba da bidesh del od niv, pa da imash korenito poznavanje na situacijata koja se odviva vo toj krug, a ne da razberam preku vecer, sitel, ili mtv....
...znam deka nema "idealna pravdina", pa nitu go ochekuvam toa, no... neshto i vo toa "minimalnoto" koe jas go ochekuvam pochnuvam da se razocharam...

ДАли тоа ги амнестира ако се групација...

Инаку Албаниан Гирл со задоволство би излегол кавалер мегутоа само делумно се согласувам со тебе...

Точно е дека има мегу оние што полицијата ги испитуваше и припадници на криминални групи, мегутоа оние што го извршија злоделото сигурно не се локални криминалци кои во мало продават трева...
Албанската мафија во Македонија има структура , а тоа се познава по логистиката што ја имаат и организираноста на криминалот...
Што беше Тутунскиот Бос од Куманово, Припадник на криминална група ли?
Или што се оние кои го држат пазарот со хероин во Македонија???
Никако неможам да се согласам дека тие се криминални групи , можеби ке ме побиеш со факти или некоја пообемна анализа???
Кон врв
AlbanianGirl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Февруари.2008
Локација: Cuba
Поени: 495
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlbanianGirl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2008 во 01:01

Да бидеме реални...

You think I am a devil. But only because I have lived in hell. I want to get out.
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2008 во 23:53
mafija od Cair?? jas na cekor od Cair pa ne znam za takva mafija

inaku , bez razlika dali policaec, ili borec za sloboda , albancite site masovno izleguvaat na pogreb

Изменето од butel2 - 21.Декември.2008 во 23:56
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4243444546 75>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.