IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Бугари - 100% ТуркоМонголи
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бугари - 100% ТуркоМонголи

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 419420421422423 824>
Автор
Порака Обратен редослед
taanas Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Ноември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 331
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај taanas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2009 во 14:21
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Абе барем да пишувавте Македонски како што треба а не вака Македонски пишувате со Руско присилувањеголема%20насмевка

Е убаво ама у нас руска преса трудно ще намериш, виж у вас сръбска колкот щеш! И за тоа толкоз са ви мили сърбите(немам нищо против тех)А и сръбските
телевизии не са малце! За това иде реч!
И това ми било независима държава! Независима ама от собствениет си народ по скоро! Иначе как ще обясните тая тотална сръбска култура в Македония?
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај taanas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2009 во 14:17
Абе мога да ти отговоря ама некак си по ще ти приляга с некой пубертет да дискутираш!
Така ще може те да си обмените малце обиди и ругатни така како си требе аз веке го минах пубертета преди 15-16 години
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2009 во 14:05
Originally posted by taanas taanas напиша:

Алооо анакин македонски понеже гледам си от Антарктика да не и случайно от остров Ливингстън???

jas sum napisal 3 posta za jazicite
a vie nemate dupe da odgovorite na niedno
hehehehe
ako ako od turkomongoli i ne se ocekuva da znaat

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2009 во 13:52
Абе барем да пишувавте Македонски како што треба а не вака Македонски пишувате со Руско присилувањеголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај taanas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2009 во 13:29
Алооо анакин македонски понеже гледам си от Антарктика да не и случайно от остров Ливингстън???
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2009 во 13:17
абе труби бугарски АЛОООООООО
пред 1200 години седиштето на црквата и универзитетот бил во ОХРИД
кога се негувал јазикот и писмото за кое денес сте се фатиле
додека таму македонците до негуваа и го развиваа вие татари сте биле уште во татаристан бре, осим уа уа уа, не сте знеле да бекнете каму да напишете еден збор

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2009 во 13:12
имаку бугарите се за жаленње
сакајќи да покажат на светот свое монголотатарско потекло , двајцата од жирито на ИДОЛ си направија татаро хунско монголски фризури
но јеби му матер кога незнаат да бекнат татаро хунско монголски збор

тоа е добро, за нив оти одамна сватија дека е подобро да зборуваш македонски него татаро хунско монголски па сега го зборуват нашиот јазик и уше ни прадават муда за бубрези

навистина се за жалење, се земаа од нас и денес мислат дека го фатија Господ за муда

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2009 во 13:06
па види од тој татарин Хан Аспарух, шо си го слават како основоположник на нивниот демек народ измислен  им останаа само десетина збора

башта, винаги, обич, крака,обаче,  и уше 5 6 не ми текнује сеа
тие зборови ги нема никаде дури ни во татаристан

најсмешно ми е кога, си величат некои корени, а за тие корени немат јазик, него го земаа нашиот македонскиот, нормално оти го зема цела европа па шо неби и тие
хахаххахах

Кон врв
Platenik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Поени: 3600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2009 во 12:53
Originally posted by KRUGER KRUGER напиша:

Originally posted by oho oho напиша:

Я-е старословенска буква
Ю-старословенска буква
Ъ-старословенска буква,Многу голема грешка - тоа се Македонски букви измислени од Македонци - немој да лажетенамигнување

Па ако се македонски, зошто се одрекохте от них?

Бях написал, че се срещат в старобългарския, до като в македонския ги няма.

Старобугарскиот на Аспарух?
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај taanas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2009 во 12:52
Вместо университет Кирил И Методии може да направите друг - Вук Караджиц!
Сите югославски народи сте с един дол дренки -сърбизирани ! Чехите словаците и поляците пишат на латиница!!
А ние българите пишем така както са писали Гоце, Яне Даме и сите останали ревулюционери преди сърбизацията на сичко що шава у Македония!
Засрамете се и си върнете старата азбука от 1903!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2009 во 12:46
буква Ј
ја имаат денеснка  македонците
србите
хрватите
словенците
словацитеж
чехите
полјаците

и други романски народи

така да буквата Ј е европска и наша а најмалку е српска
само вие татари со нашите браќа русите сте јебале работу

заправо само русите ја јебаа работата а вие преписувавте од нив

Изменето од anakin - 11.Март.2009 во 12:48

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај taanas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2009 во 12:40

Ние нашата азбука само ја подобривме спрема нашиот говор - а не како вас ТуркоМонголите да ја подобруваат Русите по Рускиот говорголема%20насмевка

Не вие - а сърбите ви я подобриха за да можете днеска да четете сръбски вестници и да гледате сръбска телевизия! На всеки ъгъл в Македония можеш да си купиш сръбска преса!
И това ми било независима държава!
И ако Яне Сандански знаеше как му пишете името днеска със сръбското "J" ще възкръсне и ще терминира сички сърбизирани душици в Македония
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2009 во 12:35
da kazam neso lingvisticko

starata makedonska bukva, ne slovenska (oti slovenite nepostojat) bila
OUN

i taka pred 2300 godini starite zborovi bile

MOUNZH
ROUNKA

denesnite narodi koi poteknuvat od makedoncite , ova bukva si ja smenija
i toa vaka

makedoncite vo A  MAZH RAKA
srbite vo U             MUZ RUKA
slovencite vo O      MOZ ROKA
cehite vo U            MUZ RUKA
bugarite vo znak 6 koj ne se izgovara   M6A R6KA
samo poljacite ja zadrzaa  OUN i vikat MOUNZ ROUNKA

taka da starata bukva e OUN

i se drugo sho lupetate tuka, so bugarski propagandi mozete za zakacite macke o rep

pozdravголема%20насмевкаголемо%20гушкање

Изменето од anakin - 11.Март.2009 во 12:35

Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2009 во 12:20
Ние нашата азбука само ја подобривме спрема нашиот говор - а не како вас ТуркоМонголите да ја подобруваат Русите по Рускиот говорголема%20насмевка
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 419420421422423 824>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.