![]() |
|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3940414243 67> |
Автор | |
Gabriela_S ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gracias a ti
![]() |
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Не ми е тешко што сум сам
тешко ми е што сум без тебе не знам како да го натерам другиот во мене еднаш за секогаш да заминееееееееееееее............... (грасиас за текстот Габи свезналице ![]() |
|
![]() |
|
pcelka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
ЌОРАВ ЧАСЌоравиот час кога доаѓа не прашува, |
|
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|
![]() |
|
Rita.MD ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Where do I begin
Where do I begin To tell the story of how great a love can be The sweet love story that is older than the sea The simple truth about the love he brings to me Where do I start With his first hello He gave new meaning to this empty world of mine There'll never be another love, another time He came into my life and made the living fine He fills my heart He fills my heart with very special things With angels songs, with wild imaginings He fills my soul with so much love That everywhere I go, I'm never lonely With you my love, who could be lonely I reach for his hand-its always there How long does it last Can love be measured by the hours in a day I have no answers now but this much I can say I know I'll need him till the stars all burn away And he'll be there... |
|
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
|
![]() |
|
pcelka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
ПРОВЕРКАНе сум можела ниту да наслутам |
|
|
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
raspolazem s jos milion njeznih
i bezobraznih podataka nase mladosti koja nas pred vlastitim ocima vara, i krade, i napusta... |
|
![]() |
|
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
..:: Љубовна песна ::..
Знам велат дека човек планини би искачил, За да дојде до љубената. Но колку пати не го исполнил ветеното, Многу пати, за жал. Јас не сум освоил врв планински, но чекорев по ридот Голготски. Да сум со тебе јас, сè би направил
Нема цена прескапа, о не. Да сум со тебе јас, сè би подарил, Својот живот би го дал. Знам велат дека човек мориња би препливал, за да дојде до љубената. Но тие сни се дел од празни емоции, толку невозможни. Јас не сум препливал длабок океан, но чекорев по бурни мориња. И јас знам ти не ја разбираш Мој'та љубов во целосност и Мој'та смрт на Голготскиот крст. И јас знам ти... итн. (ХБЦ "Радосна Вест". http://www.youtube.com/watch?v=GjBE5Jknj3I ) |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
![]() |
|
ana sk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2278 |
Ja sad odlazim
a u meni tisucugodisnje kise placu ali nemoj i ti oci ovlaziti suzom jutarnjom nemoj ruke pomaci jer pocet cemo razmisljati sve ono lijepo istjerati iz sigurnih zaklona Ti samo zatvori oci i pobjegni u zaborav ne slusaj i ne misli Pa to je samo jedan dio tog dugog puta to samo ja odlazim sa suncane strane Vjeruj mi bit ce mi lakse ako znam da te ostavljam tako kao neku neznanku ili slucajnu zenu Zeljko Krznaric |
|
...moze ne sum sovrsena ama sekogas sum jas...
|
|
![]() |
|
,,U mom gradu, punom sebicne izmaglice,
parovi koji se odavno ne drze za ruke diktiraju moralne zakone.,, - некој анонимен виртуелен поет |
|
![]() |
|
Gabriela_S ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Направи ги зборовите рамка за тишината.
И никогаш... немој никогаш да дишеш од навика. Кejt-d-grejt |
|
![]() |
|
lotus flower ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Nedostajesh mi ove noci tako beskrajno.
Dok negde daleko na tvom jastuku uzdises,da te otrgnem od svih i utesim. Da samo budem tu i slusam kako dises. Samo da ti vidim osmjeh. Изменето од lotus flower - 05.Септември.2009 во 02:19 |
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
![]() |
|
ana sk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2278 |
Pomen izgubljenim
mislima
Čista nagađanja nedogađanja Dok se dolijeva tišina u kapima Na ustajalost praznih čekanja Kap po kap, u zvonu uha Otresajući se s ušnih resica U paučinastu bogohulnost vremena. Hvataj u letu, svim čulima Raštrkane riječi, kao perje Nitko ih pokupiti više ne može Kao ni onu suzu rastopljenu u očima Što je na pogubnost godina podsjećala To se zove bogatstvo razočaranja Raskoš otupljenosti i otuđenost nadanja Što je trajanje u zgusnutom eonu Kad se stoljeća godinama broje? Do pola prazna ili od pola puna Iskrim odsjajem prosutih riječi Datih u prekršenim obećanjima Ovo ja nazivam ništarenjem Svekolikim gubljenjem vremena Ovo je naprosto izdvojeno Gluho doba razvodjenosti Pomen izgubljenim mislima Danja Dzokic |
|
...moze ne sum sovrsena ama sekogas sum jas...
|
|
![]() |
|
..............
Молскавична и ладна прошетка низ историјата, .............. |
|
|
|
![]() |
|
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Kad potražim put u središte sebe, staze bivaju tešnje i tešnje...
I skrijem se u zaklon tvog uha kao minđuša od duple trešnje... Al uspevam da jos jednom odolim da prošapućem da te noćas ruski volim... Šta su reči... Kremen što se izliže kad tad... |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3940414243 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |