![]() |
|
Македонски литературен јазик |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4142434445 46> |
Автор | ||
Гостин ![]() Гостин ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
да де нема,....
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Santijago ![]() Сениор ![]() ![]() PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
|
и мене ме нервира тоа "али".....и од многу други......но скопскиот дијалект е преполн со србизми(се мисли на зборови).......така да "нема спас" од тоа Бисерче ![]() |
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
![]() |
||
Гостин ![]() Гостин ![]() |
|
знаете ли дека многу ме нервира,..... тоа скопското,...... ,,АЛИ,,.....
![]() живееме во Македонија,....не во Србија..... си имаме наше ,,АМА,,.... ![]() |
||
![]() |
||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|
literaturno samo javno,....ama,tuka najjavnoto,..."puka" od literatura,...
ili treba bukvalno da vi se napishe! |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
||
![]() |
||
doriangray ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Опсесивен компулсивец Регистриран: 03.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1460 |
|
Во овој контекст ќе ја спомнам и именката песок ![]() |
||
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change. And if you're talking about my life you're only wasting your own time! |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Опсесивен компулсивец Регистриран: 03.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1460 |
|
Преземено од Ваша поезија.:
Се извинувам за мешањето во разговорот, но се сетив дека за вакви разговори имаме посебна тема ![]() Е сега, според македонскиот литературен јазик именката кал е двородова, исто како и жар. |
||
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change. And if you're talking about my life you're only wasting your own time! |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Македонскиот правопис вели дека правилно е сфаќа
![]() Тука има едначење по звучност, се слуша в, но се пишува со Ф. |
||
||
![]() |
||
Eli ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
|
Tesko e da se izbega od skopskiot sleng,duri i u skolo mi se provlekuva nekad,a se trudam bar tamu da se kontroliram ama ete pusto..ali koga treba nekade stvarno vnimavam kako ke se izrazam,znam da iznenadam..hahaaa ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Eli ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
|
Ejj stvarno i ja se uzasnuvam koa ke cujam neso vakvo.. ![]() |
||
![]() |
||
Biba_G ![]() Сениор ![]() ![]() Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
|
Без разлика од кај сме,каде живееме и на кој дијалект зборуваме дома-во училиштата мора да се употребува чист македонски литературен јазик. Коса на глава ми се крева кога,од професорка по Македонски јазик,ќе слушнам:
-Ајде да повториме,што учевне вчера? -Каде бевне? -Што видовне?... ![]() |
||
![]() |
||
alan ford ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
|
blagodaram mamma..azurirav ![]() |
||
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
||
![]() |
||
mamma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
|
Da,..no ne e nego tuku...TUKU
![]() |
||
![]() |
||
alan ford ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
|
iskreno,upotrebuvam i se pocesto se izrazuvam literaturno...taka poveke ne vikam "pepeljara" tuku pepelnik,"upaljacot" go zameniv so zapalka itp
![]() No sepak,ne mozam da izbegam od Skopskiot sleng...a i ne sakam...nekogas bas mi zvuci cool ![]() Изменето од Makijaveli - 13.Мај.2008 во 03:56 |
||
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
||
![]() |
||
|
Retko koj zboruva literaturno,site cepame dijalekt zavisi od kade sme,a za zal mnogu i ne znaat koj e toj literaturen makedonski jazik,pa kamo li da go primenuvaat..
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4142434445 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |