![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3839404142 146> |
Автор | |
Орка ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
SMRT
Vresok, koj tisina niz cela ulica posejuva. Vresok, koj samo ranet zver go ispusta. Toj vresok do mojot dom pristigna. Ljubopitstvoto moe na prozor go izmamuva, i gledam smrta dusa zemala. Nasekade tisina, samo vresokot koj taga za dusata objavuva. Konjite na novoto vreme razjareni poraka za smrta trgnaa da dadat. No krivina, kamsikot na rastazeniot javac stivnuva, dali ke im se smiluva? Kamsikot povtorno odeknuva, glasnikot na smrta prodolzuva se gubi vo dalecinata ostanuva samo vresok koj edna dusa oplakuva. Boze,smiluvaj se neka taa dusa bide spasena. |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Svetka svetlina besna
a jas samo nedolzno trepkam cekajki go denot da me odbere za sto i da e smer da mi dade dodeka na raskrsnica nedolzno trepkam so moite dolgi trepavici. Sred pusta raskrsnica sred nekoja pustina peam nekoja drevna molitva od nekoe drevno vreme do koja ni misla ne dopira. Moite prsti trupkaat sto od dosada sto od iscekuvanje nesto da se sluci i smer da mi dade. |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Којоти и хиени
завиваат тука некаде близу чекаат стариот лав чопорот да го истера зошто да му простат никогаш нема зошто со нив милозлив бил онака казнети и одвратни за живот не ги скратил онака мизерен и скршен товар преголем. Онака сеедно лавот чека без трошка желба за бесмртност чопорот да реши кога време ке биде во сојуз да се стапи со лешинари стални околу што се вртат да исчистат и расчистат она што веќе улога нема. |
|
![]() |
|
Орка ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
...
Изменето од Орка - 09.Март.2015 во 18:07 |
|
![]() |
|
Ovaa nok e moja
onaka kako te zapamtiv nasamo so zabi moi usni sto mi grizat so pogled otsuten kako na osuden. Rezervna nasmevka kako odgovor na razgovori nevazni iscekuvajki go ona sto e ludost da se ceka. Kako i da e koga i da e da se menuva nema sto brazdata me ceka vistina vidliva nemilosrdna kako dete razmazeno raspolozenie sto rasipuva dur gosti gostis. |
|
![]() |
|
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
borba
sakam da se boram za se i seshto ne kako nekoj za malu i nishto hrabro da odam do kraj veshto i toa da bide vistinsko neshto NAPRED!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ne priznavam poraz no nekogash treba kolku da boli i toa se mora so mene trgni ke bideme duo a moze i trio zaedno so smrtta. KRAJOT NE STIGNA. |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
![]() |
|
blagorodna ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 568 |
CERESA
Ceresite skapaja crvosaja po zemi al pa deca mrsuljkovci gi obraja... Ne su ja edra seljanka po drva da se jaza i da bera, i slatka miskajlii da vara. |
|
![]() |
|
Koga nesto sakas
a da go imas ne smees sekoja nasmevka vestacka e zoto odluka donesena e bez razum i zakonski akt na sila sto vazi posilno so dejstvo od ona so pecat. Nema kopromis da se zagubi mora realnosta bitkata ja gubi kade li dusata se sprema ? Ona sto izgovoreno da bide ne smee zosto del od zdivot e tolku svoe tolku tugo, na dva dela se dvoi. |
|
![]() |
|
Svetlina od prsti mi kape
dodeka kalta vo zaseda gi ceka moite cevli novi so nadmoken spic. Zaguben, izguben isplasen, za mene nov pocetok nema iako peperutki i princezi okolu mene tancot najdobar go igraat za uteha rana da mi zagusat za mene vrakanje nema. Mozam samo bespomosno da sakam onaka ednostavno i milo ljubejki go nivniot zdiv na prolet sto potseka. |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
izvrsh*tel
vo mir i ljubov e opkruzen toj uziva so dusha vo spokojot shto trae no neshto go kopka vo negovi misli dali ova e moment na sreka naredba stigna prozborel nekoj koj li e likot shto hrabrost imal prashanje stoi postaveno sega odgovor stiga kaza sega nekoj spokojot se prekina so eden shepot IZVRsh*tEL! |
|
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
![]() |
|
fragola ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Dlaboko vo dzunglata,
divite zverki zabava pravat, so perja sareni nakiteni od kutrite ptici ubieni, od kralskite cashi lavovite se opivaat, dodeka zmiite itri na ritamot se svivaat, so oci sto hipnotiziraat po plenot tragaat kade otrovni usni ke zarijat. Maloto lavce koe na mokjta na tolpata se pokori, sega vo nea se dvizi so bavni cekori i so pogled vperen vo sumata dalecna, zrak na toplina vo nokta studena bara. I kriknuva silno so glas prodoren, koj tisinata na nokta mirna vo sumata ja probi, kade srnata krotka se razbudi. Ne se isplasi zasto poznat i bese toj, zvuk od divinata sto sekogas nemir vo dusata i pravese pa sepak mil i bese. Pogledna vo zvezdata najsjajna kade znaese, edinstveno tamu edno mozat da bidat kralskata mokj i divata krotkost, a tuka kade zemskite zakoni vladeat sekoj vo svoeto trlo razdeleni ke ziveat. |
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
nekoj prozborel
vo tishina vecna neshto se slusha glas ili vetar ne znae nikoj strav se vlece niz milsi cudni dali e od nas ili od drugi shto li e toa samo eden znae toj shto imal podolg jazik go koristel ednash za svoja sreka no i za maler na nekoj na kraj eci od necie grlo NEKOJ PROZBOREL!!!!! |
|
|
![]() |
|
So tupanica kon nebo pokazuvam
dodeka molnji od nea izviraat zosto da cekam veke ne mozam a ni moite kopita silni koi trupkaat zemja dur kopaat kriljata gi siram od nekade ide eho da cekam treba uste. Lakot i strelata pejat pesna borbena ehoto se gasi kako plamen vo voda rogot edinstven sveti vo nokta plasliva. Napred nekade neprijateli moi me cekaat vo zaseda podgotvena i so ligi zasladena no za bilo sto docna e veke zosto trgnav po moeto odzemenoto pred vekovi kralicata i kralstvoto za vreme arogancija moja izgubeni |
|
![]() |
|
blagorodna ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 568 |
Svekrvina molitva
Stani Blage mori kujcava samo so ne proodela pajazini po cosojne laza i prasinje po podo.. Stani mori srce me izede od komsii sramoj ne se gledaa ni sukalo v race ni pletilo ni vezilo aj pusta ja so ce recit sveto a ti v postela do dvanajse i posle u ducan koj ce ti teknit sal sa belis i crvis more Blage crvi da te izeda pusta ja |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3839404142 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |